هفتمین برنامه رادیویی «الف، ب، بسمالله» نگاهی به فضای مجازی، نشر غیرمجاز آثار و راههای برخورد با آن در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
در این بخش، طاهرخوانی به تدوین قانون مصنفان و مولفان در سال 1379 اشاره کرد و گفت با توجه به رشد رسانههای دیجیتال، امروز باید همگام با همین سرعت رشد، قانون را روزآمد کنیم که این مساله هنوز روزآمد نشده است. همچنین درباره مساله جلوگیری از سوءاستفاده برخی افراد برای پایمال کردن حقوق ناشران و مولفان، گفت که در این مساله باید بیشترین فرهنگسازی را برای مخاطبان انجام دهیم و آگاهیسازی بهترین راه برخورد برای رسیدن به آرامش در بازار پرتلاطم امروز است.
همچنین حاجیآبادی با تایید صحبتهای طاهرخوانی درباره روزآمد شدن قوانین گفت: قوانین محکمی نیست و میتوان در جلسه با مسئولان به نتیجه نهایی رسید اما مساله اینجا است که رسانههای جدید نیازمند حضور قوانین در حوزه دیجیتال هستند و نباید به نشر دیجیتال مثل نشر مکتوب نگاه کرد.
وی تاکید کرد: برای فرهنگسازی بهترین کار این است که برای مقوله ناشران مساله سودآور بودن به حدی بالا ببرند که ناشران رغبت داشته باشند، حق آثار را در اختیار فضای مجازی قرار دهند.
ستوده؛ کارشناس فضای مجازی نیز گفت: در پروسه تولید، توزیع و فرهنگسازی، اصلیترین مساله است و اگر به قانون کپیرایت و کنوانسیون برن بپیوندیم، خیلی راحت میتوانیم به وسیله همین قانون، جلوی کسانی که سواستفاده میکنند را بگیریم، همچنین دقت در انتخاب محصولی که حق مالکیت پرداخت کرده است، میتواند از تولید قاچاق در بحث تولید مکتوب را بگیرد.
در بخش سرای اهل قلم نیز رضا جلالی با مهدی قزلی؛ مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و دبیر جایزه ادبی جلال درباره راهاندازی انجمنهای ادبی صحبت کرد.
همچنین در بخش تحلیل 31، امین خرمی با فرید حسینی؛ بنیانگذار گروه فرهنگی مهرگان پارس درباره آوانامههای شنیداری در حوزه تاریخ و فرهنگ هنر فاخر ایران صحبت کردند.
در این برنامه، شهاب دارابیان فاطمه آبایی بخش اخبار مرتبط با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و نمایشگاه کتاب تهران را مرور کردند.
برنامه رادیویی «الف، ب، بسمالله» در روزهای سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هر روز از ساعت 16 تا 17:30 دقیقه بر روی موج FM 103.5 و در غرفه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اجرا میشود. تهیهکننده این برنامه، فرهاد دهنوی و کارشناسان آن شهرام گیلآبادی، رضا جلالی و امین خرمی هستند.
سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت ماه هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.
نظر شما