مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: تلاش کردیم تا جغرافیا از بستر کارهای بنیاد حذف شود؛ چراکه یکی از مواردی که ما در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان توجه ویژهای به آن داریم، موضوع حمایت و توجه ویژه به شهرستانهاست.
وی ادامه داد: البته تبریز 2018 بهانهای شد برای برگزاری این مراسم خارج از پایتخت؛ چراکه ما اختتامیه سال گذشته را نیز خارج از تهران و در مشهد برگزار کردیم. همچنین در حاشیه جشنواره شعر فجر و جایزه ادبی جلال برنامههای متنوعی را خارج از پایتخت برگزار کردیم و توجه به شهرهای مختلف اولیت ما بوده است.
این مدیر فرهنگی در توضیح برنامههای خارج از استان بنیاد عنوان کرد: خوشحالیم برنامههای بنیاد با نظم قابل قبولی در سراسر کشور در حال اجراست؛ چراکه ما در این مدت تلاش کردیم تا جغرافیا از بستر کارهای بنیاد حذف شود. در حال حاضر نیز پیگیر انجام چند کار سراسری هستیم که بعد از تصویب آن در معاونت فرهنگ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نتایج را از طریق رسانهها به اطلاع هموطنان عزیز خواهیم رساند.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با اشاره به شیوههای جدید برای خدمات به علاقهمندان ادبیات گفت: ما برای آنکه بتوانیم خدمات گستردهای را به مخاطب ادبیات در سراسر این کره خاکی ارائه دهیم، سایت «الفیا» و دو پایگاه نقد شعر و نقد داستان را راهاندازی کردهایم که علاقهمندان نه تنها در خارج از پایتخت بلکه عزیزان خارج از کشور نیز به وسیله این فضا میتوانند نقد اثر خود را به وسیله اینترنت در هر کجای این کره خاکی مشاهده کنند.
وی افزود: متاسفانه بودجه در حوزه فرهنگ و بهخصوص حوزه ادبیات کم است؛ بنابراین باید به شکلی برنامهریزی کنیم که همه مردم، فارغ از پایتختنشین و غیرپایتختنشین بتوانند از امکانات استفاده کنند و از عدالت توزیع برخوردار باشند. البته این عدالت توزیع به معنای حذف کامل برنامهها از تهران نیست؛ چراکه تهران جمعیت بسیار زیادی دارد، بخش قابل توجهی از اهالی قلم را در خود جای داده است و از همه مهمتر پایتخت کشور است. در چنین شرایطی عدالت توزیع به معنای آن است که هر چیزی سرجای خودش باشد.
دبیر اجرایی جایزه جلال و جشنواره شعر فجر با اشاره به جشنوارههای انجمنهای ادبی اظهار کرد: ما تا به امروز حدود 40 درصد از بودجه دریافتی یا بهعبارتی، 22 درصد از بودجه کل خودمان را به موضوع جشنواره انجمنهای ادبی و حمایت از این انجمنها اختصاص دادهایم.
وی در توضیح سایر برنامههای حمایتی بنیاد گفت: همچنین ما تعامل بسیار خوبی با ادارات ارشاد در سراسر کشور داریم و به این ادارات اعلام کردهایم که اگر برنامه قابل قبولی در سطح استان داشته باشند، ما این توانایی را داریم تا در بخش داوری و برگزاری کارگاههای آموزشی به این افراد کمک کنیم.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با اشاره به نگاه ویژه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمرکززدایی از مرکز اظهار کرد: اگر بخواهیم با عدل و انصاف صحبت کنیم، باید بگوییم که موضوع توجه به شهرستانها در سالهای اخیر در معاونت فرهنگی به شکل جدی دنبال شده است و ما میبینیم که در سه، چهار سال گذشته بارها جلساتی میان زیر مجموعههای معاونت فرهنگی و ادارات فرهنگ و ارشاد استانها برگزار میشود.
قزلی در بخش پایانی صحبتهایش گفت: در مجموع باید توجه داشته باشیم کسی که خارج از تهران است، نباید حقش ضایع شود. طبعیتا هرچقدر هم که ما اختتامیه جایزه جلال و شعر فجر را خارج از تهران برگزار کنیم، باز هم نمیتوانیم این برنامهها را در همه شهرها داشته باشیم و آن چیزی که ما دنبال آن هستیم اتفاق نمیافتد اما با همه این تفاسیر نباید دست از تلاش برداریم.
نظر شما