سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۴
سمت برای اولین بار در بخش ناشران عمومی غرفه دارد

جواد ایرجی درباره برنامه‌های فرهنگی که سمت(سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها) در نمایشگاه سی‌ویکم خواهد داشت گفت: در نمایشگاه سی‌ویکم سه مراسم رونمایی از کتاب با حضور استادان و صاحب‌نظران دانشگاهی خواهیم داشت. امسال برای اولین بار در بخش ناشران عمومی هم غرفه خواهیم داشت.

جواد ایرجی، مدیر روابط عمومی انتشارات سمت در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره نحوه حضور این ناشر دانشگاهی در سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: سازمان سمت به عنوان یک مؤسسه پژوهشی زیر مجموعه وزارت علوم و بزرگ‌ترین ناشر دانشگاهی کشور در سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت می‌کند. میزان متراژی که به این انتشارات اختصاص داده شده، در بخش ناشران دانشگاهی 99 متر مربع است. البته امسال برای اولین‌بار «سمت» در بخش ناشران عمومی نیز حضور دارد و فکر می‌کنم مساحت غرفه اختصاص‌یافته به ما در این بخش 9 متر مربع باشد.
 
وی افزود: در بخش ناشران دانشگاهی، غرفه شماره 246 واقع در سالن B6، به ما اختصاص داده شده است و در بخش ناشران عمومی هم در شبستان اصلی، راهروی 18 ، غرفه 716 حضور داریم. با توجه به گستردگی فعالیت‌ها و مخاطبان سازمان «سمت»، تقاضای جدی ما، اختصاص 200 متر فضا برای غرفه بخش ناشران دانشگاهی بود که متأسفانه چنین چیزی تحقق نیافت و از این بابت مشکلاتی خواهیم داشت.
 
ایرجی درباره برنامه های فرهنگی که انتشارات سمت در نمایشگاه سی‌ویکم خواهد داشت گفت: در بخش جنبی، در سرای اهل قلم سه جلسه سخنرانی و رونمایی کتاب در تاریخ‌های 13 اردیبهشت (پنج‌شنبه)، 16 اردیبهشت (یکشنبه) و 20 اردیبهشت (پنج‌شنبه) خواهیم داشت و در آن جلسات که با حضور استادان و صاحب‌نظران دانشگاهی برگزار می‌شود، کتاب‌های «تأثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی» تألیف حسن جوادی، «حکمت عملی (ازنگاه سه فیلسوف مسلمان؛ فارابی، ابن‌سینا و ملاصدرا)» نوشته محمد ذبیحی و «سرنوشت اسیر در اسلام» به قلم سیدعلی میرشریفی از ساعت 14 الی 15 عصر رونمایی و معرفی خواهد شد.
 
مدیر روابط عمومی انتشارات سمت در پاسخ به این سوال که این انتشارات با چند عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب سال جاری حضور خواهد یافت، خاطر نشان کرد: اسفندماه سال گذشته «سمت» سی‌وسومین سالگرد تأسیس خود را با شعار «33 سال پژوهش و انتشار دانایی» جشن گرفت. در این مدت و با مشارکت جمع کثیری از استادان و صاحب‌نظران برجسته دانشگاهی که در 36 گروه تخصصی با سازمان همکاری دارند، تعداد 2126 عنوان کتاب در تیراژ حدود 40 میلیون نسخه به جامعه علمی و دانشگاهی کشور عرضه شده است.

وی اظهار داشت: به منظور پاسخگویی به تقاضاهای فراوان مخاطبان  «سمت» با حداکثر توان و با آخرین دستاوردهای خود در نمایشگاه حضور خواهد داشت. رعایت سختگیرانه مؤلفه‌های علمی و استانداردهای نشر در شکل و محتوا و همچنین رعایت انصاف در قیمت‌گذاری کتاب ها، ازجمله تعهدات و خط قرمزهای این انتشارات به عنوان ناشر تخصصی آثار دانشگاهی در حوزه علوم انسانی به شمار می‌رود. البته بسیاری از آثار منتشره «سمت» می‌تواند مخاطب عمومی هم داشته باشد و به همین دلیل امسال در بخش ناشران عمومی هم حضور داریم.
 
ایرجی گفت: تعداد قابل توجهی از کتاب‌های سمت در مراکز و مراجع معتبرعلمی و دانشگاهی به عنوان آثار برگزیده مورد تقدیر قرار گرفته‌اند، درنمایشگاه سی‌ویکم عرضه خواهد شد؛ به عنوان مثال می‌توان به کتاب‌های «سرنوشت اسیر در اسلام» و «نهضت‌های مدیریتی در بخش دولتی» و «آشنایی با فلسفه علم معاصر» و ... که در جشنواره‌هایی مانند جشنواره علمی دهخدا و جشنواره بین‌المللی کتاب سال جمهوری اسلامی، اخیراً به عنوان آثار برگزیده انتخاب شده‌اند، اشاره کرد.

وی افزود: سازمان «سمت» علاوه بر انتشار آثارش در قالب فیزیکی و کتاب کاغذی، از سال 95 سامانه نشر الکترونیک خود را نیز راه‌اندازی کرده است و اکنون اکثر آثار ما در سایت و نرم‌افزار اختصاصی کتابخوان «سمت» در پلت‌فرم‌های اندروید و IOS، عرضه شده است.
 
ایرجی درباره انتخاب مصلا برای برگزاری نمایشگاه سی‌ویکمن گفت: دسترسی به نمایشگاه در مصلی به لحاظ بعد مسافت آسان‌تر است و به خصوص در شبستان اصلی هم از نظر کیفی، شرایط نسبتاً بهتری وجود دارد. اما مشکل اصلی ترافیک خودروها و سختی فراوان در یافتن محل پارک محدودیت فضاست.
 
وی افزود: در بخش ناشران دانشگاهی هم به نظرم فضا بسیار محدود است و استفاده از چادرهای موقت که برخی مواقع دچار آب‌گرفتگی می‌شوند، با استانداردهای نمایشگاهی چندان سازگار نیست و شاید ایمنی قابل‌قبولی هم نداشته باشد. بزرگ‌ترین مشکل ما در نمایشگاه مصلا، محدودیت فضای غرفه عرضه آثارمان هست و به خصوص این نگرانی را داریم که برای مخاطبان و مراجعان به غرفه سازمان مشکلات و سختی‌هایی ایجاد شود.
 
به گفته ایرجی اگر با رعایت استانداردهای نمایشگاهی، محلی ویژه نمایشگاه با دسترسی‌های مناسب و تا حد امکان بدون تحمیل ترافیک به شهر تهران ایجاد شود، بهتر است. به هر حال مصلی به عنوان فضایی مناسب برای اقامه نماز و مراسم مرتبط طراحی شده است و شاید بهره‌برداری از آن برای برپایی نمایشگاه‌های متنوع و مختلف، چندان منطقی نباشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها