کتابخانه شخصی ریچارد آدامز، نویسنده انگلیسی ماه آینده به حراج گذاشته میشود؛ کتابخانه عظیمی که نسخه اولیه آثاری چون «لیسداس» نوشته جان میلتون و «اِما» نوشته جین آستن را در خود جای داده است.
آدامز پارسال در سن 96 سالگی از دنیا رفت. مؤسسه حراج «دومینیک»، که قرار است این کتابخانه را در چهاردهم دسامبر (23 آذرماه) به حراج بگذارد، تخمین زده که فقط آثار مربوط به جین آستن، بین 60 تا 80 هزار پوند ارزش داشته باشد.
«اِما» رمان موردعلاقه ریچارد بوده و یکی از آخرین رمانهایی بود که وی پیش از مرگش دوباره خوانده بود. وی آن را نخستینبار در 22 سالگی و زمانی که در ارتش خدمت میکرده و در حال نگارش زندگینامه خود بوده، خوانده بود. آدامز در این باره گفته بود: «پس از خواندن این رمان دچار کشف و شهود شدم و ساعتها به خواندن آن ادامه دادم. در آن دوره مرا برای خدمت سربازی به اورشلیم فرستادند که بسیار دور بود اما برای من اهمیتی نداشت، زیرا هر جا که باشم میتوان «اِما» را بخوانم.»
موسسه حراج دومینیک، قیمت «لیسیداس» را 50 تا 70 هزار پوند و نمایشنامههای شکسپیر را 40 تا 60 هزار پوند، تخمین زده است. «ارباب پروانهها» نوشته ویلیام گولدینگ نیز، که با امضای نویسنده به آدامز تقدیم شده از دیگر آثار موجود در کتابخانه است و تخمین زده میشود که یکی از محبوبترین آثار حراجی ماه آینده باشد.
جولیت جانسون، دختر ریچارد آدامز درباره کتابخانه پدرش گفت: «شعرهای توماس هاردی، داستان «جزیره گنج»، بیشتر آثار چارلز دیکنز و «کلبه عمو تُم» از نخستین آثاری بود که پدرم خوانده بود. شرایط جنگ سبب شد، تحصیل او در دوره کارشناسی دچار وقفه شود. در همین دوره بود که او با آثار جین آستن، به ویژه «اِما» آشنا شد و تأثیر شگرفی بر زندگی او گذاشت. کتاب نقش مهمی در زندگی او داشت و معتقد بود کتابخوانی افقهای دید انسان را وسعت میبخشد، حقایقی را با شما در میان میگذارد که ممکن است بسیاری از افراد از آن اطلاعی نداشته باشند یا از شما پنهان کنند و در مواقع سختی به شما آرامش میدهد.
وقتی من و خواهرم کودک بودیم، پدرم برایمان کتابهای زیادی چون «هملت» یا «بهشت گمشده» میخواند. موفقیت پدرم در سن 52 سالگی و با نوشتن کتاب «تپه واترشیپ» شکل گرفت. با این کتاب برنده مدال «کارنگی» شد و بالاخره توانایی مالی کامل کردن کلکسیون کتابهایش را یافت. پس از مرگ او فهمیدیم چه کلکسیون عظیمی دارد. تمام لذت و دلخوشی پدر من جمع کردن و خواندن این آثار بود.»
«تپه واترشیپ» قصه کودکانه فرار چند بچه خرگوش از لانه و ماجراهای مختلف آنها است. این کتابِ کودک در سال 1987 به انیمیشن تبدیل شد. این اثر به فارسی ترجمه نشده است.
نظر شما