مدیر انتشارات «دلیل ما» در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
نمایشگاه کتاب فاطمی بدون کمک دولتی 500 میلیون فروش داشت
یدالله سعدی با اشاره به استقبال از «نمایشگاه کتب فاطمی» در ایام فاطمیه و مقایسه آن با نمایشگاههای دولتی، گفت: برای برگزاری نمایشگاههایی مانند نمایشگاه کتاب استانی و نمایشگاه کتاب دین، حدود دو میلیارد هزینه میشود و شاید به اندازه نیمی از این مبلغ، بازدهی داشته باشند، در حالیکه در نمایشگاه کتاب فاطمی بدون حمایت دولتی و کاملا مردمنهاد، در 10 شب بیش از 500 میلیون تومان فروش داشتیم.
وی ادامه داد: این نمایشگاه کتاب، بخشی از نمایشگاه و سوگواره «حدیث غربت در کوچههای بنیهاشم» است. در این نمایشگاه، برخی از مهمترین صحنههای زندگی حضرت زهرا (س) از جمله ولادت، غدیر، نخلستان، ثقیفه، خانه حضرت، تشییع شبانه، مدفن، قبرستان بقیع و مسجدالنبی ساخته شده و راویان در هر قسمت توضیحات مرتبط با آنرا به بازدیدکنندگان ارائه میکنند.
سعدی با اشاره به اینکه سوگواره «حدیث غربت» از 21 بهمن تا یکم اسفند در حال برگزاری است، افزود: هرشب (ساعت 17 تا 23) حدود 20 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند. «حدیث غربت» کاملا مردمی و بدون دریافت یک ریال کمک دولتی برگزار شده و شامل بخشهایی همچون نقاشی کودکان، پاسخ به سوالات، مداحی و نمایشگاه کتاب فاطمی است. در مدت برپایی این نمایشگاه، حدود 500 میلیون کتاب در حوزههای فاطمی و حدیثی به فروش رفت.
مدیر انتشارات «دلیل ما»، گفت: در نمایشگاه کتاب فاطمی، برای سادات تخفیف 70 درصدی و برای عموم مردم نیز 50 درصد تخفیف درنظر گرفته شده است. هر فرد با ارائه کارت ملی میتواند تا 100 هزار تومان کتاب خریداری کند. مشخصات خریداران نیز در سامانه ثبت میشود.
(نمایی از سوگواره حدیث غربت)
وی با اشاره به ویژهبرنامه اختتامیه این نمایشگاه، اظهار کرد: سهشنبه شب پس از نماز مغرب، سادات شهر قم با شالهای سبز رنگ، از داخل خانه حضرت زهرا (س)، تابوت حضرت بهصورت نمادین تشییع میشود.
سعدی با اشاره به استقبال خوب از این نمایشگاه در هر دوره برگزاری آن، افزود: حدود دو هزار نفر از نیروهای مردمی در بخشهای مختلف ساماندهی نمایشگاه، همکاری کردند. معماری زیبای این نمایشگاه به ویژه با نورپردازی در شب، جلوه روحانی و معنوی به بازدیدکنندگان هدیه میکند. خانوادهها و همه مراجعان هم رزق مادی (پذیرایی) و هم رزق معنوی در این سوگواره دریافت میکنند. با کتابهایی که از این طریق به خانههای مردم میرود، بصیرت و معنویت فاطمی در سول سال در خانههای ساری و جاری است.
مدیر انتشارات «دلیل ما»، با مقایسهای از برپایی اینگونه نمایشگاهها با نمایشگاههایی که با کمکهای دولتی برگزار میشوند، گفت: برای برگزاری نمایشگاههایی مانند نمایشگاه کتاب استانی و نمایشگاه کتاب دین، حدود دو میلیارد هزینه میشود و شاید به اندازه نیمی از این مبلغ، بازدهی داشته باشند، در حالیکه در نمایشگاه کتاب فاطمی بدون حمایت دولتی و کاملا مردمنهاد، در 10 شب بیش از 500 میلیون تومان فروش داشتیم.
وی ادامه داد: در نحوه برگزاری نمایشگاهها و تسهیل روند ورود به خانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی باید رویکرد جدیدی اتخاذ کنیم و طرحهای 30 سال قبل دیگر جواب نمیدهند. بهجای صرف هزینههای هنگفت برگزاری نمایشگاههای فصلی و مقطعی، میتوان با این بودجه محلی دائمی برای نمایشگاههای کتاب ایجاد کرد. امروزه این بودجه، بیشتر صرف هزینههای جاری همچون اجاره مکان و غرفهبندی میشود.
(نمایشگاه کتب فاطمی)
سعدی با اشاره به میزان تاثیر برپایی نمایشگاههای استانی کتاب، بیان کرد: زمانی این نمایشگاهها خوب و تاثیرگذار بودند، ولی امروز تاثیر منفی در تعطیلی کتابفروشیهای محلی داشته و دیگر جواب نمیدهد. در یک بازنگری جدی، آسیبهای این مساله باید بررسی و بودجه کتاب درست و منطقی هزینه شود. امروز دیگر کتابفروشیهای 25 متری پاسخگوی نیازها نیستند و نیاز به ویترینهای بزرگ هزار متری و بیشتر داریم. برای ترویج و رونق کتاب و کتابخوانی در کشور، باید طرحهای جدید ارائه و اجرا شوند.
علاقهمندان به حضور در نمایشگاه کتب فاطمی و سوگواره «حدیث غربت» میتوانند تا سهشنبه یک اسفندماه به نشانی قم، میدان معلم، جنب مسجد حضرت خدیجه (س) مراجعه کنند.
نظرات