دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳
دمنوش و کباب با طعم کتاب!

پس از امضای میثاق‌نامه ترویج کتابخوانی توسط تعدادی از رستوران‌ها و کافه‌های دوستدار کتاب شیراز، ولوله‌ای برای برگزاری نشست‌های ادبی و جشن امضا کتاب در آنها ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، خبر امضای میثاقنامه ترویج کتابخوانی توسط تعدادی از رستوران‌ها و کافه‌های دوستدار کتاب شیراز هفته گذشته رسانه‌ای شد؛ صنفی که شاید نامش کمتر به کتاب ربطی داشته باشد اما در آن اتفاقات جریان‌سازی در حوزه کتاب و کتابخوانی روی می‌دهد.

«کافه رومی» از کافه‌‌کتاب‌های پرمخاطب شیراز است که توسط سیروس رومی روزنامه‌نگار و فعال فرهنگی راه‌اندازی شده و علاوه بر اجرای برنامه‌های رونمایی و جشن امضای کتاب، نشست‌هایی برای دیدار با نویسندگان و شاعران شیراز برگزار می‌کند. دیدار با صمد طاهری که در همین هفته اخیر جایزه احمد محمود را از آن خود کرد و دیدار با سیروس نوذری، از جمله نشست‌های این کافه-کتاب-گالری شیراز بوده است. همچنین در این محل، کتابخانه‌ای با هزار جلد کتاب در اختیار عموم مردم قرار دارد.

کافه گالری سروناز شیراز هم با مدیریت هستی خالدی در زمینه ترویج کتابخوانی، برنامه‌های متعددی را برنامه‌ریزی کرده است. علاوه بر راه‌اندازی یک کتابخانه در فضای کافه گالری، در «سروناز» سلسله نشست‌های ادبی «سی و دو» با شعرخوانی، نقد کتاب و بررسی مسائال روز ادبیات ایران برگزار می‌شود که تاکنون 9 دوره آن برگزار شده است. «سروناز» همچنین از برنامه‌های تشکل‌هایی همچون «بوکتاب» و «سفیرخوبی» (فعال در زمینه معرفی فرهنگنامه کودک و نوجوان) حمایت کرده و اواین نشست شب‌های بخارا در شیراز، در این نگارخانه و با حضور چهره‌هایی مانند علی دهباشی، محیط طباطبایی، منصور اوجی، پرویز خائفی، رحیم هودی و منصور رستگار فسایی برگزار شد.
 

اما کافه و مجموعه فرهنگی پیرسوک را شاید بتوان یکی از فعال‌ترین صنوف ترویج کتابخوانی در شیراز دانست. این کافه گالری با مدیریت نیما تقوی که سینماتک و کتابخانه هم در آن دیده شده است، نشست‌های متعددی را به صورت برنامه‌ریزی شده و منظم و هفتگی برگزار می‌کند. «عصری با مترجم»، «دعوتید به شعر»، «نقد رمان»، «کارگاه داستان نویسی»، «چگوه داستان و رمان بخوانیم»، «دعوتید به داستان» و... از جمله برنامه‌های «پیرسوک» به شمار می‌رود.

در مدت اخیر، کافه دیگری هم با نام «قهوه گذر» در شیراز به شبکه دوستداران کتاب پیوسته است. این کافه با مدیریت محمد اسلامی علاوه بر استفاده از کتاب در فضای کافه، یک کتابفروشی کوچک اما غنی را با محور ادبیات ایران و جهان راه‌اندازی کرده که با استقبال خوبی از طرف مخاطبان مواجه شده است و بسیاری از مشتریانِ کافه، به مرور مخاطبان جدی کتاب‌های «قهوه گذر» شده‌اند.

خانه سنتی ستایش با مدیریت محمدهادی ستایش هم که در گذر تاریخی سنگ سیاه واقع شده، آمادگی خود را برای حمایت از رویدادهای کتابخوانی اعلام کرده که اولین برنامه آن با نقد کتاب «رؤیای شط بیدار» نوشته حسین رحیمی از سلسله نشست‌های «فصل نقد» کلید خورد.

رستوران‌های هفت خوان و صوفی که از بزرگترین مجموعه‌های رستورانی ایران به شمار می‌روند، نیز عضو شبکه کافه‌ها و رستوران‌های دوستدار کتاب شیراز شده‌اند. در این دو مجموعه کتابخانه‌هایی با مخزن باز با کیفیت بالا و محور معرفی ادبیات شیراز و استان فارس در دسترس مخاطبان قرار دارد و حمایت از رویدادهای ادبی را نیز در دستور کار قرار داده اند.

رستوران‌های «سرای ایرانیِ بالو»، «قوام»،«کافه خیابون» و «راز و ماز» نیز میثاق‌نامه ترویج کتابخوانی در شیراز را امضا کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها