یازدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی روزهای ۲۸ تا ۳۰ فروردین و در آستانه سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در مدرسه عالی امام خمینی (ره) شهر قم برگزار میشود.
وی افزود: فراخوان یازدهمین دوره این همایش نیز با عنوان «قرآن کریم و استکبارستیزی» در سال اعلام شد و تا ۲۰ اسفندماه نیز آثار ارسالی به دبیرخانه دریافت و مورد بازبینی و داوری قرار گرفتند.
امانی با اشاره به اهداف برپایی این همایش بیان کرد: تشویق و ترغیب جامعه جهانی قرآنی به کنکاش در قرآن کریم و تحقیق و پژوهش در عرصه علوم و معارف قرآن کریم، نشان دادن جامعیت آموزههای اسلام و معارف قرآن در هدایت و جهتدهی به تمامی ابعاد جامعه بشری، همچنین گفتمانسازی عمومی مفاهیم قرآن کریم در سطح جامعه و جهان اسلام از جمله اهداف این همایش است که امسال برای یازدهمین دوره متوالی در حال انجام است.
دبیر یازدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی درباره محورهای این همایش نیز گفت: استکبارستیزی در قرآن کریم، استکبارستیزی در سیره معصومان (ع) و استکبارستیزی در گفتمان انقلاب اسلامی، سه محور تشکیلدهنده این همایش هستند.
وی ادامه داد: نامگذاری این دوره از مسابقات نیز برگرفته از دغدغه مقام معظم رهبری در دیدار سال قبل مسئولان مسابقات بینالمللی قرآن کریم است که ایشان بر آن تاکید داشتند.
امانی با بیان اینکه آیین پایانی این همایش روزهای سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه هفته آینده یعنی روزهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ فروردین ماه برگزار خواهد شد، تصریح کرد: این مراسم در مدرسه عالی امام خمینی (ره) شهر قم برگزار میشود؛ روزهای اول و دوم در دو نوبت صبح و عصر، مقالات از سوی صاحبان مقاله ارائه خواهد شد و در روز سوم نیز مراسم اختتامیه با حضور آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور برگزار میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، افزود: در این دوره از همایش، تعداد یکهزار و ۱۱۵ مقاله شامل ۹۸۵ مقاله داخلی و ۱۳۰ مقاله خارجی به دبیرخانه رسید که از این تعداد، ۵۰۰ مقاله بهصورت الکترونیکی منتشر خواهد شد؛ همچنین ۶۸ مقاله قابل تقدیر شناسایی و تجلیل شدهاند.
دبیر این همایش گفت: در مراسم اختتامیه این همایش، از پنج عنوان کتاب رونمایی و از پنج نفر از صاحبان آثار برتر نیز در مراسم اختتامیه تقدیر میشود و برخی از آنان به ارائه مقاله نیز خواهند پرداخت. بیش از یکهزار و ۵۰۰ استاد و دانشجو در فرایند تالیف و تدوین مقالات یازدهمین دوره همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی دخیل بودهاند و تلاش ما بر این است که این تعداد بالغ بر 10 هزار نفر شوند.
وی اظهار کرد: برنامهریزی ما بر این اساس بوده که ۱۵ همایش منطقهای برای گفتمانسازی موضوع همایش در شهرهایی مانند مشهد، شیراز، قم، تهران، خوی، مراغه، آمل، اصفهان، کرمانشاه، ملایر، خمین، میبد، شاهرود، زاهدان و بجنورد در بازه زمانی ۱۸ تا ۲۳ فروردینماه برگزار شود و این همایشها اکنون در حال برگزاری است.
امانی افزود: ۳۰ میهمان خارجی نیز در مراسم اختتامیه این همایش حضور خواهند داشت و تلاش بر این است تا آئین اختتامیه بهصورت مستقیم از برخی شبکهها نیز پخش شود. این همایش با مشارکت دانشگاهها، مراکز و موسسات آموزش عالی و نهادهای علمی داخلی و خارجی برگزار میشود و طراحی سربرگ و پوستر آن نیز به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی بوده است. نشستهای علمی متعدد، برپایی همایشهای استانی و داوری و ارزیابی مقالات از بخشهای مهم در فرایند برپایی این همایش طی سال گذشته بود.
نظر شما