محمدرضا یوسفی در جدیدترین اثرش با عنوان «وقتی گنجشکی جیکجیک یاد میگیرد» به موضوع مهاجرت میپردازد.
جمیل، پسری تاجیکستانی است که به افغانستان و ایران سفر میکند و در این سفر طولانی مشکلات عجیبی را پشتسر میگذارد. جنگ، قاچاق و بردگی بخشی از واقعیتهایی است که این نوجوان با آنها روبهرو میشود و به تنهایی آنها را پشتسر میگذارد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «جمیل که مرگ، کشتن، انفجار، شلاق و فروش خودش به عبدل و چیزهای دیگر را دیده بود، از اینکه توی معدهاش پر از مواد بود دیگر نمیترسید. خسته بود. فکر میکرد، چقدر ساده راز محمد به هوا رفت. بکتاش را خالدخان بیزبان کرده بود. میرویس به راحتی شمس را به رگبار بست. ملا قادر باغ را خمپارهباران کرد. خالدخان مثل آب خوردن او و نظیر را فروخت. دلش خواست دوتار را از روی متکا بیرون بیاورد و بزند. حسی به او میگفت آخرین دقایق زندگیاش را میگذراند...»
نویسنده کوشیده با روایت زندگی بخشی از کودکان و نوجوانان خاورمیانه، تصویری از شیوه زندگی متفاوت آنانرا به مخاطبان ایرانی ارائه دهد. مهاجرت و پناهندگی یکی از مسائل مهم سالهای اخیر است که بسیاری از کودکان و نوجوانان آنرا تجربه میکنند، بیآنکه رسانهها و ادبیات به آن بپردازند. یوسفی در آثار اخیر خود بیش از پیش به کودکان و نوجوانان در معرض خطر پرداخته و موضوعات اجتماعی را دستمایه خلق آثارش قرار داده است.
کتاب «وقتی گنجشکی جیکجیک یاد میگیرد» در قالب 208 صفحه، به بهای 9 هزار و 700 تومان عرضه شده است.
نظر شما