چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶
آیت‌الله واعظ‌زاده، عمر  خود را در آموختن و قلم‌زدن صرف کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، در آیین نکوداشت آیت‌الله واعظ‌زاده گفت: این عالم فرزانه از علم صائب و عمل صالح برخوردار بود و عمر شریف خود را در آموختن و قلم زدن و تلاش برای وحدت و تشکیل امت واحده صرف کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین نکوداشت آیت‌الله محمد واعظ‌زاده، امروز(چهارشنبه 18 اسفندماه) با حضور آیت‌الله محمدعلی تسخیری، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، حجت‌لاسلام و المسلمین محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام احمد مروی، معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری و مولوی اسحاق مدنی، مشاور رئیس‌جمهور در امور اهل سنت و رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سالن همایش دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد. 
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی در این آیین اظهار کرد: آیت‌الله واعظ‌زاده از شخصیت‌های مطرح در حوزه وحدت اسلامی است. صاحب‌نظران، صاحبان قلم و دانش‌آموختگان علوم مختلف اسلامی باید بتوانند با اتکاء به پیشینه غنی افرادی همچون آیت‌الله واعظ‌زاده، پسینه‌ای نورانی رقم بزنند. یکی از ویژگی‌های بارز آیت‌الله واعظ‌زاده پویایی و حرکت بود. ایشان با بهره‌گرفتن از ذخایر و گنجینه‌های نهفته در امت اسلام، همواره سعی در پویا کردن جامعه و قلم زدن در راه اهداف متعالی برای یکپارچگی امت اسلام داشت.
 
وی افزود: ایشان معتقد بود که تفرقه حرکت امت اسلام را کُند می‌کند. البته ایشان بر این عقیده بود که هرکس در مسیر حرکت ممکن است روش‌های مختلفی داشته باشد اما اصل مهم؛ تکیه بر اصول و مبانی است که نباید در آنها اختلاف بیفتد. مرحوم شیخ‌طوسی در کتاب شریف خود و همچنین بزرگانی همچون آیت‌الله بروجردی و آیت‌الله واعظ‌زاده که در مکتب ایشان پرورش یافته همواره در شیوه درس خود نظرات مذاهب مختلف را بیان می‌کردند و در کتاب «جامع الاحادیث الشیعه» به این اصل مهم تاکید کرده‌اند.
 
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: طبیعتا افرادی که در مذاهب مختلف، اندیشه‌های مختلفی دارند، همگی در اصل و کلیاتف اتفاق‌نظر داشته و اختلاف آنها در فروعات است. کرسی‌های نظریه‌پردازی، اجتهاد تمدن‌ساز، تحقیق، پژوهش و گفت‌وگو می‌تواند راه‌های صحیح برای ارتباط بین مذاهب و دیدگاه‌های مختلف را ایجاد کند. نباید اهداف و غایات مهم شریعت را با مسائل اختلافی قابل‌بحث و تقریب دچار خدشه کرد. تقریب برای ما تنها یک شعار نیست، تقریب یک راهبرد است، همچنان که وحدت یک راهبرد است.
 
رئیسی در ادامه گفت: در سیره امامان و بزرگان دینی ما، مسئله حفظ وحدت امت اسلامی دیده می‌شود. با هر نگاهی سیره و سلوک امیرالمومنین(ع) و فرزندان ایشان را بنگریم؛ حفظ وحدت امت اسلام مهم‌ترین اصل به‌نظر می‌آید. در طول تاریخ این نکته آشکار است که مهم‌ترین تهدید و خطر برای امت اسلام، تفرقه است و تنها راه موفقیت دشمنان اسلام نیز همین ایجاد تفرقه در جامعه اسلامی است که برخی از روی بی‌اطلاعی، جهل و نادانی، غرض‌ورزی و خودخواهی خود، آب به آسیاب این تفرقه‌افکنان می‌ریزند.
 
وی افزود: دعوت به توحید و عدالت امری است که امام(ره) در سیاست‌های نورانی‌شان بر آن تاکید داشته و رهبری و قانون اساسی نیز، به عنوان اصل مهم، به آن نگریسته‌اند. رهبر معظم انقلاب، تسنن امریکایی و تشیع انگلیسی را تخریب‌گر دانسته و توجه علما و فرهیختگان را نسبت به این خطر بزرگ ضروری می‌دانند.
 
تولیت آستان قدس رضوی افزود: در جامعه اسلامی و غیراسلامی توجه به اسلام ناب با پرچم‌داری ایران، بسیار رو به گسترش است و همگان آن را نگاهی عقلانی و مدبرانه می‌دانند. امروز بر همه صاحبان‌اندیشه و قلم لازم است، تلاش کنند که فضای نورانی را که به برکت رهبری امام و مقام معظم رهبری ایجاد شده با نوشتن کتاب‌های ارزشمند و غنی حفظ کنند. از محمدجواد مغنیه تا بزرگان دیگر در زمینه تقریب‌ مذاهب قلم زده‌اند و این نشان می‌دهد که ما در عرصه‌های مختلف سخن برای گفتن داریم. اندیشه تقریبی، اندیشه‌ای است که امروز جواب داده و جای خود را باز کرده است، نباید از مخالفت‌ها احساس خستگی کرد و باید مصمم‌تر از قبل ادامه داد. در این مسیر بزرگان دین باید در فضای خود، با ارائه اندیشه‌های ناب و نوشتن آثاری ماندگار، اثربخش باشند.
 
رئیسی در پایان سخنان خود گفت: آیت‌الله واعظ‌زاده با عزمی راسخ و پیشینه‌ای سرشار از تلاش علمی، انسانی معتقد و راسخ بوده است. امیدواریم مجموعه آثار و اندیشه‌های این عالم فرزانه که حتی در روزهای پایانی عمر خود نیز مشغول نوشتن کتاب ارزشمند سی‌ودو جلدی خود بوده‌اند، به بهترین نحو حفظ شود و راه ایشان ادامه پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها