جمعه ۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰
نبود پشتیبانی مالی باعث عقیم ماندن طرح هاست

اولین جلد از مجموعه نمایشنامه های «محمود استاد محمد» با حضور برخی از اعضای بنیاد استاد محمد، اهالی نشر چشمه و جمعی از دوستداران این نویسنده برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،  این مراسم عصر چهارشنبه 3آبان با حضور  مانا استاد محمد دختر محمود استاد محمد، جواد عاطفه، سعید طباطبایی، سهیل محمودی، رویا دعوتی، آرش فلاحت پیشه، کمال الدین قطب، مجید تیموری، کامبیز بنان، نیما بیگلری و... در شعبه کورش نشر چشمه برگزار شد.
در ابتدا جواد عاطفه به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره بنیاد پس از خوش آمد گویی به حضار گزارشی از روند فعالیت بنیاد استاد محمد ارائه و طی آن به توضیح اهداف شکل گیری بنیاد، برنامه های حال حاضر و همچنین پروژه های آینده پرداخت.
عاطفه در ادامه ی صحبت های خود اصلی ترین وظیفه ی بنیاد را نشر آثار استاد محمد، برای در دسترس عموم قرار گرفتن آنها، علی الخصوص برای نسل جوان تئاتر کشور و دانشجویان دانست. وی هدف از این امر را ایجاد فراخوانی جدید برای خوانده شدن مجدد آثار استاد محمد عنوان کرد.
عاطفه در ادامه از تلاش بنیاد برای ارائه ی برنامه ها و طرح های نو در هر گام سخن گفت. او نبودن پشتیبانی مالی را مشکلی در مسیر حرکت بنیاد توصیف کرد که مدام باعث عقیم ماندن طرح ها و ایده ها می شود.
او در همین باره از «مدیا کاشیگر» عضو درگذشته ی بنیاد نام برد و از تلاش و حمایت های معنوی او در انجام امور بنیاد قدردانی کرد.


جواد عاطفه

مراسم پس از سخنرانی جواد عاطفه با اجرای بخشی از نمایشنامه ی «کافه مک ادم» توسط گروهی جوان از هنرجویان تئاتر ادامه پیدا کرد.

در ادامه مانا استاد محمد با حضار سخن گفت. او در ابتدا از احساس حضور پدرش حتی پس از فوت و همچنین حس خود در مورد نظارت او بر چاپ کتاب ها و کلیه امور بنیاد سخن گفت.
وی سپس از تیم همکاری نشر چشمه برای چاپ آثار قدردانی ویژه به عمل آورد و از دقت نظر اعضاء این نشر  تشکر کرد. او گفت :این تیم انگار همیشه دو پله جلو تر از من هستند.
 در ادامه به درخواست مانا استاد محمد یادداشتی از استاد محمد در مورد ماجرای متولد شدنش برای حضار خوانده شد.


مانا استادمحمد

در ادامه جواد عاطفه اولین فعالیت بنیاد را طراحی جایزه ی ادبی استاد محمد عنوان کرد. بنا به توضیح وی، سعید طباطبایی دبیر این جایزه به پیشنهاد مدیا کاشیگر انتخاب شد. 
جواد عاطفه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا مبنی بر اینکه با توجه به اهداف بیان شده برای شناخت بهتر استاد محمد در جامعه دانشجویی کشور و نیاز حضور و فعالیت ایشان در بنیاد، آیا دبیرخانه ی این جایزه ی ادبی، قصدی برای مشارکت دادن آثار چاپ نشده دانشجویان نیز دارد؟ گفت: اعضای دبیرخانه ی جایزه ی استاد محمد در ابتدا بار ها بر سر این موضوع و لزوم آن با هم به بحث و گفتگو پرداخته اند. اما با توجه به تولید انبوه این بخش از نمایشنامه ها در کشور و توان محدود بنیاد به لحاظ اجرایی، فعلا تصمیمی برای این بخش گرفته نشده است.
وی در ادامه عنوان کرد :  البته چنین بخشی با توجه به نیاز حمایت از بخش جوان ادبیات نمایشی کشور ، برای یادمان محمد استاد محمد در نظر گرفته شده است که جدای از ماجرای جایزه ی ادبی است.



سعید طباطبایی در ادامه ی پاسخ به این پرسش، وظیفه ی اصلی جوایز ادبی را حمایت از بخش حرفه ای در ادبیات دانست و گام اول را در این راستا توصیف کرد.
وی در ادامه به کمبود جوایز ادبی مخصوصا در بخش خصوصی اشاره کرد و این موضوع را در قیاس با تعدد جوایز ادبی در سطوح مختلف ، در فرانسه قرار داد.
این مراسم با خاطره گویی و سخنرانی سهیل محمودی در مورد شخصیت استاد محمد به پایان رسید و در آخر با رو نمایی از کتاب و گرفتن عکس یادگاری به کار خود پایان داد.



بنا بر توضیح اعضای بنیاد، کتاب منتشر شده جلد اول از مجموعه ای هفت جلدی است که جلد دوم آن در هفته ی آینده و باقی کتاب ها تا زمستان سال جاری منتشر خواهند شد.
شش کتاب باقی مانده شامل نمایشنامه هایی که تا به حال چاپ نشده اند نیز می شوند. اولین نمایشنامه ی چاپ نشده نیز در همین جلد اول منتشر شده که تیغ و تُرنا نام دارد. اعضای بنیاد همچنین نوید انتشار شناختنامه ای توسط روزبه حسینی از استاد محمد را دادند.


عکس ها از: بهنوش منصوری
  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها