سه‌شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
ساسانی‌خواه: خاطره‌نگاری نیازمند اعتماد متقابل میان راوی و نویسنده است/ قدردانی از بانوان فعال صنعت نشر

فائزه ساسانی‌خواه، خاطره‌نگار در هشتمین همایش زنان ناشر گفت: نگارش کتاب خوب و مفید در حوزه خاطره‌نگاری نیازمند ایجاد اعتماد متقابل میان راوی و نویسنده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) هشتمین همایش «زنان و دفاع مقدس» با حضور فائزه ساسانی‌خواه، خاطره‌نگار، مینا مهرنوش، پژوهشگر و برخی زنان فعال عرصه نشر و دفاع مقدس دوشنبه پنجم مهرماه 1395 در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.

فائزه ساسانی‌خواه، خاطره‌نگار در این مراسم با اشاره به فعالیتش در این عرصه گفت: نگارش خاطرات «زهره فرهادی» را به تازگی به پایان برده‌ام. وی از بانوان خرمشهری بود و شخصیت ویژه‌ای داشت. نخستین ویژگی برجسته وی سن کم او بود. وی در زمان آغاز جنگ، 14 ساله بود اما روحی بزرگ داشت.

وی با بیان این‌که همیشه خاطره پسران رزمنده‌ای که برای حضور در جبهه در شناسنامه خود دست می‌بردند، برایش جذاب بود، گفت: در خاطرات زهره فرهادی، چنین خاطراتی را از یک دختر می‌خوانیم. همچنین شرایط خاص و مسائل ویژه خانوادگی، او را از سایر دختران رزمنده متمایز می‌کند.

ساسانی‌خواه ادامه داد: در این خاطرات به حوادث قبل و بعد از انقلاب در خرمشهر و نیز شروع جنگ تحمیلی و شرایط مردم در آن هنگام پرداختم. غافلگیر شدن مردم، نقش گروه‌های مردمی در خرمشهر، اصرار خانواده فرهادی بر نماندن وی در شهر، اقداماتی که برای مقاومت در شهر انجام می‌شد؛ از بریدن پارچه برای کفن تا پرکردن گونی برای ساخت سنگر در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته این خاطره‌نگار، بنا به شرایطی که برای فرهادی در طول جنگ پیش می‌آید، مخاطب با فضا‌های‌ متنوعی روبه‌رو می‌شود و اطلاعات تازه‌ای به ویژه درباره جنگ‌زده‌ها دریافت می‌کند. فرهادی با آن‌که مجروحیت داشت و باید دوره درمانش را می‌گذراند، باز هم به آبادان باز می‌گردد و در بیمارستان به امدادگری می‌پردازد.

ساسانی‌خواه گفت: نوشتن این خاطرات از اواخر دهه 80 شروع شد اما به دلایلی به سرانجام نرسید و برای دومین بار از سال 1392 آغاز شد و تا شهریور 1395 ادامه یافت. نکته برحسته در این کتاب، صمیمیت راوی است. برای نوشتن این کتاب به منابع دست اول رجوع کردم. نقشه‌ها، عکس‌ها و خاطرات منتشر نشده وی، از جمله این منابع بودند.

وی یادآور شد: اگر خاطره‌نگر بخواهد اثر خوبی تالیف کند، نیازمند همکاری و صمیمیت راوی است. نوشتن خاطرات نیاز به عشق، فداکاری و گذشت دارد. در مقابل راوی نیز باید صبور، با حوصله باشد و اعتماد متقابل میان راوی و نویسنده به وجود آید.

لزوم نهادینه شدن فرهنگ کسب و کار
در ادامه این برنامه مینا مهر‌نوش، پژوهشگر عرصه اقتصاد در سخنانی گفت: متاسفانه اقتصاد مقاومتی بیشتر در قالب همایش‌ها و گردهمایی‌ها مطرح می‌شد و برنامه‌ریزی در این زمینه صورت نمی‌گرفت. تا آن‌که فرمان ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شکل گرفت.

وی ادامه داد: یک مشکل اساس، بخش رکود، تحریم‌های بین‌المللی و اقتصاد جهانی است. با امضای برجام، توانستیم چشم‌انداز خوبی را ببینیم و باید همگان همت کنیم. بخش عمده‌ای از این فعالیت بر عهده بانوان است.

به گفته مهرنوش، حتما نباید بحث جنسیتی داشت اما در نحوه ورود به موضوع اقتصاد مقاومتی نقش بانوان مهم است. دولت‌ها معمولا برنامه‌هایی برای کمک به بانوان دارند که بتوانند در حوزه‌های کسب و کار موفق باشند. البته باید به بحث‌های دینی، فرهنگی و علمی برای خانم‌ها پرداخت اما استقلال اقتصادی برای خانم‌ها همیشه انگیزه‌بخش بوده است.

وی افزود: یکی از ابعاد اقتصاد مقاوتی که در دست بانوان است، شیوه مدیریت زنان خانه‌دار است. مهمترین عامل در این زمینه خرید کالای ایرانی است. خرید کالای با کیفیت ایرانی و آشنا کردن افراد خانواده با آن بسیار مهم است. برای این امر دولت هم باید سیاست‌گذاری داشته باشد. ما مشکل فرهنگ کسب و کار داریم. وقتی پیشنهاد کاری به خانواده ایرانی داده می‌شود، معیار‌هایی را در نظر می‌گیرد که در آن فقط سود شخصی مطرح است. ایجاد فرهنگ کسب و کار می‌تواند تاثیرگذار باشد.

این پژوهشگر حوزه اقتصاد تاکید کرد: مهارت‌های زندگی نکته مهم دیگر است. در مدارس این مهارت آموزش داده نمی‌شود. من پیشنهاد می‌کنم فرزندانتان را در اوقات فراغت به سر کار بفرستید تا مهارتشان افزایش یابد. این فرهنگی است که در گذشته داشتیم ولی آن را از دست دادیم.

به گفته وی، بعد دیگر جنبه درآمد است. می‌توان از طریق صنایع خانگی به این درآمد کمک کرد. اکنون بانوان خانه‌دار اوقات خود را فقط صرف کلاس‌هایی می‌کنند که کارایی چندانی برایشان ندارد. ایجاد مشاغل خانگی نیز بسیار راهکار مفیدی برای اقتصاد مقاومتی است.

مهرنوش دسته دوم را بانوان شاغل دانست و تصریح کرد: این افراد می‌توانند با پرهیز از بطالت و ارایه کار خود به نحو احسن در زمان کار خود به اقتصاد مقاومتی کمک کنند. این امر با افزایش بهره‌وری از فساد اداری می‌کاهد.

وی درباره دیگر گروه بانوان که می‌توانند در اقتصاد مقاومتی نقش ایفا کنند، گفت: افرادی که کسب و کار ایجاد می‌کنند نیز دسته دیگری هستند که بسیار ارزشمند‌ هستند زیرا باعث رونق اقتصاد و درآمد‌زایی می‌شوند. مقام معظم رهبری بسیار پیگیر اقتصاد مقاومتی هستند و بهتر است از این فرصت استفاده کنیم.

در پایان این برنامه از کتاب‌های «برنامه‌ریزی عصبی زبانی» و «شاخص‌های ادبیات کودک و نوجوان» نوشته مریم جلالی به عنوان نخستین کتاب‌های انجمن زنان ناشر رونمایی و از سید مریم امامی زاده، مدیر نشر رویان‌پژوه، سمیه اسکویی، بانوی مولف ناشر و فرحناز یوسفی، مدیر انتشارات پرستوی سپید قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها