علی دهکردی، بازیگر سینما و تئاتر، برای مطالعه آخر هفته «مثنوی معنوی» را به مخاطبها پیشنهاد داد.
بازیگر فیلم «از کرخه تا راین» ادامه داد: این کتاب آنقدر غنی و پرمحتواست که میتوان از دل آن همه مواد و محتوایی که برای احیاء کردن اندیشه و تفکر و تعلیم و تربیت و آموزش مردم جهان لازم است را بیرون کشید.
مثنوی معنوی اثر مولانا جلالالدین محمد بلخی از ۲۶ هزار بیت و ۶ دفتر تشکیل شده و یکی از برترین کتابهای ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت پارسی پس از اسلام محسوب میشود. اگر چه قبل از مولوی، شاعران دیگری مانند سنائی و عطار هم از قالب شعری مثنوی استفاده کرده بودند ولی مثنوی مولوی از سطح ادبی بالاتری برخوردار است.
بیش از 400 داستان پیدرپی در این کتاب به شیوه تمثیل داستان سختیهای انسان در راه رسیدن به خدا را بیان میکند و به صورت عمده از «داستان» به عنوان ابزاری برای بیان تعلیمات تصوف استفاده میشود. شخصیتهای اصلی داستانها میتواند از پیامبران و پادشاهان تا چوپانان و بردگان باشد. حیوانات نیز نقش پررنگی در این داستانها بازی میکنند.
حکایات موجود در مثنوی از منابع مختلف قدیمیتر آمدهاند. برخی عیناً در مثنویهای عطار نیشابوری همچون منطق الطیر موجودند. برخی همچون داستان خلیفه و لیلی، پادشاه و خانه کمپیر، استر و استر، محمود و ایاز، گنج نامه، حلوا ساختن جهود و عیسوی و مسلمان از مقالات شمس استخراج شدهاند.
نظر شما