شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱
دوره آموزش ضبط اعلام برگزار می‌شود

مهدی قنواتی، مسئول برگزاری دوره تخصصی ضبط اعلام می‌گوید: از نظر ما مخاطب این کلاس هر کسی که قلم به دست باشد، است. یعنی نویسندگان مترجمان، ویراستاران، حتی روزنامه‌نگاران، دبیران خبر و هر کسی که به نوعی با قلم و نوشتن سروکار دارد، مخاطب این کلاس‌ها هستند و حتی من معتقدم که برای آن‌ها از نان شب هم واجب‌تر است که یک دوره یا کلاسی مثل ضبط اعلام را بگذراند.

مهدی قنواتی، از مؤسسان انجمن صنفی ویراستاران و مسئول برگزاری دوره تخصصی ضبط اعلام در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت:  انجمن صنفی ویراستاران از بدو تاسیس تصمیم داشت که دوره‌های آموزشی متفاوتی را برای ویراستاران، مترجمان، نویسندگان و به طور کلی اهالی نشر و کسانی که در حوزه‌های علمی فعالیت دارند، برگزار کند. به همین دلیل از همان ابتدا یکی از مهم‌ترین اهداف انجمن را که حتی در اساسنامه ما قید شده، ارتقاء سطح علمی ویراستاران و کسانی که در حوزه نشر فعالیت دارند، قرار دادیم.
 
او ادامه داد: به این اعتبار از همان ابتدا که انجمن را تاسیس کردیم، جلسه‌ها و مشاوره‌هایی را ترتیب دادیم و درباره نحوه و ویژگی‌های برگزاری این کلاس‌ها و دوره‌ها  از نظر صاحب‌نظران و پیشکسوتان این حوزه بهره بردیم و نهایتا در سال 96 توانستیم دوره عمومی ویرایش را برنامه‌ریزی و برگزار کنیم که تقریبا تا اردیبهشت97 ، یعنی حدود 7 ماه به طول انجامید. در این دوره درس‌هایی مثل ویرایش زبانی، ویرایش صوری، آشنایی با فرایند تولید کتاب، مرجع‌شناسی و ویرایش استنادی، ساخت زبان فارسی، آشنایی با حقوق تالیف و نشر، کارگاه ویرایش رایانه‌ای و چند درس دیگر را طراحی و برگزار کردیم. حدود 35 نفر در این دوره شرکت کردند که الان فارغ‌التحصیل شده‌اند.
 
قنواتی در ادامه درباره هدف برگزاری این دوره اظهار کرد: با توجه به ضرورت‌هایی که وجود داشته و دارد، یک‌سری درس‌ها و دوره‌هایی وجود دارد که ما نمی‌توانستیم در آن دوره عمومی بگنجانیم. چرا که نیاز به اطلاعات قبلی داشت و باید هر فرد آن اطلاعات را به دست می‌‌‌‌‌‌‌آورد و در پی آن، این کلاس‌ها و دوره‌ها گذاشته می‌شد. از جمله آن‌ها شیوه‌نامه ضبط اعلام است که شامل تمام واژه‌هایی است که ما از زبان دیگر وام گرفته‌ایم، به همان صورت وارد زبان ما شده‌اند و لازم است که آن‌ها را در زبان فارسی به کار ببریم. در این دوره ما توانستیم توجه سرآمد استادانی که در این زمینه کار کرده، یعنی ماندانا صدیق‌بهزادی که پایان‌نامه دکتری خود را درباره ضبط اعلام در دهه پنجاه دفاع کرده و چیزی حدود چهار دهه در این زمینه تخصص دارد را جلب کنیم و ایشان پذیرفتند که کلاس درسی با عنوان «ضبط اعلام» را برگزار کنیم که ساعت چهار بعدازظهر امروز، یعنی 16 تیرماه اولین جلسه این درس برگزار می‌شود.
 


مسئول برگزاری دوره تخصصی ضبط اعلام درباره مخاطبان این دوره بیان کرد: از نظر ما مخاطب این کلاس هر کسی که قلم به دست باشد، است. یعنی نویسندگان مترجمان، ویراستاران، حتی روزنامه‌نگاران، دبیران خبر و هرکسی که به نوعی با قلم و نوشتن سروکار دارد، مخاطب این کلاس‌ها هستند و حتی من معتقدم که برای آن‌ها از نان شب هم واجب‌تر است که یک دوره یا کلاسی مثل ضبط اعلام را بگذراند. جالب است که بدانید یکی از دلایل سرقت‌های ادبی و علمی که در مقالات و پایان‌نامه‌ها اتفاق می‌افتد، همین است که فرد ضبط اعلام نمی‌داند و یک مورد را با املاهای مختلف کار می‌کنند.
 
وی افزود: قرار بود این کلاس‌ها به صورت آنلاین برگزار شود اما شرایط فنی آن امکان‌پذیر نشد و از طرفی هم خانم صدیق‌بهزادی که استاد این دوره کلاس‌ها هستند از ما خواستند که چون اولین بار است که این دوره برگزار می‌شود، اجازه دهید که به صورت دانشگاهی برگزار شود ولی رایزنی می‌کنیم که برای دوره‌ها و کلاس‌های بعدی هم به سمت پخش برخط برویم یا حتی دوره‌های مجازی بگذاریم و این کارها را در دستور کار داریم.
 
قنواتی در پایان گفت: کلاس ضبط اعلام کلا چهار جلسه است که بعدازظهرهای شنبه و سه‌شنبه هفته جاری و آتی و در مجموع 4 جلسه 90 دقیقه‌ای برگزار می‌شود و انجمن ناشران کودک و نوجوان لطف کردند و فضای برگزاری این کلاس‌ها را در اختیار ما قرار دادند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها