کتاب «پیشنگارش؛ گام نخست در فرایند پژوهش» به قلم دکتر حمیدرضا رحمانیزاده دهکردی، عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، حاوی مطالب و اسنادی درباره چگونگی آغاز و تدوین ایدههای پژوهشی و تلفیقی از تجربه زیستی نگارنده و جمعآوری اطلاعات کمتر مورد توجه قرارگرفته اندیشمندان علوم انسانی است.
رحمانیزاده دهکردی پیش از این آثار زیادی در حوزههای مختلف از شعر و رمان گرفته تا جامعهشناسی و علوم سیاسی تالیف و ترجمه کرده است.
«پیشنگارش» در مفهوم مضیق آن، به مجموعه تکنیکها و مهارتهایی گفته میشود که پیش از نگارش نسخه اولیه و در جهت ایدهیابی، ایدهکاوی، ایدهپروری و در مجموع فعالیت خلاقانه از آنها استفاده میشود اما نویسنده کتاب با بسط این مفهوم، علاوه بر فعالیت فوق، کار ویژه دیگری برای این تکنیکها در نظر گرفته است و آن سازماندهی و پردازش مدام و دیالتیکی ایده و تعامل آن با نسخههای بعدی (پیشنویس، متن در حال ویرایش، بازنویسی و متن نهایی) است.
این کتاب مشتمل بر دو فصل (در مجموع بیست و دو گفتار) و دو پیوست است. ذیل توضیح مختصر هر مهارت، تمرینهایی عملی هم برای اجرای آنها ارائه شده است. افزون بر این، نمونههایی از فعالیت پیشنگارش برخی از متفکرین و نویسندگان، به صورت تصویری در کتاب آمده است.
آنچه این کتاب را متمایز میکند وجود همین تصاویر رنگی از دستنوشتههای بزرگان علوم انسانی غرب از جمله کارل مارکس و دیگران در مرحله پیشنگارش متن علمی است که برای مخاطبان جوان و کنجکاو، حاوی اطلاعات ارزشمندی است.
همچنین در این روز از کتاب دیگری با عنوان «نوسازی زندگی» تالیف دکتر حسین عبدالهی، عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی رونمایی میشود.
این مراسم زیر نظر کمیته روششناسی انجمن علوم سیاسی ایران با همکاری معاونت پژوهشی و دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی انجام میگیرد.
نظر شما