در بررسی جریان روستانویسی در ادبیات معاصر مطرح شد؛
اوج نبوغ و هنر داستاننویسی «امین فقیری» در ادبیات روستایی است
نشست بررسی جریان نویسی روستایی در ادبیات معاصر با حضور امین فقیری نویسنده برجسته کشوری در سرای اهل قلم سیزهمین نمایشگاه کتاب خوزستان، برگزار شد.
محمد جوروند افزود: یکی از مهمترین نویسندگانی که در زمینه ادبیات اقلیمی فعالیت چشمگیری داشته، امین فقیری است که اوج نبوغ و هنر داستان نویسی وی در حوزه ادبیات روستایی و اقلیمی میگنجد.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه فقیری در ادبیات اقلیمی، تصریح کرد: فقیری در کنار دیگر افتخاراتش به همراه محمود دولتآبادی برنده لوح زرین بهترین نویسنده بیست سال داستاننویسی ایران در سال ۱۳۷۶ شد.
جوروند با اشاره به اهمیت ادبیات داستانی روستایی گفت: متاسفانه در دوره معاصر ادبیات داستانی روستایی مظلوم واقع شده است، بر این اساس یکی از برنامههای جنبی سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان، به بررسی جریان روستایی نویسی در ادبیات معاصر اختصاص داده شد که به جرات میتوانم بگویم از شاخصترین برنامههای سیزدهمین نمایشگاه کتاب است.
در این نشست همچنین امین فقیری نویسنده شیرازی در سخنانی با نگاهی به ادبیات روستایی گفت: در دهه 40 ادبیات روستایی از اقبال خوبی برخوردار بود اما سال به سال شانس ادبیات روستایی کمتر شد.
وی ادامه داد: نویسندهها از طبیعت قهر کردهاند و بیشتر وقت شان در فضای آپارتمانی پُر میشود و داستانشان را به کوه و طبیعت نمیبرند. با اینکه نویسندگان متولد روستا از محیط خودشان مینویسند، ولی متاسفانه شکوه و جلال قبلی را ندارند.
نویسنده مجموعه «دهکده پرملال» اضافه کرد: از نویسندگان شهری هم انتظار نوشتن فضای روستایی را نباید داشته باشیم چون آنها در مکان و زیستی که زنگی میکنند، با همان ژانر مینویسند.
در ادامه این نشست بخشهایی از کتاب «مویههای منتشر» توسط فقیری قرائت شد و در پایان به رسم یادبود از این نویسنده تجلیل شد.
نظر شما