«دیپلماسی دیجیتال» نخستين کتاب گزارشی و تحلیلی دربارة رابطة دیپلماسی و فناوریهای جدید ارتباطی، ترجمه و منتشر شد.
در سالهاي اخير گسترش ابتکارهاي ديجيتال در سياست خارجي، چيزي کمتر از انقلاب در رويه ديپلماسي نبوده است. فناوریهای ديجيتال، روابط اجتماعي افراد و روش دولتها را در اعمال حاکميت بينالمللي تغيير داده اما دولتها دريافتهاند که این فناوریها دارای ظرفيت تغييراتی بسیار در روابط بيندولتي است. بهعنوان نمونه، استفاده از رسانههاي اجتماعي براي مقاصد ديپلماتيک، بر اين نکته دلالت دارد که روشهاي تعامل ديپلماتها با مديريت اطلاعات، ديپلماسي عمومي، برنامهريزي راهبردي، مذاکرات بينالمللي و حتي مديريت بحران تغيير کرده است.
کتاب حاضر که نخستين اثر در اين موضوع به شمار ميرود، انديشمندان مشهور و سياستگذاران باتجربه را گرد آورده است تا اين شکاف تحليلي را پر کند. هدف کتاب، تئوريزه کردن ماهيت ديپلماسي ديجيتال، ارزيابي رابطه آن با اشکال سنتي ديپلماسي و نيز بررسی شرايطي است که در آن ديپلماسي ديجيتال به سياست خارجي آگاهي ميدهد و آن را تنظيم و يا محدود ميکند.
کتاب با بررسی مفهوم دیپلماسی آغاز میشود و در ادامه، رویکرد دولتهای مختلف را در چگونگی به کارگیری شیوههای نوین دیپلماسی مورد مداقه قرار داده است. استفاده دولت اسلامی (داعش) از فناوریهای جدید، عملکرد هیلاری کلینتون و جان کری در قامت وزیر خارجه امریکا، تاثیر شبکههای اجتماعی در وقایع بهار عربی و تحولات خاورمیانه، از دیگر نکاتی است که در این کتاب - بهطور آماری و براساس دادهها - خواهید خواند.
این کتاب از مجموعه مطالعات ديپلماسي جديد انتشارات راتلج است که با رويکردی تطبيقي، به دنبال پيشبرد تحقيقات در مورد ديپلماسي بينالمللي و تاثیر آن در تنظیم و مدیریت روابط بينالملل است.
«دیپلماسی دیجیتال» را کورنلیو بیولا و مارکوس هلمز فراهم کردهاند. بيولا دانشيار رشته مطالعات ديپلماتيک در دانشگاه آکسفورد انگلستان و هلمز دانشيار رشته حکومت در کالج ويليام و مري در ويليامزبورگ ويرجينيا ايالات متحده آمريکاست.
نظر شما