پنجشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰
«در جستجوی خدا» نگرشی آزادانه از وجود خدا

آرتور رابرت پیکاک نویسنده کتاب« در جستجوی خدا» به کاوش علمی وجود خدا با دیدگاه مذهبی آزاد می‌پردازد. وی معتقد است پایان تمام کنکاش‌ها دانشمندان در جهان علم در واقع همان خدای سنت ابراهیم و همان معبود یهودی – مسیحی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتابی با عنوان «در جستجوی خدا» غایت کاوش‌های علمی بشر در فهم و شناخت خداست. این کتاب توسط علی بازیازی‌شورابی ترجمه و از سوی انتشارات سبزان روانه کتاب‌فروشی‌ها شده است.
 
لازم است بدانید
خوانندگان باید توجه داشته باشند که روایت کتاب‌های آسمانی به ویژه کتاب‌های ادیان ابراهیمی ظاهرا با روایات آمده در کتاب متفاوت است. در ادیان ابراهیمی خداوند انسان را به شیوه خاصی می‌آفریند که علاقه‌مندان می‌توانند برای آگاهی بیشتر به کتاب تورات، بخش نخست سفر پیدایش و برای بخش دوم آن به آیه‌های متعددی از قرآن، کتاب دینی مسلمانان مراجعه کنند.
 
هدف کلی این کتاب این است که توضیح دهد علم چگونه نشانه‌های تازه‌ای از کار خدا را بر روی درک و زندگی بشر گشوده است. تمام اندیشه‌های مذهبی و بخصوص الهیات مسیحی تحت ناثیر نشانه‌های جدید به مبارزه طلبیده می‌شوند و همین نشانه‌ها هستند که نوعی فرصت منحصربه فرد فراهم می‌کنند تا جستجوی بشر برای یافتن معنا از دل مذهب را با کنکاش او برای درک عقلانی از طریق علم پیوند دهد.

 
درباره نویسنده
آرتور رابرت پیکاک (نویسنده) در این کتاب به حمایت از نوعی الهیات باز می‌پردازد که به دنبال نوعی برداشت تلفیقی(علم و مذهب) است و نوعی تاکید مجدد بر همه‌جاگیری خدا در جهان می‌انجامد؛ بنابراین در این کتاب به استقبال پیدایش نوعی طبیعت‌گرایی تاییستی و نوعی پانتاییسم؛ تلقی از جهان به عنوان نوعی آیین مذهبی؛ بازنگری ریشه‌ها و خواستگاه‌های مفاهیم یهودی- مسیحی درباره عقل کل، می‌رود.
 
در دهه پنجاه و اوایل دهه شصت سده بیست بود که علاقه پیکاک ‌به این مباحث تشدید شد. اگرچه در آن سال‌ها هنوز یک دانشمند تمام وقت نشده بود ولی تصمیم گرفت دیدگاه خود را از خلقت و آفرینش توسعه دهد. دیدگاهی که سرانجام آن در کتابی تحت نام «علم و تجربه مسیحیت» به چاپ رسید؛ در همان هنگام کتاب علم و مذهب ایان باربور چاپ شد و راهی برای اندیشه دینی در ایالات متحده گشود و همین عامل باعث شد تا جهان‌بینی علمی موثرتری که در حال گسترش بود مورد توجه مردم قرار گیرد. به نظر می‌رسد که آتش‌بس بین علم و مذهب تا دهه 1960 میلادی در آمریکا حتی از بریتانیا هم شکننده‌تر بود.
 
هدف نهایی خدا است
«در جستجوی خدا» شرحی است راجع به سفری پژوهشی از جهان علم به سمت خدا و نویسنده می‌داند که گرچه این سفر ممکن است پرفراز و نشیب باشد ولی خود هدف همواره ثابت و پابرجاست؛ هدفی که به زبان لیتل گیدینگ همان خداست. در آخرین بخش کتاب کوشش پیکاک بر این است که بگوید پایان تمام کنکاش‌ها دانشمندان در جهان علم در واقع همان خدای سنت ابراهیم و همان معبود یهودی – مسیحی است.
 
«در جستجوی خدا» با ترجمه علی بازیاری‌شورابی، در 270 صفحه و سه بخش کلی، به قیمت 23 هزار تومان از سوی انتشارات سبزان به چاپ رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها