جمعه ۹ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۳
بهترین آثار غیرداستانی سال 2018 به انتخاب مجله تایم

هر ساله و با نزدیک شدن به پایان سال میلادی مجلات و روزنامه‌های مختلف خارجی، فهرستی از بهترین‌های آثار داستانی، غیرداستانی و ادبیات کودک چاپ شده در آن سال را معرفی می‌کنند. در این مطلب نگاه کوتاهی به بهترین‌های مجله تایم در حوزه آثار غیرداستانی خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تایم، در سالی که خاطرات سیاسی جایگاهی مهم در پر کردن قفسه‌های کتابفروشی‌ها ایفا کرده‌اند گروهی از نویسندگان تلاش کردند موضوعاتی را مطرح کنند که جنبه‌ای جهانی دارد و موضوعی خاص را به مردم آموزش می‌دهد. تارا وست‌آور از قدرت و اهمیت تحصیل نوشت و الکساندر چی قصه‌هایی قدیمی را  به شکلی جدید نگاشت تا نشان داد هنر توانایی شکل دادن به زندگی انسان‌ها را دارد.
 
بهترین آثار غیرداستانی سال 2018 به ترتیب زیر است:
 
«خون بد» نوشته جان کاریرو
سال 2015 بود که کاریرو، نویسنده برنده جایزه پولیتزر این خبر را اعلام کرد که پروژه 9 میلیارد دلاری که قرار بود با انجام آزمایشات خونی جدید انقلابی در تکنولوژی پزشکی انجام دهد با شکست مواجه شده است. گروه تشکیل‌دهنده این آزمایشات مدعی داشتن تکنولوژی جدید بودند و در این کتاب نویسنده نشان می‌دهد که به مردم دروغ گفته‌اند و داستان جنایی‌وار کتاب خواننده را تا اخر پای کتاب میخکوب می‌کند.
 
«بازداشتگاه بردگان» نوشته نورا زیل هرستون
آخرین بازمانده از آخرین کشتی ناشناسی که بردگان را از آفریقا به ایالات متحده می‌آورد 86 ساله بود که هرستونِ جوان درباره بردگی و آزادی با او مصاحبه‌ای انجام داد. نتیجه کار، که حدود نیم قرن پس از مرگ نویسنده منتشر شد،  داستان بقای انسان است.
 
«تحصیل‌کرده» نوشته تارا وست‌آور
«تحصیل‌کرده» نوشته تارا وست‌آور، نویسنده و مورخ 32 ساله آمریکایی در جایگاه سوم بهترین آثار غیرداستانی سال 2018 قرار دارد. کتابی که 32 هفته در فهرست پرفروش‌های نیویورک‌تایمز و همچنین در میان نامزدهای اولیه مدال کارنگی قرار گرفت. باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا  نیز «تحصیل‌کرده» را خواند و به مخاطبانش معرفی کرد. خود نویسنده در خانه خواندن یاد گرفت. اولین بار 17 ساله بود که وارد کلاس درسی عمومی شد و در نهایت دکترای تاریخ را از دانشگاه کمبریج دریافت کرد و در داستان «تحصیل‌کرده» داستان سختی‌های راه زندگی‌اش را روایت می‌کند.
 
«ترتیب زمان» نوشته کارلو رووِلی
کارلو رووِلی، تئوریسین ایتالیایی پیش از این اثر پرفروش «هفت درس کوتاه درباره فیزیک» را منتشر کرد اما این بار توجهش را به مفهوم «زمان» جلب کرده است. کتابی تفکربرانگیز که درک ما از زمان، فضا، و واقعیت را به چالش می‌کشد.
 
«چگونه داستانی از زندگینامه خود بنویسیم» نوشته الکساندر چی
در زندگی الکساندر چی اتفاقات فراوانی رخ داده است و با حجم این اتفاقات می‌توان چندین کتاب زندگینامه نوشت. در نوجوانی در مکزیک زندگی کرد، در اوج بیماری ایدز از دوستانش حمایت کرد و در دوره انتخاباتی که منجر به انتخاب دونالد ترامپ شد ازدواج کرد. در این سال‌ها آثار داستانی و غیرداستانی نوشت. در این مجموعه که تعداد زیادی مقاله در آن گنجانده شده است درباره زندگی و هنر سخن می‌گوید.
 
«این حقایق» نوشته جیل لِپور
ایالات متحده بر پایه مفاهیمی چون برابری، حقوق انسانی، و قدرت مردم شکل گرفت. لِپور هم به اندازه توماس جفرسون به این مفاهیم علاقه دارد و حتی عنوان این کتاب تاریخی هزار صفحه‌ای را از جمله‌ای از جفرسون وام می‌گیرد و در کتاب عنوان می‌کند که این ملت در حفظ این ارزش‌های بنیادی موفق و گاهی شکست خورده است.
 
«فردریک داگلاس» نوشته دیوید بلایت
دیوید بلایت در این کتاب داستان فردریک داگلاس، روزنامه‌نگار، دیپلمات، و نویسنده آمریکایی را روایت می‌کند. داگلاس در جوانی برده بود و پس از آزادی رهبر جنبش ضدنژادپرستی شد.
 
«هر آنچه که می‌توانید بدانید» نوشته نیکول چانگ
چانگِ کره‌ای در آمریکا و در خانواده‌ای سفیدپوست بزرگ شد و از آنجا که همیشه از متفاوت بودن خود رنج می‌برد در جوانی به فکر یافتن پدر و مادرش افتاد. کتاب پیچیدگی کودکی از فرهنگ دیگر را به فرزندی قبول کردن نشان می‌دهد و خود نویسنده نمونه‌ بارزی از این موضوع به حساب می‌آید.
 
«زنان خیابان نهم» نوشته ماری گابریل
نقاشان انتزاعی چون لی کراسنر، الین دی کونینگ، گریس هارتیگان، جون میچل، و هلن فرانکنتالر زنانی بودند که به دنیای مردانه هنر در نیویورک پس از جنگ اعتراض کردند. گابریل در این کتاب زندگی نویسندگان و کارزارهای فرهنگی را که در آن جنگیدند برای خواننده روایت می‌کند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها