مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بحث واسپاری بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: تشکیل اتاق فکر صنعت چاپ موضوعی ضروری است که باید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت جدی پیگیری شود و اجرایی شدن آن نیازمند جلسات مستمر بین دو وزارتخانه و با حضور اهالی صنف چاپ است.
وی ادامه داد: هفته گذشته در دیداری که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم، این وعده را از ایشان گرفتم که به زودی پیشنهادات مشترک دو وزارتخانه در دولت مطرح شود و هرچه زودتر وضعیت این موضوع روشن شود و طبق شواهد در این زمینه نیز مشکلی وجود ندارد.
دانش با بیان اینکه طرح واسپاری بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت اکنون در کمیسیون اصلی فرهنگی دولت قرار دارد، افزود: این طرح اکنون آماده ارائه در هیات دولت است و فکر نمیکنم در دولت نیز مانعی در این زمینه وجود داشته باشد، زیرا پس از تصویب در دولت به لایحه تبدیل شده و به مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود.
وی تاکید کرد: این واسپاری شامل بخش ماشینآلات، معافیتهای مالیاتی، جابجایی ماشینآلات، مجوز تولیدات داخلی شامل صادرات و واردات و ترخیص است که همگی آنها به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار میشود.
وی با اشاره به وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه، توضیح داد: آنچه باقی خواهد ماند منطبق بر اهداف ذاتی این وزارتخانه یعنی نظارت بر محتوا خواهد بود، به طوری که وقتی محصول چاپی منتشر میشود ما بر حسب نگارههایی که در این محصولات درج میشود مثل تصاویر و نوشتههای آن ها نظر میدهیم، مثل وزارت بهداشت که روی مباحث بهداشتی محصولات چاپی نظر میدهد، ما روی بحث فرهنگی نظر میدهیم و چاپ هم مثل صنایع دیگر وزارت چاپ زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار خواهد گرفت.
لزوم تشکیل اتاق فکر صنعت چاپ
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگر صحبتهای خود به لزوم تشکیل اتاق فکر چاپ در وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد و گفت: در زمینه واسپاری نباید به این موضوع یک نگاه مکانیکی صرف داشته باشیم که وقتی مجموعهای از یک نهاد جدا و به نهاد دیگری داده شد، دیگر رها شده و به مسائل و موضوعات اجرایی آن توجه نشود.
وی افزود: در این زمینه معتقدم تشکیل اتاق فکر صنعت چاپ موضوعی ضروری است که باید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت جدی پیگیری شود و اجرایی شدن آن نیازمند جلسات مستمری است که باید بین دو وزارتخانه و با حضور جمعی از صنف چاپ برگزار شود.
دانش با بیان اینکه تشکیل اتاق فکر صنعت چاپ با مشارکت همه دستاندرکاران این حوزه باید باشد، تاکید کرد: این اتاق فکر باید به شکل موقت تاسیس شده و با برگزاری جلسات مداوم و متوالی زمینه برای اجرای واسپاریها فراهم شود تا کمترین آسیب به این حوزه وارد شود.
وی یادآور شد: البته در این زمینه اداره کلهای مربوط به این حوزه نیز باید در کنار صنف در این اتاق فکر حضور داشته باشند تا اشکالات و ایرادات احتمالی حین انتقال شناسایی و به تدریج حل شود.
به گفته دانش، در این واسپاری همسانسازی قوانین و روال کارها اهمیت دارد و نیاز است که ادارههای کل استانی هر دو وزارتخانه با هم هماهنگ باشند.
بر چاپخانهها نظارت داریم
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سوال ایبنا مبنی بر وظیفه نظارتی دفتر چاپ و نشر بر محصولات چاپی از جمله کتاب نیز گفت: در این حوزه دو نکته وجود دارد؛ نخست اینکه بحث کتاب از حوزه وظایف اداره چاپ و نشر خارج است و طبق تعریفی که برای وظایف این دفتر شده است ما محصولات چاپی غیرکتاب در همه حوزهها را هم در حوزه مجوز و هم در حوزه نظارت رصد میکنیم.
دانش ادامه داد: بحث نظارت بر چاپ کتاب توسط کارگروهی بین اتحادیههای نشر، اداره کل کتاب و کتابخوانی و حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی میشود، دعوت یا ارجاعی برای دفتر چاپ و نشر برای عضویت در این کارگروه به عمل نیامده است و در نتیجه موردی برای بررسی وجود ندارد.
وی افزود: رسیدگی به تخلفات چاپی در حوزههای تاسیس چاپخانه و مجوزهای بهرهبرداری و ارجاعات این حوزه به شکل منظم در سطوح مختلف وزارتخانه از ادارات کل استانی گرفته تا دفتر چاپ و نشر و معاونت امور فرهنگی با حضور نمایندگان دفتر حقوقی وزارتخانه و اداره حراست مجموعه در جلسات متناوب بررسی اداری و نتایج پروندهها و پیشنهادهای مربوط برای مراجع ذی ربط قضایی ارسال میشود.
وی با بیان اینکه نظارت و بازرسی نیازمند بودجه است، گفت: تاکنون برای نظارت با وجود اینکه بودجه تخصیص داده شده اما هنوز تامین اعتبار نشده، البته وعده داده شده است که به زودی تامین اعتبار خواهد شد که در این صورت از طریق ادارههای کل استانی بحث بازرسی را به شیوههای مختلف مثل سرکشی تصادفی و گزارشهای مردمی بررسی میکنیم تا مشکلات احتمالی برطرف شود.
نظر شما