پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
سراج‌زاده: کتاب دو جلدی «مسائل اجتماعی» را بخوانید/ حل مسایل اجتماعی آسان نیست

سید حسین سراج‌زاده مطالعه کتاب دو جلدی «مسائل اجتماعی» نوشته دکتر جان مشونیس را پیشنهاد می‌کند. وی معتقد است حل مسایل اجتماعی در جوامع به راحتی میسر نیست.

سید حسین سراج‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مطالعه کتاب دو جلدی «مسائل اجتماعی» نوشته دکتر جان مشونیس، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه کنیون گامبیر اوهایو آمریکا با ترجمه هوشنگ نایبی را برای ایام پایانی هفته پیشنهاد کرد و گفت: این کتاب جزء آثاری است که خواندن و تورق آن برای دانشجویان و علاقه‌مندان به رشته جامعه‌شناسی مفید و خالی از لطف نیست. در این کتاب مسایل اجتماعی که امروزه اغلب کشورها درگیر آن هستند شرح داده شده است و همچنین نظریه‌های مرتبط با این حوزه بیان می‌شود.

رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران ادامه داد: مخاطب با مطالعه این اثر متوجه می‌شود که حل مسایل اجتماعی در جوامع به راحتی میسر نیست و یا یک فرمول مشخص و راهکار از پیش تعیین شده امکان‌پذیر نمی‌شود بلکه نیازمند این است که از منظر نظری موضوع درک شود.

به گفته این استاد جامعه‌شناسی، از سوی دیگر باید ربط موضوع مسائل اجتماعی با دیدگاه‌های سیاسی دیده شود و در واقع با مطالعه این کتاب اهمیت این مساله درک خواهد شد.

سراج‌زاده در پایان گفت: کتاب دو جلدی «مسائل اجتماعی» اثر قابل توجهی در حوزه جامعه‌شناسی است و آگاهی خوبی به مخاطبان خود در این حوزه می‌دهد و همچنین قدرت تحلیلی به خوانندگانش می‌بخشد.


بر این اساس، این کتاب توسط دکتر هوشنگ نایبی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ترجمه و با همکاری شورای اجتماعی کشور منتشر شده است.

کتاب «مسائل اجتماعی» با زبانی روان، تلاش دارد تا درکی عمیق از مسائل اجتماعی دنیای معاصر را، با تکیه بر جامعه آمریکا، فراهم آورد و نشان ‌دهد که مسئله اجتماعی چیست و چه راه‌حل‌هایی دارد.

جان مشونیس، نویسنده این کتاب، دانش‏‌آموخته جامعه‌‏شناسی دانشگاه پنسیلوانیاست و بیش از ۳۰ سال است كه مبانی جامعه‏‌شناسی و مسائل اجتماعی درس می‏‌دهد و درباره حیات اجتماعات محلی، روابط صمیمانه در خانواده، تکنولوژی جدید اطلاعات و آموزش جهانی تحقیق و پژوهش می‌كند و آثار فراوانی هم در این زمینه دارد. شهرت مشونیس بیشتر در نوشتن كتاب‏‌های درسی چون مبانی جامعه‏‌شناسی است.

نویسنده کتاب، ضمن واکاوی مسائل اجتماعی‌ دست به گریبانِ جامعه آمریکا، خط‌مشی و رویکرد سیاسی جامعه آمریکا را نسبت به هر مسئله می‌شکافد و نشان می‌دهد که شهروندان آمریکایی برای حل مسائل اجتماعی خود، شایسته است چه رویکردی را در عرصه سیاست برگزینند و چگونه با حساسیت و فعالیت سیاسی خود، به حل مسائل سیاسی جامعه‌شان یاری رسانند.

این کتاب در دو جلد و در ۱۷ فصل تدوین شده است؛ فقر و ثروت، نابرابری نژادی و قومی، نابرابری جنسیتی، سال‌خوردگی و نابرابری، جرم،‌ خشونت و نظام قضایی، گرایش جنسی، اعتیاد، تندرستی جسمی و روانی، اقتصاد و سیاست، کار و محیط کار، زندگی خانوادگی، آموزش، زندگی شهری، جمعیت و نابرابری جهانی، تکنولوژی و محیط زیست و جنگ و تروریسم هفده فصل این کتاب است.

کتاب «مسائل اجتماعی» اگرچه برگرفته از رصد محققی آمریکایی از اجتماع خویش است اما مسائل مطرح شده در آن و حداقل رویکرد اتخاذ شده از سوی پژوهشگرش، خاص جامعه غربی نیست و فرآیند جهانی شدن علم، فرهنگ و اقتصاد، جامعه کنونی ما را نیز با آن‌ها همراه کرده است. لذا پرداختن و تعمق بیشتر بر مسائل مطرح شده در کتاب، علاوه بر آن‌که افق‌ گسترده‌تری را به روی سیاستگذاران و محققان داخلی حوزه علوم اجتماعی ایران می‌گشاید، بلکه به گسترده‌شدن درک درست عامه از مسئله اجتماعی نیز یاری می‌رساند و می‌تواند به کاهش مسائل و آسیب‌های اجتماعی در جامعه ایران کمک کند.

یکی از اهداف این کتاب، جلب توجه خوانندگان به موضوعات سیاسی دنیای امروز است. این هدف از آن رو مهم است که سیاست، موضوع مهمی در پرداختن به مسائل اجتماعی است.

نویسنده این اثر معتقد است که این کتاب همه موضوعات و مناقشات امروز را نه تنها برای دانشجویان کشور كه تنها نیمی از آنها پای صندوق رأی می‏‏‌روند، بلکه برای تمام کسانی که برای آینده کشور اهمیت قائل‏اند تشریح می‌‏‏كند.

وی همچنین تأکید می‌کند که مسئولیت ما شهروندان ایجاب می‏‌كند در باره موضوعات سیاسی بیشتر بدانیم تا بتوانیم تصمیم بگیریم چه دیدگاهی شایسته حمایت است.

نویسنده کتاب مسائل اجتماعی با بیان اینکه سیاست همه چیز را در برمی‌گیرد، مدعی است که این کتاب به خواننده کمک می‏‏‌كند به شهروند سیاسی فعال تبدیل شود. از این رو در هر فصل دیدگاه‌‏‏های سیاسی گوناگون درباره موضوعات فراوان به میان آمده تا خوانندگان و به‌ویژه دانشجویان برای ورود به سیاست، توانمند و از اطلاعات و مفاهیم درخور برای تحلیل موضوعات امروز برخوردار شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها