نشست ستاد هماهنگی پایتخت کتاب ایران با موضوعات برنامه های اجرایی در سال جدید و همچنین نمایشگاه کتاب تهران در یزد برگزار شد.
مجید جوادیانزاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این نشست گفت: با ایجاد همگرایی در سطح استان قول اجرای برنامههایی در زمینه پایتخت کتاب ایران دادهایم و پس از انتخاب یزد بایستی برای اجرایی کردن این برنامهها بکوشیم تا در پایان سال سربلند باشیم.
وی افزود: امیدواریم تلاش شود که در دستگاههای مختلف استان برند دانایی به عنوان پیوست وجود داشته باشد و گفتمان دانایی به عنوان تواتری در صحبتهای مدیران به صورت پایدار قرار بگیرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد یادآور شد: ما یک سال فرصت طلایی داریم که موضوع پایتخت کتاب ایران را به نتیجه برسانیم.
جوادیانزاده با اشاره به در پیش بودن نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: نمایشگاه کتاب به عنوان فرصتی طلایی برای استان یزد است که بتوانیم پایتخت کتاب ایران را به کشور معرفی کنیم و برنامه ها و طرح ها را در قالب این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار دهیم.
وی گفت: احساس مسئولیتی که در برابر این نشان داریم بایستی در بین دستگاهها و مدیران حفظ شود.
سیدخلف حوتینژاد معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست گفت: سال جدید به عنوان یزد پایتخت کتاب ایران قرار گرفته است که امیدواریم فعالیتهای استان در این زمینه شکل گرفته و گامی مهم در جهت پایتختی کتاب قرار گیرد.
وی افزود: ما در سال جدید باید به سمت اجرای طرحها برویم که این نیازمند ستاد و هماهنگی است و امیدواریم دستگاهها با استفاده از ظرفیتها بتوانند نشان دهند که یزد شایستگی این پایتخت را دارد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد بیان کرد: در نخستین نشست ستاد هماهنگی به منظور برنامه ریزی در جهت اجرایی شدن این طرحها و همچنین حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب است.
حوتینژاد ادامه داد: ما در طول سال برنامههای مختلفی در زمینه طرحهای کتابخوانی داریم و امیدواریم با برنامهریزی مشارکت عمومی را داشته باشیم.
وی بیان کرد: ما در نمایشگاه کتاب بزرگ تهران، غرفه یزد، پایتخت کتاب ایران داریم که سعی داریم تا با همکاری دستگاههای مختلف فرهنگی استان به صورت فعال حضور داشته باشیم و از این فرصت در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور استفاده کنیم.
عبدالمجید عربی نماینده اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد گفت: در زمینه کتاب و کتابخوانی به هفت زبان محتوا ایجاد کردهایم و سعی کردهایم مبتنی بر حضور توریستها این محتوا در اختیارشان قرار گیرد.
وی افزود: ما میتوانیم در زمینه ایجاد کتابخانههای مختلف با زبانهای مختلف فعالیت کنیم و به صورت خاص در هر زبانی مخاطبین و گردشگران را جذب کنیم.
احمد طالبی معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان استان یزد بیان کرد: ما در ورزش و جوانان دو حوزه فعالیت داریم و در حوزه ورزشکاران میتوانیم رویدادهای مهم ورزشی را با پیوست کتاب ایجاد کنیم و با استفاده از شبکه وسیع ورزشکاران به صورت فعال در این زمینه حرکت کرد.
وی ادامه داد: در حوزه جوانان نیز برنامه های سمنها در زمینه کتاب حمایت میشوند و در این راستا حمایت از نویسندگان جوان را داریم.
حامد عطارها، معاون نهاد کتابخانههای عمومی استان یزد نیز در این نشست گفت: این اداره کل برنامههای مختلفی را در استان داشته است که یکی از آنها افتتاح کتابخانه مرکزی استان یزد است که بالای ده میلیارد تومان هزینه دارد که نهاد کتابخانهها سعی دارد تا آخر سال این پروژه را به بهره برداری برساند.
وی افزود: افتتاح کتابخانه کاظمینی، سالن نگین در کتابخانه فرخی به صورت چند منظوره و کتابخانه مشارکتی زندان باز به عنوان پروژههای ما است که در آینده نزدیک به بهره برداری برسد.
معاون نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد خاطرنشان کرد: اپلیکشن جامع در زمینه کتاب داریم که مردم بتوانند با استفاده از تلفن های همراه خود از این نرم افزار جامع کتاب و کتابخوانی استفاده کنند و خریداری، مطالعه، اطلاعرسانی در زمینه کتابخانهها و بررسی کتابها را داشته باشند.
عطارها گفت: برگزاری طرحهای کتابخوانی در کتابخانهها، مشاوره کتاب، مشاوره مادر و کودک بر مبنای کتاب وکتابخوانی، شاهنامه خوانی و طرح کاروان دانایی از جمله طرحهای دیگر ما است.
وی افزود: طرح یک داستان تازه، یک استکان چای تازه به زودی به صورت نامهای در سطح دستگاههای دولتی و غیر دولتی اجرا میشود و سعی داریم تا در خانواده ها نیز این امر رواج پیدا کند.
هادی عطارها مدیرعامل باشگاه ورزشی یزدان مهر هم بیان کرد: طرح تیکی تاکای کتاب و پاراگراف پنالتی به عنوان طرح های جدید در زمینه کتاب و کتابخوانی در باشگاه های ورزشی است که ما در سطح استان یزد آن را پیگیری می کنیم.
وی افزود: امسال کتابگردی و کتابخوانی و پادکست کتاب را داریم و امیدواریم با تلفیق کتاب و فوتبال به نوعی ذهنیتها در زمینه این رشته ورزشی را تغییر دهیم.
داود پاک طینت مدیر کل اسناد و کتابخانههای عمومی استان یزد بیان کرد: ثبت عنوان یزد پایتخت کتاب ایران در سازمان اسناد و کتابخانههای ملی استان یزد یکی از مهمترین اقدامات ما است که میتواند برای این استان ماندگار شود و در طول تاریخ این برند در اسناد ملی ثبت شود.
وی افزود: چون این پروژه باز است ما میتوانیم مدارک آن را روز به روز کامل کنیم و مستندات و صورتجلسات آن نیز اضافه شود.
فرزاد فیضی مدیر خانه مطبوعات استان یزد نیز در این نشست گفت: ما در استان برنامه های مختلفی در زمینه کتاب و کتابخوانی داریم که طرح پیشخوانهای فرهنگی با هدف مبادله، فروش و اهدای کتاب به عنوان طرحهای ما است که با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی استان یزد برگزار میشود.
وی افزود: کافه کتاب رسانه در محل خانه مطبوعات از جمله طرحهای دیگر ما است که امیدواریم با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به صورت فعال اجرا شود.
فیضی ادامه داد: ما در خانه مطبوعات استان آمادگی داریم که ستاد اطلاع رسانی با عنوان یزد پایتخت کتاب ایران داشته باشیم و در زمینه اطلاع رسانی به مردم حرکت کنیم.
نظر شما