مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی محیط زیستی ادبی«مادرم زمین» در تالار فرشچیان اصفهان برگزار و آثار برگزیده در سه بخش شعر، داستانک و داستان معرفی شدند.
به گفته وی، در همه آثار، موضوع محیط زیست پررنگ بود. داوری جایزه ادبی «مادرم زمین» را نیز علی خدایی، مجید زهتاب، حشمتالله انتخابی، الهام شهیدان و هرندیزاده برعهده داشتند.
علی خدایی رئیس هیئت داوران این جایزه، بیانیه داوران را به صورت شفاهی خواند و گفت: مهمترین نکته درباره آثار ارسال شده به دبیرخانه مربوط بودن همه آنها به دغدغه جشنواره یعنی محیط زیست و زمین است؛ هرکدام از نویسندگان بر اساس نگاه خود یک موضوع مانند زباله، آلودگی هوا، آلودگی دریا، بازیافت و غیره را انتخاب کرده و در مورد آن نوشته است.
این داستاننویس با اشاره به کیفیت آثار گفت: برخی از آثار به نظر از طرف نویسندگانی که تجربه زیستی کمی دارند ارسال شده بود. اما آثار بسیار زیادی نیز با محتوای محیط زیستی پررنگ توسط داوران خوانده شد كه نشان میداد، تعادل بسیار خوبی بین موضوع جشنواره و داستان نویسی ایجاد شد.
بر اساس این گزارش، پس از خواندن بیانیه داوران، برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره با دریافت نشان ویژه مورد تقدیر قرار گرفتند، صابر سعدیپور از تهران، صفورا سلمانیان از اصفهان و علیرضا رحیمی کاشانی از کاشان نیز در بخش شعر رتبههای اول تا سوم را کسب کردند ام نشان ویژه محیط زیستی جشنواره به راضیه مهریزاده از تهران برای داستان ١٨مهرماه اهدا شد.
در بخش داستان، مصطفی برقعی از بجنورد، هانیه بختیاری از تهران و معصومه قدردان به ترتیب رتبههای اول تا سوم و در بخش داستانک نیز، رضایی از سنندج، اصغر روح از تهران و محسن یاوری از کرمانشاه به ترتیب رتبههای اول تا سوم را کسب کردند.
نسیم مرعشی، محمدطلوعی و پوریا عالمی مهمانان ویژه آیین اختتامیه جشنواره ادبی محیط زیستی «مادرم زمین» بودند. نسیم مرعشی در رابطه با این جشنواره گفت: ادبیات میتواند بیشترین كمك را به محیط زیست بكند. برای رسیدگی به محیط زیست باید از خودمان و از جمع كردن پلاستیك از خانهها و بطریها آغاز كنیم. چرا وقتی میشود وسایل دیگری جایگزین پلاستیك شود، همچنان از آن استفاده میكنیم؟
در قسمتی از این برنامه پوریا عالمی نیز شعری از كتاب «معاهده چای» را برای حاضران خواند.
نظر شما