سه‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲
«سوغات ادبِ» شیرازی‌ها برای گردشگران در ایام نوروز چه بود؟

در ایام نوروز شاعران کمتر شناخته شهر شیراز در نمایشگاهی با عنوان «سوغات ادب» به شهروندان و گردشگران معرفی شدند.

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهراری شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، با بیان این مطلب گفت: ظرفیت‌های ادبی شهر شیراز چه در حوزه شاعران متقدم و چه متأخر و معاصر همواره تحت‌الشعاع حافظ و سعدی، دو قله شعر فارسی قرار گرفته‌اند و کمتر برای ایرانیان و حتی شهروندان شیرازی شناخته شده‌اند.

ابراهیم گشتاسبی‌راد افزود: برگزاری رویداد ادبی و هنری «جشنواره شیراز از گل بهترو» در گذر حافظیه شیراز در پرترافیک‌ترین جاذبه گردشگری ایران یعنی آرامگاه خواجه اهل راز، فرصتی مناسب را فراهم آورد تا این حوزه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


وی ادامه داد: بر همین اساس در نمایشگاهی با عنوان «سوغات ادب» دیوان اشعار شاعران شیرازی در معرض دید عموم مردم و گردشگران مشتاق قرار گرفت.

دکتر گشتاسبی‌راد با اشاره به استقبال خوب از این نمایشگاه گفت: از دیوان شاعرانی همچون قاآنی شیرازی، اهلی شیرازی، بابافغانی شیرازی، شوریده شیرازی، وصال شیرازی و مکتبی شیرازی که شناخته‌شده‌تر هستند، تا شاعران گمنامی همچون ملولی شیرازی، سُها شیرازی، آذرخش شیرازی، بهایی شیرازی، راز شیرازی، جنید شیرازی، نثار شیرازی و ... در این نمایشگاه به مردم معرفی شدند.

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهراری شیراز افزود: علاوه بر این، شاخص‌ترین تذکره‌های شعر شیراز که دربرگیرنده زندگی‌نوشتِ شاعران این شهر هستند از جمله تذکره مرآت الفصاحه، تذکره شعاعیه، آثار عجم و تذکره دارالعلم نیز مهمان «سوغات ادب» بودند.
 

وی با بیان اینکه اشعار گویشی و فولکلور شیرازی هم در این نمایشگاه به مردم معرفی شد، گفت: با توجه به اهمیت این ژانر از شعر فارسی به ویژه در شیراز، مجموعه آثار چند چهره شناخته شده شعر گویشی همچون «شیراز» و «شیراز از گل بهترو» از بیژن سمندر، «شمیم نسترن»، «بهار نارنج» و «نسیم دلگشا» اثر یداله طارمی و «آفتُو جِنگ شیراز» سروده احد ده‌بزرگی هم در «سوغات ادب» عرضه شد.

نمایش سردیس و تندیس 36 تن از مشاهیر ادبی ایران   
گشتاسبی‌راد همچنین به برپایی نمایشگاهی از سردیس و تندیس 36 چهره شناخته‌شده زبان و ادبیات فارسی از گذشته تاکنون اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه که در گذر حافظیه و درست در مقابل در ورودی آرامگاه برپا شد، تندیش شاعران متقدم از رودکی، جامی، وحشی بافقی، نظامی، مولوی، فردوسی، محتشم، خیام، سعدی،حافظ و ... گرفته تا شاعران و ادبای معاصر همچون شفیعی‌کدکنی، شهریار، شاملو و حتی نویسندگانی چون جلال آل‌احمد، محمود دولت‌آبادی، سیمین دانشور و ... در ویترینی زیبا در معرض دید مردم قرار گرفت.

نقالی، پرده‌خوانی و اجرای پرفورمنس‌های ادبی در «شیراز از گل بهترو»
وی به اجرای حداقل 80 ساعت نقالی و پرده‌خوانی در جشنواره «شیراز از گل بهترو» در گذر حافظیه در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: شیراز یکی از مراکز مهم و حتی به نوعی زادگاه هنرهای آیینی ایران است بنابراین با توجه به همین موضوع و البته معرفی ظرفیت‌های ادبی شهر، روی یک سکو در گذر حافظیه هر روز از ساعت 10 تا 22 به تناوب نقالی و پرده‌خوانی به اجرا درآمد. همچنین در سکویی با عنوان «شاعرانه‌های شیراز» روزانه 4 ساعت مشاعره، غزل خوانی و پرفورمنس‌های ادبی اجرا شد و جشنواره «شیراز از گل بهترو» توانست در تمام ایامِ حضور گردشگران در فضای حافظیه با استفاده از رویدادهای ادبی، ضمن معرفی توانمندی‌های فرهنگی و هنری شهر، جاذبه جدید گردشگری برای شیراز بر مبنای «گردشگری رویداد» ایجاد کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها