سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۸
75 اثر جدید مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) رونمایی شد

مراسم رونمایی از ۷۵ اثر جدید مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) و تجلیل از ممتازین علمی و پژوهشگران برتر این مرکز برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، مراسم رونمایی از ۷۵ اثر جدید مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) و تجلیل از ممتازین علمی و پژوهشگران برتر این مرکز با حضور اساتید، طلاب و فضلا در سالن جلسات این مرکز برگزار شد.

بر اساس این گزارش، آثار مذکور در قالب 100 جلد به نمایش گذاشته شد که 50 عنوان اثر در حوزه کلام و تقریب مذاهب و محصول مرکز تخصصی ائمه اطهار بود و 25 عنوان نیز محصول مرکز فقهی ائمه‌اطهار و در حوزه‌های اعتقادی، تفسیر، اخلاق، فقه، اصول و مسائل اجتماعی بوده است.
 

در ابتدای این همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیبی‌تبار مدیر مؤسسه کلام اسلامی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، در سخنانی به ضرورت تاسیس این موسسه اشاره کرد و ادامه داد: در سال 83 آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی برای مقابله با افکار شوم وهابیت دستور تأسیس این مرکز را دادند که توفیقات و برکات بسیاری داشته و مراکز متعددی را ایجاد کرده است که می‌توان به مرکز تخصصی مذاهب اسلامی مشهد اشاره کرد.
 
حبیبی‌تبار به آثار منتشر شده توسط این مرکز اشاره کرد و تصریح کرد: از جمله این آثار می‌توان به «رویکرد عقلانی بر باورهای وهابیت» در سه جلد، «سلفیان در گذر تاریخ» «وهابیت عامل تفرقه مسلمانان»، و بسیاری آثار دیگر را  منتشر نموده است.
 
مدیر مؤسسه کلام اسلامی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: این مرکز با اشراف آیت ‌لله محمد جواد فاضل لنکرانی در آموزش و پژهش توفیقات خوبی داشته است، در سال 83 تاسیس و در سال 91 از شورای عالی حوزه مجوز گرفته است.
 
حبیبی‌تبار با بیان اینکه 5 گروه پژوهشی در این مرکز فعال‌ است، افزود: اساتید این مجموعه و دانش پژوهان این مرکز تاکنون موفق به تألیف 250 عنوان کتاب، مقاله و رساله علمی شده‌اند.


 در ادامه این مراسم آیت‌الله محمدجواد فاضل‌لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، با بیان اینکه حوزه‌های علمیه میراث اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) بوده است، اظهار داشت: حوزه‌های علمیه به برکت علم، معنویت، درایت و سیاست، در مسیر بالنده خود حرکت می‌کند و با برخی سخنان، متوقف و خاموش نمی‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه ائمه ما مکرراً علما، حوزه‌های علمیه، مراجع و فقها را در زمان غیبت، به عنوان حافظان و نگهبانان دین معرفی می‌کردند، اظهار داشت: در طول بیش از هزار سال دوران غیبت حضرت حجت(عج) این امر محقق شده و همواره علمای حوزه، حافظ و نگاهبان دین بوده‌اند و این امانت را به نسل‌های بعدی منتقل کرده و با تکمیل علوم و معارف، زمینه خدمت به شیعیان را در عرصه‌های گوناگون فراهم نموده‌اند.
 
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به خدمات بسیار ارزشمند حوزه‌های علمیه در طول قرون متمادی، اظهار داشت: حوزه‌های علمیه به برکت انقلاب اسلامی خدمات فراوانی در عرصه‌های مختلف علمی و پژوهشی به بشریت عرضه داشته است.

آیت‌الله فاضل‌لنکرانی در ادامه با بیان اینکه حوزه‌های علمیه باید جایگاه باارزش و خدمات گرانقدر علما، فقها و مراجع عظام تقلید را به جامعه نشان دهند، افزود: فقه شیعه در حوزه‌های گوناگون علمی، دستش خالی نیست و عمیق‌ترین معارف را در این عرصه‌ها ارائه کرده است از جمله در مسائل پزشکی، رسانه‌ای، فقه‌های مضاف و بسیاری مسائل دیگر دارد و در همین مرکز فقهی عمیق‌ترین مباحث در باب وهابیت و سلفی‌گری در حوزه‌های علمیه مطرح شده است که می‌توان به کتاب 12 جلدی که در مورد سلفی‌گری تحقیق شده اشاره کرد که به زبان انگلیسی هم ترجمه شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با عنوان اینکه حوزه‌های علمیه تاکنون نتوانسته است فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود را به نحو شایسته به جامعه معرفی کند، تصریح کرد: حوزه میراث ائمه معصومین(ع) است و لذا نباید حوزه‌ها را تضعیف کرد، چرا که تخریب و تضعیف حوزه‌ها در تریبون‌های عمومی، آن هم به ادعاهای دروغ، تخریب انقلاب اسلامی و نظام و همچنین ضربه به شیعه است.

همچنین در این مراسم، آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور، با بیان اینکه بخش بزرگی از تحولات فقهی که موجب بالندگی فقه شیعه شده، در برابر مسائل تازه و پرسش‌های نو و جدید بوجود آمده است، اظهار داشت: همواره باید مسائل مستحدثه را مورد توجه قرار داد و کتاب‌های فقهی با روش درست و فقاهتی تألیف شود.
 
وی فقه را درخت تنومندی عنوان کرد که ریشه در کتاب و سنت داشته است و تصریح کرد: فقه یک دانش پیوسته تاریخی است که در تألیف کتاب‌های فقهی و فرآیند تعلیم و تعلم استمرار پیدا کرده و در طول تاریخ هیچگاه منقطع نشده است.

امام جمعه موقت قم پژوهش در باب فقه و فقاهت را که ستون فقرات حوزه‌های علمیه هستند ضروری عنوان کرد و افزود: دستگاه اجتهاد جامع ما امروز در دستگاه فقاهت ما تجلی یافته و در این زمینه باید بیشتر بخوانیم، پژوهش کنیم و بیندیشیم.
 
آیت‌الله اعرافی تنوع مکتب‌ها در عین وحدت روش‌های بنیادی، در فقه شیعه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: فقه، دانشی دارای مکاتب، دیدگاه‌ها و نگرش‌های متنوعی است که هویت واحد آن در هم نریخته و همواره با صلابت به پیش رفته است.
 
وی همچنین داد و ستد فقه و اصول را بسیار با اهمیت و ارزشمند دانست و گفت: در ادواری که فقهای شیعه با علمای دیگر ادیان و مکاتب مواجه می‌شدند، ما شاهد رشد و بالندگی فقه شیعه بوده‌ایم، اما در حوزه کلام و تفسیر این داد و ستد دانش با متدولوژی راشاهد نیستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، با اشاره به اینکه پژوهش در قلمرو علوم انسانی اسلامی، مسئولیت ویژه و مضاعفی دارد، بیان کرد: طهارت نفس و دقت در پژوهش‌های دینی امری ویژه است و پژوهشگران این عرصه باید دقت و وسواس زیادی داشته باشند و  در این زمینه بسیار محتاط عمل کنند.

آیت‌الله اعرافی با بیان این مطلب که دستگاه فقاهتی ما در معرض هزاران هجمه و شبهه است که باید عالمانه پاسخ داده شود، اظهار داشت: بر همین اساس باید دفاع از نظام فقاهتی و دستگاه فقه در کنار کار برای رشد و بالندگی باشد.

در پایان این همایش از ممتازان علمی مقطع خارج مرکز فقهی ائمه‌اطهار (ع)، مدرسه علمیه ائمه‌اطهار (ع) و مرکز تخصصی تفسیر علوم قرآنی تجلیل و قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها