مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان همدان در گفتوگو با ایبنا:
همدان جزو ده استان فعال در امر کتاب و کتابخانه است
فاضل عبادی درباره برگزاری مراسم بزرگداشت مفاخر و اهالی قلم استان همدان که با عنوان اردیبهشت مفاخر شناخته میشود گفت: هدف این است که الگوسازی مناسبی برای شناساندن بزرگان و اهل قلم به جوانان و فرهنگدوستان داشته باشیم. خوشبختانه در سال جاری این مراسم با همکاری خانه کتاب برگزار خواهد شد.
وی افزود: استان همدان در حوزه گردشگری، سال 2018 پایتخت کشورهای آسیایی معرفی شده است برنامههای شایستهای هم در اینباره پیشبینی شده است.
عبادی گفت: خوشبختانه یکی از ابتکارات فرهنگی دولت تدبیر و امید در استان همدان نامگذاری سالانه فرهنگی بود که در این استان از سال 94 شکل گرفت و هر سال به نام یکی از بزرگان فرهنگ و ادب مانند میرسید علی همدانی سید جمال الدین اسدآبادی، باباطاهر همدانی و امسال هم سال عینالقضات همدانی و غیره بوده است که همایشها و برنامههای زیادی هم در این رابطه برگزار کردند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان همدان با اشاره به برگزاری اردیبهشت مفاخر که برای بزرگداشت فرهیختگان و مفاخر این استان هرسال برگزار میشود گفت: یکی از برنامههایی که هر سال از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود اردیبهشت مفاخر است که برای مفاخر و اهالی قلم استان تدارک دیده میشود. خوشبختانه امسال با همکاری موسسه خانه کتاب برگزار خواهیم کرد.
عبادی خاطر نشان کرد: در مراسم اردیبهشت مفاخر سال 94 از پرویز اذکایی و علیرضا ذکاوتی در حوزه نویسندگی، در سال 95 برای جواد محقق و میرهاشم میری و سال گذشته از آیت الله احمدی در حوزه حکمت و فلسفه تجلیل شد. امسال هم در حوزه فلسفه برای دکتر معصومی همدانی مراسم تجلیل برگزار خواهد شد. وی در حوزه تاریخ علم فعالیت ارزشمندی داشت.
به گفته عبادی هدف این است که الگوسازی مناسبی برای شناساندن بزرگان و اهل قلم به جوانان و فرهنگدوستان داشته باشیم. تقویت فرهنگ و هویت دینی جزو اهداف ما است به طوریکه بتوانیم معرف کامل استان همدان باشیم.
عبادی درباره نامگذاری سالانه فرهنگی گفت: در ذیل نامگذاری سالانه فرهنگی در سال 95 برنامه صبای جوانی تدارک دیده شد که در حوزه جوانان از برگزیدگان فرهنگ و هنر تجلیل شد؛ همچنین در سال گذشته در حوزه پیشکسوتان برنامه صبای حکمت تدوین شد و امسال هم در حوزه میانسالان صبای سرو تدارک را مدنظر قرار خواهیم داد.
وی ادامه داد: در واقع هدف این است که برای همه اقشار و برای همه سنین برنامهریزی داشته باشیم. خوشبختانه یک نهضت تقویت و توجه به فرهنگ و حکمت در استان همدان شکل گرفته است؛ همچنین در حوزه علما برنامههای مختلفی را برای بزرگداشت آنان تدارک دیده شده است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان همدان تاکید کرد: محصول این فعالیتها انتشار و تولید کتاب است که خوشبختانه استان همدان جزو ده استانی است که در حوزه کتاب و کتابخانههای عمومی فعالیت بسیاری دارد.
عبادی در ادامه افزود: به طور میانگین روزانه یک کتاب در استان همدان به چاپ میرسد و حدود 94 ناشر مجوزدار در استان دایر هستند که 53 ناشر فعالیت بیشتری دارند. لازم به ذکر است در طرحهای فصلی که از سوی موسسه خانه کتاب برگزار میشود، استان همدان رتبه نهم را در فروش کتاب داشت.
وی اظهار کرد: در سال 96 نزدیک به 325 کتاب در استان همدان به چاپ رسیده است. طبق آمار شناسنامهای که از قبل از اسلام تا بعد از آن داریم، حدود 1400 اهل قلم در استان همدان میزیستهاند. در عرض چهار سال چیزی حدود 54 نفر از مفاخر زنده را تجلیل کردیم. نه تنها به مفاخر گذشته بلکه جزو سیاستهای اداره فرهنگ و ارشاد همدان این است که به مفاخر حال حاضر استان ارج داده شود.
وی درباره مشارکتی که در تجلیل از حسین معصومی همدانی با مشارکت خانه کتاب دارد گفت: مراسم برگزاری اردیبهشت مفاخر در سال جاری قرار است با مشارکت خانه کتاب انجام شود؛ درابتدا قرار است فیلمی از مفاخر ساخته شود و سخنرانان ویژهای دعوت خواهند شد؛ از جمله احمد مسجد جامعی، محمدناصر نیکبخت، استاندار استان همدان و حجت الاسلام غیاثالدین طه محمدی، نماینده ولیفقیه جزو سخنرانان هستند و مراسم تجلیل با حضور فرهیختگان انجام خواهد شد.
عبادی درباره حمایتهایی که از کتابفروشیهای استان همدان تاکنون انجام شده است گفت: در مجموع 115 کتابفروشی و لوازم و التحریر در استان همدان دایر است لازم به ذکر است که در سال گذشته طی پیگیریهایی که انجام شد وامهای مساعدی به کتابفروشان داده شد تا به احیای آنها پرداخته شود.
نظر شما