اکبر صحرایی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد
اتفاقات تاریخ انقلاب را در قالبهای جذاب برای نوجوانان بیان کنیم
اکبر صحرایی، نویسنده رمان «آواز، بچه، آتش» گفت: ما باید اتفاقات تاریخ معاصر مخصوصا انقلاب ایران را بهگونهای به جوانان و نوجوانان انتقال دهیم که برایشان جذاب باشد و اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم جوانان ما جذب داستانها و رمانهایی میشوند که غرب در آنها اتفاقات غیرواقعی را به صورت واقعی در قالبهای جذاب ارایه میدهد.
این نویسنده افزود: شخصیت اصلی که در این کتاب مورد کنکاش قرار میگیرد شخصیت شهید محراب، آیت الله دستغیب، نماینده امام خمینی در فارس است. من تلاش کردهام تاریخ انقلاب را در قالب شخصیتی بهنام نادر و اتابکی روایت کنم در این دو شخصیت ایهام وجود دارد. نادر و اتابکی هم میتوانند دو شخصیت باشند و هم یک نفر و برداشت از آن آزاد است.
صحرایی درباره محتوای کتاب توضیح داد: این کتاب در قالب دو دفتر که به صورت چرخشی و عکس عقربههای ساعت پیش میرود، بیان میشود. دفتر اول آن، از آینده به گذشته روایت میکند که از هنگام انفجار تروریستی و شهادت آیت الله دستغیب آغاز میشود و تدریجا تا سال ۵۷ به عقب میآید. در دفتر دوم نیز که از اواسط کتاب آغاز میشود، مخاطب با نادر اتابکی آشنا خواهد شد.
نویسنده «خمپاره خوابآلود» افزود: در این قصه نادر یا اتابکی فرد جوانی است که افسر نیروی ارتش است اما به دلیل هوش و ذکاوت زیادش جذب ساواک میشود. از سویی به دلیل حضور پدرش در بیت آیتالله دستغیب به بیت ایشان نفوذ پیدا میکنند و گزارشهایی را از آنجا به ساواک میدهد. هدف او در نهایت لو دادن مبارزین و انقلابیون شیرازی است. اما کمکم تحت تاثیر خصوصیات اخلاقی آیتالله دستغیب و جلادیت و ظلم رژیم قرار میگیرد و در پایان لیستی را که قرار است به ساواک تحویل دهد میخورد و با این کار هم لیست را از بین میبرد و هم به نوعی به صف انقلابیون میپیوندد.
صحرایی در ادامه به دلایل نوشتن این رمان اشاره کرد و گفت: ما ناچاریم اتفاقات تاریخ معاصر مخصوصا انقلاب ایران را بهگونهای به جوانان و نوجوانان انتقال دهیم که برایشان جذاب باشد و اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم جوانان ما جذب داستانها و رمانهایی میشوند که غرب در آنها اتفاقات غیرواقعی را به صورت واقعی و در قالبهای جذاب ارایه میدهد. ما به شدت در زمینه تولید محتوا برای انتقال مبارزات مردم ایران در تاریخ معاصر ضعف داریم و کمتر رمانی در این زمینه منتشر شده است.
نویسنده «کاش کمی بزرگتر بودم» همچنین بیان کرد: از طرفی با توجه به اینکه داستان از جایی آغاز میشود که دختری 17 ساله بمب به خودش میبندد و آنها را منفجر میکند این انفجار تاحدودی به کارهای داعش و همچنین وقایع اخیر برمیگردد و رمانی امروزی محسوب میشود.
رمان «آواز، بچه، آتش» نوشته اکبر صحرایی در قالب ۲۲۴ صفحه با شمارگان سه هزار نسخه و قیمت 90 هزار ریال توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شده است.
نظر شما