سفیر ایران در دانشگاه بلگراد مطرح کرد؛
حمایت همه جانبه سفارت ایران از تاسیس رشته مستقل مطالعات فارسی
سفیر ایران در جمع دانشجویان زبان فارسی دانشگاه بلگراد از حمایت کامل رایزنی فرهنگی ایران جهت تاسیس رشته مستقل «مطالعات فارسی» خبر داد.
این دیدار با حضور حسن رضایی، مسئول دیپلماسی عمومی سفارت جمهوری اسلامی ایران و محمد حسین انصاری، سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان، دکتر لیلیانا مارکوویچ، رئیس دانشکده، دکتر اما پتروویچ دبیر دپارتمان شرق شناسی و دکتر سعید صفری مدرس زبان فارسی برگزار شد.
حسین ملاعبداللهی، سفیر کشورمان در این ملاقات ضمن ابراز خشنودی از تلاش های صورت گرفته در راستای ارتقای سطح آموزش زبان فارسی و علاقه مندی تعداد قابل توجهی از دانشجویان به زبانفارسی، خواستار ادامه تلاش ها به صورت مشترک تا رسیدن به نتیجه برای تشکیل کرسی مستقل زبان فارسی شد.
وی با تاکید بر این نکته که به دلیل استقبال بسیار خوب دانشجویان از زبان فارسی در این دانشکده، بستر اصلی برای تاسیس این رشته فراهم شده است، به دیدارهای خود با مقامات عالی رتبه صربستان و به ویژه مسئولین وزارت آموزش این کشور اشاره و حمایت کامل مجموعه سفارت و رایزنی فرهنگی از تشکیل رشته «مطالعات فارسی» برای جذب دانشجو در دوره چهارساله را خاطر نشان کرد.
ملاعبدالهی در بخش دیگری از گفتگوی خود با اشاره به سفر توریستی بیش از چهارده هزار ایرانی به صربستان از زمان لغو روادید و برقراری پرواز مستقیم و گسترش مراودات تجاری-گردشگری بین دو کشور، آن را نیز فرصت مناسبی برای اشتغال دانش آموختگان زبان فارسی عنوان کرد.
لیلیانا مارکوویچ، رئیس دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی در این ملاقات، ضمن اظهار خشنودی از روند آموزش زبان فارسی در این دانشگاه گفت: هم اکنون واحد اختیاری زبان فارسی محبوبترین درس انتخابی دانشکده است به طوریکه دانشجویان از تمامی رشتههای مختلف، این درس را انتخاب و به دوستان خود پیشنهاد میکنند.
وی ضمن تشکر از اهتمام جمهوری اسلامی ایران در تاسیس کرسی زبان فارسی، به فعالیتهای صورت گرفته در این خصوص اشاره کرد و گفت: این موضوع در دانشکده تایید و روال اداری و قانونی برای جذب دانشجو در دوره چهارساله رشته «مطالعات فارسی» در جریان است و دانشکده با جدیت پیگیر تاسیس این رشته است.
در این دیدار رئیس دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه بلگراد، دانشجویان صرب را نه تنها علاقهمند به زبان فارسی، بلکه مشتاق به تاریخ و تمدن ایران دانست و از این رو خواستار تامین کتاب و منابع مختلف در مورد ایران به زبان انگلیسی شد تا مورد استفاده همگانی قرار گیرد.
وی همچنین به سفر اخیر دو دانشجوی این دانشکده به ایران با حمایت رایزنی فرهنگی برای مطالعه و پژوهش درخصوص موضوع پایاننامههایشان که مرتبط با ایرانشناسی است اشاره کرد و استمرار این نوع همکاریها را خواستار شد.
مارکوویچ همچنین گفت: سمینار برگزار شده در رایزنی فرهنگی با عنوان «ایران و راه ابریشم» برای آشنایی دانشجویان دکتری با تاریخ و تمدن ایرانی، بسیار اثرگذار بوده است و دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی بلگراد از ادامه چنین برنامهها و نشستهایی استقبال میکند.
وی با تقدیر از تلاشهای دکتر صفری گفت: امروز دانشجویان ما میتوانند با گذارندن یک دوره دوساله در حد مطلوبی به فارسی تکلم کنند و از این طریق کسب شغل و درآمد کنند.
همچنین دبیر دپارتمان شرقشناسی دانشکده در این ملاقات، مطالعات ایران شناسی را بهعنوان موضوعی در راستای درس «مراجع اسلام غیر عربی» عنوان و علاقهمندی دانشجویان به مطالعه در این زمینه را یادآور شد.
وی ابراز امیدواری کرد که از سال آینده تحصیلی مطالعات ایرانشناسی در این دانشکده ارایه میشود. این درحالی است که بنا به تصویب شورای آموزشی دانشکده، از سال آینده تحصیلی دو واحد درسی اختیاری در خصوص مطالعات ایران در برنامه درسی قرار میگیرد.
بنا بر این گزارش، پس از این ملاقات از مراحل پیشرفت اتاق ایران در دانشکده بازدید شد.
سپس هیات ایرانی به همراه رئیس دانشکده در جلسه آزمون پایان ترم زبانفارسی دانشجویان حاضر شدند. سفیر کشورمان در سخنرانی خود، ضمن تشکر و تشویق دانشجویان به یادگیری زبان فارسی و آشنایی با فرهنگ و تمدن ایران، به گشایشهای ایجاد شده در روابط سیاسی و تجاری دو کشور، فرصتهای مطالعاتی و تسهیلات مختلفی که کشورمان برای پژوهش دانشجویان در خصوص ایران ارایه میکند اشاره کرد.
وی همچنین از دانشجویان خواست تا با تقویت مهارتهای زبان فارسی، از فرصتهای شغلی که با حضور ایرانیان در این کشور ایجاد میشود، استفاده کنند.
گفتنی است در حال حاضر حدود 300 دانشجوی دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه بلگراد از تمامی گروهها و رشتههای مختلف مشغول یادگیری زبان فارسی در قالب درس اختیاری هستند و درس انتخابی زبان فارسی بعد از درس انتخابی زبان انگلیسی بیشترین تعداد دانشجویان را دارد. برگزاری کلاسهای آزاد رایزنی فرهنگی در دانشگاه مگاترند و آموزش زبان فارسی در دبیرستان زبانهای خارجی بلگراد، از دیگر ظرفیتهای فعال زبان فارسی در صربستان است.
عوامل اشتیاق دانشجویان صرب به انتخاب زبان فارسی بهعنوان درس اختیاری به جای سایر زبانها را میتوان در یادگیری سریع و آسان زبان فارسی با توجه به ابتکارات و تلاش دکتر صفری، مدرس اعزمی بنیاد سعدی در این دورهها و همچنین بازار کار ایجاد شده در صربستان برای فارسیدانان در سالهای اخیر دانست.
نظر شما