حمید محسنی، مدیرمسئول انتشارات کتابدار گفت: آنچه که ما را میرنجاند و آثارش در همه ارکان نشر دیده میشود، کمبود تقاضای کتاب است. تقاضای کتاب در صورتی افزایش مییابد و باعث سرپا ماندن ناشران میشود که مباحث زیرساختی فرهنگ حل شوند.
حمید محسنی، مدیرمسئول انتشارات کتابدار در گفتوگو با خبرنگار «ایبنا» اظهار کرد: از دولت و سازمانهای حامی انتظار داریم در مهمترین بحث فرهنگ یعنی فراهم کردن زیرساختهای فرهنگی ورود پیدا کنند. بهطور مثال آنچه که ما را میرنجاند و آثارش در همه ارکان نشر دیده میشود، کمبود تقاضای کتاب است. تقاضای کتاب در صورتی افزایش مییابد و باعث سرپا ماندن ناشران میشود که مباحث زیرساختی فرهنگ حل شوند.
وی با بیان اینکه زیرساختهای فرهنگی نه فقط به دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بلکه باید تمام نظام و هیأت دولت در این زمینه بسیج شوند، توضیح داد: معتقدم یکی از راههای تأمین زیرساختهای فرهنگی، اصلاح نظام آموزش و پرورش جامعه است؛ متأسفانه اکنون شرایط بهگونهای شده که ناشران کمکآموزشی در بازار نشر بر ناشران سایر حوزهها غلبه دارند و به واقع کل نظام آموزشی کشور را خریداری کردهاند.
مدیرمسئول انتشارات کتابدار گفت: ناشران کمکآموزشی آنقدر به لحاظ مالی قدرت دارند که سیاستهای آموزشی را به سمت منافع خود پیش بردهاند. در شرایطی که هم و غم همه دانشآموزان و خانوادههای آنها قبولی در کنکور است، حجم انبوه کتابهای کمکآموزشی در بازار نشر باعث میشود این قشر از جامعه به سمت مطالعه ترغیب نشوند و در نتیجه به لحاظ اخلاقی و رفتاری بهویژه در آینده و با حضور در مراکز اداری و سازمانی دچار مشکل میشوند.
کتابدار افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در مجموع نظام جمهوری اسلامی ایران میتوانند در تعامل با وزارت آموزش و پروش مشکلات حوزه نشر را بهویژه در بخش عمومی حل کنند.
وی با اشاره به دیگر دغدغههای حوزه نشر عنوان کرد: متأسفانه دولت بدهکاریهای زیادی به ناشران دارد. این بدهکاریها بهطور مثال هفت ماه یا بیشتر است که پرداخت نشدهاند و در نتیجه توان مالی ناشر تضعیف و به حوزه نشر کشور آسیب وارد میشود. انتظار ما از دولت این است که حجم خرید کتاب از ناشران را افزایش دهند و حتما پول آنها را به موقع پرداخت کنند تا ناشران با انگیزه بیشتری در این عرصه گام بردارند.
مدیرمسئول انتشارات کتابدار، فقدان نیروی انسانی متخصص و حرفهای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دیگر چالشهای این حوزه برشمرد و گفت: متأسفانه در این وزارتخانه تعداد نیروی خلاقی که بتواند مشکلات را حلاجی، تحلیل و مطالعه دقیق کند، انگشتشمار است. معتقدم باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیروهایی را جذب کند که خلاقترین افراد باشند تا مسائل را بفهمند و نتایج تحقیقات خود را بهصورت شفاف منعکس کنند.
نظر شما