نمایشگاه کتاب فرانکفورت دو روز دیگر آغاز به کار میکند و قرار است نویسندگان مطرحی چون مارگارت اتوود، دن براون و پائولا هاوکینز در آن حضور پیدا کرده و سخنرانی داشته باشند.
قرار است حضور این نویسندگان به صورت زنده از شبکههای اجتماعی، چون اینستاگرام پخش شود تا مخاطبان را به حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ترغیب کند.
کشور فرانسه، مهمان ویژه این دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت است. همین موضوع سبب شده نه تنها چهرههای مطرح ادبی بلکه چهرههای سیاسی شناختهشده فرانسوی نیز چون امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در افتتاحیه نمایشگاه حضور یابند.
دغدغه اصلی نمایشگاه در سال گذشته استفاده از تکنولوژیهای دیجیتال چون چاپ سهبعدی بود. اما امسال خبری از تکنولوژی در عصر جدید نخواهد بود و تمرکز اصلی نمایشگاه بر حضور نویسندگان و ستارههای ادبی است. کاتیا بوهن، سخنگوی نمایشگاه فرانکفورت در اینباره میگوید: «مردم علاقه زیادی به دیدن نویسندگان از نزدیک دارند.» او سه روز پیش اعلام کرد انتظار دارد حضور نویسندگان، بازدیدکنندگان زیادی را به نمایشگاه بکشاند و اظهار امیدواری کرد که 270 هزار نفر از نمایشگاه امسال دیدن کنند.
«سرگذشت ندیمه» نوشته مارگارت اتوود که اخیرا تبدیل به سریال تلویزیونی جذابی شده است، با حضور نویسنده به همراه دیگر آثارش در بخش ویژه نمایشگاه به مخاطبان ارائه خواهد شد. بازدیدکنندگان همچنین با نیکولاس اسپارکز، نویسنده آمریکایی آثار عاشقانه معروفی چون «دفترچه» و «پیغام در بطری»، کن فولت، نویسنده آثار جنایی، سیسیلیا اهرن، نویسنده معروف ایرلندی و همچنین پائولا هاوکینز خالق کتاب پرفروش «دختری در قطار» دیدار خواهند کرد.
اما آنچه که مخاطبان را به هیجان آورده حضور دن بروان، خالق کتاب «راز داوینچی» در نمایشگاه است. قرار است این نویسنده بخشی از کتاب جدید خود به نام «منشاء» را برای 1800 نفر از کتابدوستان بخواند. فروش بلیت این مراسم نیز آغاز شده است و علاقهمندان با خرید بلیت 29 دلاری میتوانند با نویسنده موردعلاقه خود دیدار کنند. یورگن بوس، رئیس نمایشگاه معتقد است این مراسم حدود 2000 نفر را به نمایشگاه کتاب فرانکفورت میکشاند و اعلام کرده قصد دارد تعداد مراسم مشابه را در سالهای پیش رو افزایش دهد.
جنبه سیاسی نمایشگاه کتاب امسال نیز بیشتر از سالهای گذشته خواهد بود. سخنرانان طی مراسمی نگرانی خود درباره مشکل آزادی بیان در ترکیه را بیان خواهند کرد. سال گذشته چندین متفکر آلمانی-ترک در کشور ترکیه زندانی شدند که همین موضوع حساسیت ماجرا را برای آلمانیها افزایش داده است. جان دوندار سردبیر سابق مجله جمهوریت ترکیه، که در سالهای گذشته به دلایل متفاوت در کشورش زندانی شده بود نیز درباره نوشتن کتاب در دوره تبعید سخنرانی خواهد کرد.
نمایشگاه کتاب فرانکفورت بزرگترین رخداد فرهنگی جهان به حساب میآید و هر ساله به طور متوسط هفت هزار ناشر و آژانس ادبی از 100 کشور جهان را گردمهم جمع میکند.
نظر شما