کتاب «شاهکارهای مجسمهسازی جهان؛ از آنتیک تا نئوکلاسیسم» به قلم صالح موسویان از سوی نشر شمشاد روانه بازار نشر شد.
نکته جالب توجه درباره این اثر، کیفیتِ مناسبِ تصاویرِ موجود از مجسمهها است که میتواند امکان مطالعه را برای استادان، هنرمندان و دانشجویان فراهم کند.
صالح موسویان در مقدمه این کتاب مینویسد: «...اهمیت آثار هنری خلقشده در هر دوره چنان است که حتی مورخان و جامعهشناسان برای پی بردن به بعضی مسائل مبهم اجتماعی و تاریخی ناگزیر دست به دامان همین آثار هنری میشوند، زیرا زبان هنر گرچه زبانی دگر است، اما این دگرگونی، بیانی بس فصیح و وسیع دارد که گویای ویژگیهای درونی، بیرونی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسیِ دوران زندگی خالق آن اثر هنری است. پس درمییابیم که شناخت دورهها و سبکهای مختلف تا چه اندازه اهمیت و اعتبار دارد...»
«شاهکارهای مجسمهسازی جهان» در 132 صفحه و در بخشهای «پیش گفتار»، «مقدمه»، «لغتشناسی واژه کلاسیک»، «بررسی واژه کلاسیک از دیدگاه تاریخ هنر»، «مجسمهسازی در یونان»، «دوره آرکائیک یا باستان یا دوران کهن»، «دوره کلاسیک- سبک رسمی»، «پیکرتراشی یونانیمآبی(هلنی)»، «مجسمهسازی در دوره رومی»، «مجسمهسازی دوران رنسانس کلاسیک»، «پیکرهتراشی در دوران نئوکلاسیک»، «نمایه» و «منابع» به ارائه آثار برجسته مجسمهسازی در سطح جهان و توضیح و تحلیل پیرامون آنها پرداخته است.
در صفحه 25 این کتاب در قسمت مجسمهسازی در دوره رومی میخوانیم:«کیفیت بالای هنر یونانی، نظر رومیها را به خود جلب کرد. این هنر تأثیری عمیق بر هنر اِتروسکها و بعدتر بر هنر رومیها برجای گذاشت. اشتیاق رومیها در قبال هنر یونانی بدنی جهت حائز اهمیت است که بسیاری از آثار کلاسیک یونانی که از برنز یا مفرغ ساخته شده بود، در قالب کپیهای مرمری رومی نجات پیدا کرد چنانکه نسخه رومی برخی از آنها تا به امروز باقی مانده است.»
نخستین چاپ کتاب «شاهکارهای مجسمهسازی جهان؛ از آنتیک تا نئوکلاسیسم» به قلم صالح موسویان با شمارگان یکهزار و 100 در 132صفحه به بهای 35 هزار تومان در سال 1395 از سوی نشر شمشاد روانه بازار نشر شده است.
نظر شما