چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۱
چگونه در دنیای دیجیتال امنیت داشته باشیم؟

کتاب «چگونه در دنیای دیجیتال امنیت داشته باشیم؟» در 10 فصل از سوی انتشارات ناقوس به بازار کتاب عرضه شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) کتاب «چگونه در دنیای دیجیتال امنیت داشته باشیم؟» به قلم مایکل بازل و با ترجمه سیدمحمد‌رضا موسوی از سوی انتشارات «ناقوس» به بازار نشر عرضه شده است.
 
نویسنده در 10 فصل به تشریح مباحث مختلف مربوط به دنیای دیجیتال و چگونگی حفظ امنیت در این فضا را تشریح کرده است. پنج عنوان نخست کتاب شامل «حفاظت از رایانه شما»، «محافظت از کلمات عبور»، «محافظت کردن از حساب‌های کاربری شما»، «محافظت کردن از داده‌هایتان» و «محافظت از کردن از حساب‌های اعتباری و کارت‌های بانکی شما» است.
 
«محافظت کردن از تلفن همراه شما»، «محافظت کردن از خود در برابر حملات تلفن‌های دیگر»، «محافظت کردن از وسایل آفلاین شما»، «محافظت کردن از شبکه‌های بی‌سیم خود» و «محافظت کردن از فرزندان خود» عنوان‌های پنج فصل بعدی کتاب است.

 

نویسنده در مقدمه کتاب با اشاره به گسترش روز‌افزون استفاده از فضای مجازی و راه‌اندازی خدماتی نظیر دولت الکترونیک و کسب و کار‌های اینترنتی آورده است: «فضای جدیدی برای مجرمین فراهم شده تا با استفاده از نا‌آگاهی کاربران بتوانند فعالیت‌های مجرمانه خود را توسعه دهند در این چند سال و با توحه به  تجربه‌ای که در بررسی پرونده‌های جرایم سایبری کسب نموده‌ام به این نتیجه رسیدم که عمده‌ترین دلیل برای قربانی شدن افراد در فضای مجازی کمبود دانش فنی و تخصصی برای مواجهه با خدمات موجود در این فضاست.»   
 
در نخستین فصل کتاب نویسنده ضمن تاکید بر لزوم آگاهی کاربر از عوامل تهدید‌زا برای ویندوز آورده است: «اعمال بروز‌رسانی‌‌های سیستم‌‌عامل و نرم‌افزار‌ی به‌صورت دوره‌ای، داشتن یک گزینه آنتی‌ویروس و بروز‌رسانی خود‌کار آن، پاکسازی رایانه از فایل‌های غیر ‌ضروری، حداقل هر یک ماه یک‌بار، اسکن روتین سیستم از برنامه‌های مخرب، تعمیر سیستم عامل‌های آلوده در کوتاه‌ترین زمان ممکن و هوشیار بودن نسبت به آسیب‌های سخت‌افزار‌ی سیستم‌های رومیزی» را توصیه می‌کند.
 
در دومین فصل کتاب، نویسنده بعد از تشریح اهمیت ایجاد رمز عبور تاکید می‌کند که این رمز باید «حداقل 10 کاراکتر در طول، شامل حداقل یک حروف بزرگ، شامل حداقل یک حرف بزرگ(ترجیحا دو تا)، شامل حداقل چهار عدد(احتمالا سال جاری)، تغییر آن حداقل یکبار در سال و عدم استفاده برای تمام حساب‌ها» باشد.
 
مولف در سومین فصل کتاب، ضمن تاکید بر اهمیت حفاظت از حساب‌های کاربری آفلاین آورده است: «این حساب‌ها با دنیای واقعی شما مرتبط هستند که می‌توانند باعث مسائل و مشکلات مالی شود.» همچنین توصیه می‌کند: «آدرس‌های ایمیل عمومی هستند و هر فرد خرابکاری می‌تواند با شما تماس داشته باشد،  کلاهبرداری فیشینگ با جازدن خود به‌عنوان کسب‌و‌کار‌های قانونی، قصد فریب شمار را دارند.»
 
داده‌های شمار به شدت ارزشمند هستند. نویسنده با محور قرار دادن این موضوع در چهارمین فصل کتاب به کاربران یادآور می‌شود: «کافی است که به ارزش حفاظت از آن‌ها پی ببرید تکنیک‌های کلیدی وجود دارد که شما را در مقابل از دست دادن داده‌ها محافظت می‌کند.» از‌ جمله توصیه‌های مولف به کاربران این است: «همواره روالی را برای پشتیبان‌‌گیری همه داده‌های خود در نظر بگیرید، یک پشتیبان ثانویه یا خارج از محل را بر روی اینترنت ایجاد کنید، همچنین از نرم‌افزار‌های بازیابی داده برای نجات داده‌های پاک شده استفاده کنید.»

 

پنجمین فصل کتاب به نکاتی درباره کارت‌های اعتباری اختصاص دارد. در بخشی از این فصل می‌خوانیم: «کارت‌های اعتباری و بانکی همواره در معرض حملات هستند.» تکنیک‌های پیشنهادی برای حفاظت از کارت‌های اعتباری در این فصل را می‌توان در چند بند تشریح کرد. نخست گزارش‌های اعتباری خود را سه بار در سال نظارت کنید، همچنین از پیشنهادات اعتباری پیش پذیرفته شده انصراف دهید و نسبت به فیشینگ موسسات مالی جعلی هوشیار باشید.»
 
در ششمین فصل کتاب تمرکز بر امنیت تلفن همراه است. در بخشی از این فصل از زبان نویسنده می‌خوانیم: «من واقعا معتقدم که یک تلفن همراه می‌تواند ایمن باشد.» مولف ضمن اشاره به این نکته بعد از تاکید بر چند مولفه جفظ امنیت تلفن همراه آورده است: «یک رمز عبور بر روی تلفن همراه خود فعال کنید، برای برخی از ترفند‌ها نیاز است که یک آنتی ویروس داشته باشند؛ از نرم‌افزار‌های مسیر‌یابی برای مکان‌یابی دستگاه‌های گم شده استفاده کنید.»
 
محور اصلی هفتمین فصل کتاب کسب و کار‌ در فضای مجازی است. بیشتر کسب و کار‌ها مدت زمان زیادی را صرف آموزش کارکنان خود برای سیاست‌های افشا نشت اطلاعات می‌کنند. مولف در ادامه تاکید می‌کند که «امروزه شرکت‌ها باید با آزمایشی کردن سیستم‌های دفاعی خود برای این نوع حملات، خود را آماده کنند.»
 
مولف در هشتمین فصل کتاب به دنبال پاسخگویی به چگونگی حفاظت از دستگاه‌های آنلاین است. مخاطب در این فصل با راه‌های ایجاد امنیت برای این دستگاه‌ها آشنا می‌شود. مولف توصیه می‌کند که همواره رمز پیش‌فرض هر دستگاه آنلاین را تغییر دهید.
 
محور نهمین فصل کتاب به محافظت شبکه‌های بی‌سیم اختصاص دارد. یکی از توصیه‌ها به این شرح است «هیچ‌گاه اطلاعات محرمانه‌ای را که به wi-fi عمومی وصل هستید داخل هیچ وب‌سایتی وارد نکنید بازدید استاندارد سایت‌ها اشکالی ندارد.»  
  
 

در دهمین فصل کتاب مولف در تشریح اهمیت مراقبت از کودکان در برابر تهدید‌های فضای مجازی آورده است: «معتقدم بزرگ‌ترین تهدید‌ی که کودکان را در اینترنت تهدید می‌‌کند ویژگی اعلان مکان بسیاری از سرویس‌هاست.» نگارنده تاکید می‌کند که بسیاری از بزرگسالان، ریسک مرتبط با این موضوع را درک  می‌کنند. 

کتاب «چگونه در دنیای دیجیتال امنیت داشته باشیم؟» با شمارگان 200 نسخه در 380 صفحه، به بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات «ناقوس» به بازار کتاب عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها