سیدعباس صالحی در بازدید از طرح تجهیز 1500 کتابخانه مدارس:
کتابهای قدیمی و کهنه دانشآموزان را از فضای کتابخوانی دور میکند
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از روند اجرایی طرح تجهیز 1500 کتابخانه مدارس تهران و شهرستانهای استان تهران گفت: بهروز بودن کتابخانههای مدارس باید مورد توجه قرار بگیرد. زیرا کتابهای قدیمی و کهنه باعث دور شدن دانشآموزان از فضای کتابخوانی میشود.
صالحی اظهار کرد: در صورتی که بخواهیم کتاب و کتابخوانی در کشور رواج یابد نقطه ابتدایی این حرکت، مدارس هستند بر این اساس سال 1393 میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش تفاهمنامهای با شاخههای مختلف منعقد شد.
وی با بیان اینکه برای کتابخوان کردن دانشآموزان باید کتاب در دسترس آنها قرار گیرد، افزود: در این مسیر طرح 50 هزار نمایشگاه را در 50 هزار مدرسه با هدف ایجاد عطش مطالعه و کتابخوانی در دانشآموزان اجرا کردیم که تأمین منابع مالی آن را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده گرفت و امور اجرایی نیز به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: کتابخانههای مدارس پایگاههای جدی برای خواندن کتاب محسوب میشوند. از این رو سازمان کتابخانههای مدارس باید با نشاط و فعال عمل کند تا شوق خواندن به وجود آورد. همچنین بهروز بودن کتابخانههای مدارس نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. زیرا کتابهای قدیمی و کهنه باعث دور شدن دانشآموزان از فضای کتابخوانی میشود.
صالحی با اشاره به طرح تجهیز کتابخانههای کلاسی عنوان کرد: در این طرح برای پرهیز از مراجعه دانشآموز به بخشی دیگر از مدرسه برای تهیه کتاب این طرح اجرا شد و مثلث دانشآموز، کتاب و معلم در آن شکل گرفت که امیدوار هستیم تداوم یابد.
این مقام مسئول بیان کرد: اجرای طرح تجهیز کتابخانههای استانهای مرزی و کم برخوردار و مدارس ایرانیان خارج از کشور از دیگر طرحهایی است که با مشارکت این دو وزارتخانه تاکنون اجرایی شده است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بن و یارانه کتاب محدود به دانشجویان نشد، توضیح داد: امسال 40 هزار دانشآموز از مدارس مختلف شهرستانهای استانهای تهران به این نمایشگاه آمده و با بنهای اختصاص یافته به آنها کتاب خریداری کردند هرچند تصمیم گرفته شد علاوه بر حضور آنها به ارتقای سطح کیفی و کمی کتابخانههای مدارس آنها نیز کمک کنیم که امروز شاهدیم این کار به فاصله اندکی از پایان نمایشگاه در حال انجام است.
مهدی فیض، معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش ضمن تأکید بر لزوم توجه به کتابخانههای مدارس گفت: متأسفانه وجود فضایی به نام کتابخانه در بسیاری از مدارس و آموزشگاههای ما کمرنگ شده و رو به افول است. نیاز داریم حرفهای به نام کتابدار در مدرسه را مجدد در دستور کار قرار دهیم. اصولاً یک مؤلفه مهم برای توسعه مدرسه مطلوب، توجه به کتابخانه و کتابدار در مدارس است. در همین راستا آموزش و پرورش اقدامهایی را آغاز کرده و دنبال میکند که از جمله آن میتوان به تدوین سیر مطالعاتی پیشنهادی برای دانشآموزان اشاره کرد.
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: البته منظور این نیست که در انتخاب کتابها دانشآموز با تحمیل و اجبار مواجه شود بلکه بنا داریم برای هر پایه با توجه به اقتضائات آن پایه تحصیلی و در نظر گرفتن روحیات دانشآموز کتابهای مناسب پیشنهاد دهیم. همچنین برگزاری مستمر و مدام مسابقههای کتابخوانی آن هم با اتکا به امکانات و تکنولوژی روز مثل اینترنت و گوشیهای هوشمند نیز از جمله برنامههای ما به شمار میآیند.
حسن ازهری، مدیرعامل مؤسسه انتشاراتی منادی تربیت از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: مربیان، معلمان و کارشناسان حوزه کتاب مدارس همراه دانشآموزان از سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کردند. آنها طی این بازدید کتابهای مورد نیاز خود را انتخاب و سفارش دادند. امروز در راستای طرح تجهیز 1500 کتابخانه مدارس استان تهران و شهرستانهای تهران، کتابهای انتخاب شده به مدارس ارسال خواهند شد.
وی توضیح داد: در این طرح، 900 کتابخانه شهرستانهای استان تهران و 600 کتابخانه استان تهران به کتابهای جدید تجهیز میشوند. در مرحله بعد، انتظار داریم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این طرح را در کتابخانههای کانونهای فرهنگی ـ تربیتی اجرا کنیم.
نظر شما