جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
چگونه به شهروند سیاسی فعال تبدیل شویم؟

مجموعه دوجلدی «مسائل اجتماعی» نوشته جان مشونیس با ترجمه هوشنگ نایبی به نمایشگاه کتاب آمد. کتاب «مسایل اجتماعی» که اکنون به ویراست چهارم رسیده مشهورترین کتاب در نوع خود است و براساس ویژگی‌هایی که در کتاب‌های دیگر یافت نمی‌شود توانسته موفقیت‌های بسیاری را کسب کند

علی فیضی، مدیر غرفه انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از رونمایی مجموعه دوجلدی «مسائل اجتماعی» نوشته جان مشونیس با ترجمه هوشنگ نایبی در نماشگاه کتاب خبر داد و افزود: کتاب دوجلدی «مسایل اجتماعی» نشان می‌دهد که مساله اجتماعی چیست و اساساً چرا و چگونه موضوعاتی معین مساله اجتماعی به شمار می‌روند و سرانجام چه راه‌حل‌هایی دارند.

وی ادامه داد: این اثر شامل آخرین داده‌‌ها در زمینه مسایل اجتماعی در جامعه آمریکاست که با تحلیل مساله موضوعات و از مناقشات امروز جهان براساس رویکرد تعبیرگرایی اجتماعی کامل می‌شود. همچنین در فصول این کتاب دیدگاه‌های گوناگون درباره مسایل اجتماعی از فقر، ثروت، اعتیاد و طلاق گرفته تا جنگ و تروریسم در جهان مطرح شده است. علاوه بر این کتاب حاضر ظهور جنبش‌های اجتماعی که باعث می‌شوند مردم موضوعاتی چون نابرابری جنسیتی و خشونت در خانه را مساله اجتماعی قلمداد کنند مورد کندوکاو قرار می‌دهد.

به گفته فیضی، با وجود تمرکز کتاب بر مسایل و آسیب‌های اجتماعی در آمریکا الگوهای مفهومی و راه‌حل‌های آن برای بررسی و کاهش مسایل اجتماعی در ایران کارآمد خواهد بود.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف این کتاب جلب توجه خوانندگان به موضوعات سیاسی دنیای امروز است، یادآور شد: این هدف از آن رو مهم است که سیاست موضوع مهمی در پرداختن به مسایل اجتماعی است. مسئولیت ما شهروندان ایجاب می‌کند درباره موضوعات سیاسی بیشتر بدانیم تا بتوانیم تصمیم بگیریم چه دیدگاهی شایسته حمایت است.

وی گفت: کتاب مسایل اجتماعی به خواننده کمک می‌کند به شهروند سیاسی فعال تبدیل شود. این کتاب با ارایه سیاست و نظریه جامعه‌شناسی در هر فصل تفاوتی اساسی و جالب با کتاب‌های دیگر از دیدگاه واحد سود می‌جویند و فهرستی از مسایل و راه‌حل را ارایه می‌کنند که گویی همه درباره آن اتفاق‌نظر دارند اما این کتاب از رویکرد تعبیرگرایی اجتماعی چند دیدگاهی استفاده می‌کند. با چنین رویکردی محور این کتاب این است که اساسا چگونه و چرا موضوعات معینی مساله اجتماعی به‌شمار می‌آیند.

فیضی در پایان بیان کرد: یکی از مزایای اصلی رویکرد تعبیرگرایی اجتماعی این است که به دانشجویان کمک می‌کند بدانند که چه موضوعاتی مهم است، چه بسا موضوعی را جامعه مساله به شمار نیاورد ولو آنکه برای جامعه بسیار مهم باشد. همین الگو را در تاریخ کشورمان می‌بینیم. امروز برعکس جامعه ما از برابری جنسیتی بیشتری برخوردار است اما از‌ آنجا که اکثر مردم معتقدند زن و مرد باید از فرصت‌های برابر برخوردار باشند نابرابری‌های باقیمانده هرچند بسیار کوچکند عموما مسایلی به‌شمار می‌آیند که باید رفع شوند.

بر اساس این گزارش، کتاب «مسایل اجتماعی» که اکنون به ویراست چهارم رسیده مشهورترین کتاب در نوع خود است و براساس ویژگی‌هایی که در کتاب‌های دیگر یافت نمی‌شود توانسته موفقیت‌های بسیاری را کسب کند.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها