چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۴
از «قصه‌های پندآموز» نویسنده 12ساله تا «درمان سرطان» از نویسنده 70ساله

سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین با برنامه‌های جنبی، معرفی کتاب، نقد و بررسی و جشن امضای تازه‌های نشر قزوین، در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین از کتاب‌های «قصه‌های پندآموز 1 و 2»،« چه بخوریم تا سرطان نگیریم»، «باد در شالیزار می‌پیچد» و «گام به گام تا چاپ کتاب» آثاری از هنرمندان قزوینی رونمایی شد.

نخستین برنامه رونمایی از کتاب در نخستین روز از فعالیت سیزدهمین نمایشگاه کتاب قزوین به رونمایی از کتاب‌های «قصه‌های پند آموز 1 و 2» اثری از محمد صوان نویسنده 12 ساله اختصاص یافت. وی که در سال 1385 در سوریه از مادری ایرانی و پدری سوری متولد شد، به هر دو زبان عربی و فارسی مسلط است.
 

صوان در این برنامه گفت: کتاب «قصه‌های پند آموز» ماجرا‌ها و داستان‌های عربی‌ای بود که من در کودکی مطاله کرده بودم و دوست داشتم بتوانم آن قصه‌ها را به زبان فارسی برای دوستانم تعریف کنم.

این نویسنده خردسال ادامه داد: بعد از مدتی فهمیدم که نمی‌شود با تعریف کردن برای همه بچه‌ها، داستان‌ها را گفت و کتاب، بهترین راه برای رسیدن به این هدف است؛ به خاطر همین شروع به تحقیق کردم و بیشتر داستان‌هایی را که پندآموز و اتفاقات خوبی در خود داشت، به زبان فارسی ترجمه کردم.

وی همچنین گفت: برای من، کتاب یک دوست خوب است و همیشه مطالعه کتاب‌های جدید برایم جذاب بوده است؛ به خاطر همین فکر کردم برای بچه‌های دیگر هم کتاب خواندن و آشنایی با قصه‌های زبان‌های دیگر دنیا باید جذاب باشد.

صوان افزود: اولین بار این پیشنهاد توسط پدرم به من داده شد؛ پدرم به من گفت: دوست داری بدانی بچه‌ها در کشور‌های دیگر چه داستان‌هایی مطالعه می‌کنند؟ همین برایم ایجاد جذابیت کرد تا با مطالعه کتاب‌های کشوری‌های مختلف و استفاده از اینترنت به دنبال داستان‌های کودکان در کشور‌های دیگر باشم.

این نویسنده بیان کرد: اولین کتابم «مرغ و دانه‌های گندم» بود که از ترجمه داستان‌های عربی چاپ شد.

وی افزود: وقتی داستان‌های پندآموزی را که برای خودم جذابیت داشت، جمع آوری و ترجمه کردم، برای چاپ کتاب قصه‌های پند آموز اقدام کردیم و در دو جلد 1 و 2 این کتاب به چاپ رسید.

صوان گفت: دوست دارم این کارِ جالب را ادامه دهم و برای بچه‌های دیگر کشورهای دنیا، داستان‌های مختلف را تعریف کنم و به امید خدا تا پایان سال آینده پند جلد دیگر از کتاب قصه‌های پندآموز را تهیه می‌کنم و به چاپ خواهم رساند.

باد در شالیزار می‌پیچد؛ اتفاقاتی در دل تاریخ
کتاب دیگری که در این نشست فرهنگی در نمایشگاه کتاب قزوین رونمایی شد، «باد در شالیزار می‌پیچد» بود کتابی که داستانی هیجان انگیز آن با حضور نیروهای ماورایی در دل تاریخ اتفاق می‌افتد.

مطالعه چند صفحه ای از این کتاب شاید بتواند فضای هنرمندانه‌ی ادغام تاریخ، هیجان و اتفاقات ماورایی آن را توضیح دهد؛ کتابی که منوچهر رضایی نویسنده آن، اینگونه معرفی‌اش کرد: «باد در شالیزار می‌پیچد»، تلفیقی از اتفاقات و حوادث زمینی و ماورایی است که در حوالی سال‌های 1295 تا 1340 هجری شمری در دوران مشروطیت و انقلاب کبیر روسیه اتفاق می‌افتد.

او افزود: در بین حوادث انقلاب کبیر روسیه و مشروطیت در ایران، ماجرای یک کهنه سرباز روایت می‌شود که در سرزمین فرضی ملکان به وقوع می‌پیوندد.
 

رضایی گفت: شاید اگر بخواهیم در چند جمله داستان واقعی را روایت کنیم، در کتابی که اتفاقات به صورت غیرخطی و شکسته اتفاق می‌افتند، کار دشواری باشد، ولی به اختصار می‌توان از ترکیب اتفاقات فرازمینی توسط شخصیتی به نام رامانا سخن گفت.

نویسنده کتاب «باد در شالیزار می‌پیچید» برای نگارش این کتاب 5 سال زمان صرف کرده است. او می‌گوید: حاصل زحمات ما نویسندگان زمانی به نتیجه می‌نشیند که مطالعه در کشور به حداکثر برسد.

گام به گام تا چاپ کتاب، تجربیاتی از یک فعال صنعت چاپ
حضور در نمایشگاه کتاب، گفت وگو با نویسندگان کوچک و بزرگ شاید هر علاقه‌مندی را به این فکر بیندازد که دست‌نوشته‌های ادبی، علمی و تجربی خودر ا به کتاب تبدیل کند؛ شاید بتوان بدون اغراق «گام به گام تا چاپ کتاب» را یکی از جامع‌ترین و بهترین کتاب‌ها برای راهنمایی نویسندگان تازه‌کار معرفی کرد.

صدیق رضایی نویسنده این کتاب می‌گوید: من سال‌هاست در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین به عنوان یک کارشناس در عرصه چاپ و کتاب در حال فعالیت هستم و در این سال‌ها همواره این دغدغه را داشتم که کتابی جامع در خصوص راهنمایی این مراجعان وجود ندارد.
 
 
وی یادآور شد: در این کتاب تلاش کردم تا تجربه سال‌ها فعالیت در این عرصه و بیش از 3 سال مطالعه و پژوهش در این روند را به ساده‌ترین زبان به مخاطبان ارائه کنم. علاقمندان به چاپ و نشر کتاب با مطالعه این کتاب از روند و مراحلی که برای چاپ کتاب باید طی کنند، آگاه می‌شوند.

«چه بخوریم تا سرطان نگیریم» کتابی از یک نویسنده 70 ساله
امیر دیوانی آخرین نویسنده‌ای بود که در این مراسم رونمایی کتاب، با مخاطبان خود سخن گفت. کتاب او که «چه بخوریم تا سرطان نگیریم» نام دارد، نگاه جامعی به این بیماری داشته است و در فصول مختلف به ارائه راه‌های پیشگیری، درمان و تجربیات شفایافتگان پرداخته است.

وی گفت: کتاب باید این توانایی را داشته باشد که دردی از دردهایم مردم دوا کند؛ گاهی یک درد فکری، گاهی یک درد اجتماعی و حتی یک درد جسمی و این کتاب به بُعد سوم یعنی درد‌های جسمی وارد شده است.

دیوانی یادآور شد: در سال‌هایی که از خداوند عمر گرفتم، موفق به چاپ تعداد زیادی کتاب شدم و خوراک و غذا، از محورهایی بوده که در کتاب‌هایم به آن توجه نشان داده‌ام چراکه با مطالعات فراوان من در این عرصه متوجه شدم توجه به تغذیه یکی از اصلی‌ترین محورهای سلامتی است.
 

این نویسنده قزوینی بیان کرد: از سال 1338 با داستان نویسی وارد نشریات قزوین شدم و پس از آن راه من تا به امروز در این عرصه ادامه پیدا کرد و امروز 75 عنوان کتاب و 200 عنوان مقاله علمی از تالیفات بنده بوده است.

وی افزود: هنر خوشدلی کتابی بود که قبل از این نگاشته شد و کتاب بعدی بنده قدرت صبر و شکیبایی است چرا که معتقدم بدن انسان با  معنویات به بالاترین درجه سلامتی خود می‌رسد و شکیبایی، خوشدلی و صبر، از شاخص‌های تاکید شده در دین مبین اسلام است.

بر اساس این گزارش، نشست‌های فرهنگی و پژوهشی در سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین در سرای اهل قلم در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان از ۱۰ تا ۱۲ بهمن ماه همه روزه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ با عناوین قزوین پژوهشی، یک قرن هم‌نشینی با کتاب، ادبیات، اندیشه و ادبیات پایداری و دفاع مقدس  برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها