دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران:
انتقادها از بودجه حوزههای علمیه خواهران ناشی از ناآگاهی است
آیتالله مقتدایی گفت: برخی نسبت به فعالیتها و بودجه حوزههای علمیه از جمله حوزههای علمیه خواهران، انتقاد دارند که دلیل آن، این است که از این فعالیتها اطلاع دقیقی ندارند.
وی افزود: ما تجربهای از سالهای قبل و پیش از انقلاب اسلامی در پیشرفت حوزههای علمیه خواهران داشتیم؛ چنانچه سال ۱۳۵۴ حوزه علمیه برادران با نام حوزه حضرت امام صادق علیهالسلام را در اصفهان تأسیس کردیم که با حضور آیتالله فاضل لنکرانی افتتاح شد. آن زمان بانوان نامههای متعددی ارسال میکردند و درخواست حوزه علمیه خواهران را داشتند، به همین خاطر مکانی را برای حوزه علمیه خواهران اجاره کردیم که از همان ابتدا مورد استقبال فراوان قرار گرفت و این حوزه هم اکنون با عنوان حوزه علمیه خواهران فاطمهالزهرا سلاماللهعلیها و تحصیل بیش از ۶۰۰ بانوی طلبه از سطح یک تا سطح چهار در حال فعالیت است.
آیتالله مقتدایی با اشاره به روند پیشرفت علمی حوزههای علمیه خوهران بیان کرد: حوزههای علمیه خواهران از نظر پیشرفت تحصیلی، اخلاقی، فعالیتهای پژوهشی و غیره به مراتب بهتر از طلاب برادر است، ظرفیت، پیشرفت و استقبال در حوزههای علمیه خواهران بالا است، اما باید از این ظرفیت استفاده شود.
دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه تأسیس حوزههای علمیه خواهران از برکات انقلاب اسلامی است، یادآور شد: ما قبل از انقلاب، حوزه علمیه خواهران به این صورت نداشتیم، اما امروز حوزههای علمیه خواهران به عنوان شجره طیبه انقلاب اسلامی مطرح هستند و لیاقت و ظرفیت در حوزههای علمیه خواهران بسیار بالا است، اما این ظرفیتها و قابلیتها باید احصا شده و مورد استفاده قرار گیرند و به صورت گسترده منتشر شوند.
وی در ادامه افزود: متأسفانه هنوز پیشرفتهای بانوان طلبه در حوزههای علمیه ارزیابی نشده و نمود نداشته است، پیشرفتهایی که در حوزههای تألیف، مقاله نویسی، تدریس، تبلیغ و غیره وجود دارد.
آیتالله مقتدایی یادآور شد: چندی پیش، شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران دیداری با حضرت آیتالله مکارم شیرازی داشت که در این دیدار حجتالاسلاموالمسلمین مدنی، گزارشی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی جامعهالزهرا علیهاالسلام ارائه کرد که چنین آمادگی و پیشرفتی برای آیتالله مکارم شیرازی قابل توجه و شگفتانگیز بود و ایشان را تحت تأثیر قرار داد؛ چنانچه این موضوع را در جلسه درس خویش مطرح کردند.
دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران بیان کرد: متأسفانه برخی افراد جامعه نسبت به فعالیتها و بودجهای که صرف حوزههای علمیه از جمله حوزههای علمیه خواهران میشود، انتقاد دارند که دلیل آن، این است که عموم مردم از فعالیتهای حوزههای علمیه خواهران اطلاع دقیقی ندارند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نخستین همایش کتاب سال بانوان گفت: اقدام شما جهت برگزاری همایش کتاب سال بانوان، اقدام مبارکی است و با این همایش میتوان پیشرفتهایی که خواهران در نوشتهها، تألیفات، مقالات و فعالیتهای علمی خود در حوزهها و در عرصه زن و خانواده دارند، به منصه ظهور گذاشت.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای علمی بانوان باید مکتوب و منتشر شود، افزود: برخی تألیفات بانوان آنچنان غنی و پربار است که قابلیت ارائه در مراکز علمی و آموزشی را دارند، لذا مسئولان علمی، آموزشی و پژوهشی باید به پژوهشگران موضوع ارائه دهند و اولویتها مشخص شود و در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
آیتالله مقتدایی در ادامه بر لزوم حضور بانوان طلبه در اجتماع تأکید کرد و گفت: سخنرانیهای بانوان در اجتماع میتواند مؤثر باشد؛ اگر بانوان عالمه با حجاب اسلامی درباره حقوق زن در اسلام سخن بگویند، اثر آن از گفتن این مسائل در مجامع دیگر بسیار بیشتر خواهد بود.
دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه ظرفیتها و قابلیتهایی که در حوزههای خواهران وجود دارد، احصا کنید، تصریح کرد: بانوان طلبه در حوزه مسائل آموزشی و پژوهشی استقبال زیادی میکنند که شما مسئولان باید فراخوان آثار داشته باشید، پژوهشگران را معرفی و تشویق کنید تا در سطح جامعه و بین الملل مطرح شوند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: اگر در حوزههای علمیه خواهران چنین گوهرهایی پرورش پیدا کنند، میتوانند در جامعه و در بین بانوان حضور پیدا کنند و به تبلیغ دین و معارف اهل بیت علیهمالسلام بپردازند.
وی ادامه داد: اساتید جامعهالزهرا علیهاالسلام و دیگر اساتید فاضل حوزههای علمیه خواهران باید در حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور مستقر شوند، در حجرههای بانوان طلبه حضور یابند و نشستهای عمومی و تخصصی برگزار کنند.
آیتالله مقتدایی بیان کرد: ما اساتید نخبه، باتجربه و عالمه فراوانی در حوزههای علمیه خواهران داریم که ناشناخته هستند، بنابراین ما باید زمینه حضور مستمر علما و اساتید فاضل را در حوزهها فراهم کنیم.
دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران به ظهور عرفانهای کاذب در جامعه اشاره کرد و افزود: امروز عرفانهای کاذب و جریانهای انحرافی متعددی در جوامع بشری پدیدار شده است که عقاید مردم به ویژه بانوان را فاسد میکنند، به همین خاطر بانوان فاضله عالمه مهذبه که در حوزههای علمیه به ویژه جامعهالزهرا علیهاالسلام سابقه درخشانی دارند باید در جامعه حضور فعال داشته باشند و در جلسات مختلف روشنگری کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به تدوین کتب درسی و اجرای طرح تربیت تدوینگر در جامعهالزهرا علیهاالسلام اشاره کرد و گفت: این کار اقدام مبارک و شایسته ای است که امیدواریم با دقتی که به کار میبرید، کتابهایی تدوین شود که در حوزههای علمیه سراسر کشور و حتی دانشگاهها مورد استفاده قرار گیرد.
یادآور میشود که مراسم اختتامیه نخستین همایش کتاب سال بانوان روز پنجشنبه نهم اسفند سال جاری همزمان با ایام ولادت باسعادت حضرت زهرا علیهاالسلام در جامعهالزهرا علیهاالسلام برگزار میشود.
نظر شما