دوشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۵
برنامه‌های میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران تشریح شد/ حضور 94 ناشر و آژانس ادبی چینی در نمایشگاه

کشور چین امسال با هیات 200 نفره شامل 94 ناشر و مسئول کپی‌رایت به عنوان میهمان ویژه سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد، عرضه 15 هزار عنوان کتاب چینی از دیگر برنامه‌های این کشور در نمایشگاه به شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری کشور چین؛ میهمان ویژه سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساعتی پیش با حضور قادر آشنا، قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران؛ احمد شاکری، مدیر کمیته بین‌الملل نمایشگاه؛ ژائو یونگ، معاون مدیرکل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین و لین لیینگ، معاون مدیرکل شرکت صادرات و واردات ملی نشر چین در سالن زنده‌یاد عاشوری برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست قادر آشنا، قائم مقام سی‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سخنانی با اشاره به حضور چین به عنوان کشور میهمان در نمایشگاه کتاب‌، گفت: با توجه به حضور 3400 ناشر از ایران و جهان و 30 کشور در نمایشگاه کتاب تهران، امیدواریم این حضور سرآغاز فصل جدید و روابط فرهنگی و هنری بین دو کشور باشد.
 
وی افزود: نمایشگاه کتاب تهران در سی‌ودومین تجربه خود در 30 هزار مترمربع برگزار می‌شود و یکی از پرمخاطب‌ترین نمایشگاه‌های کتاب جهان به شمار می‌آید.
 
آشنا با اشاره به نتایج پیش‌بینی شده برای این رویداد فرهنگی، گفت: امیدواریم با حضور چین، تعاملات میان ناشران دو کشور تقویت شود و در زمینه ترجمه و تالیف کتاب‌های دو کشور گام‌های بلندی برداریم، به نظر می‌رسد با توجه به اشتراکات دو کشور در حوزه نشر، در این حوزه عقب هستیم و باید ارتباطات خود را قوی کنیم.
 
در بخش دیگر این نشست خبری، احمد شاکری، مدیر کمیته بین‌الملل سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در سخنانی با اشاره به حضور چین به عنوان کشور میهمان، توضیح داد: ایران در سال 2017 نمایشگاه کتاب پکن به عنوان میهمان ویژه حضور داشت و قرار شد که در نمایشگاه کتاب 2019 تهران، چین نیز به عنوان میهمان ویژه حضور داشته باشد.
 
وی افزود: در این زمینه حضور ایران در پکن یکی از قوی‌ترین حضورهای ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی به شمار آمد و شعار ما در این نمایشگاه «رویای رنگین جاده ابریشم» بود که با استقبال طرف چینی در ایام نمایشگاه قرار گرفت.
 
شاکری با بیان اینکه امسال چین با هیات 200 نفره در نمایشگاه کتاب تهران حضور خواهد داشت، عنوان کرد: قرار است 94 ناشر و مسئول کپی‌رایت چینی در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته باشند و در این راستا این کشور در چهار روز نخست نمایشگاه 35 برنامه در داخل و 15 برنامه در خارج از نمایشگاه پیش‌بینی کرده‌اند.
 
وی با اشاره به افتتاح غرفه نمایشگاه در ساعت 10 صبح روز چهارشنبه چهارم اردیبهشت، توضیح داد: امیدواریم با حضور ناشران، آژانس‌های ادبی و اهالم قلم این کشور، حضور متفاوتی از حضور چین را در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را تجربه کنیم.
 
حضور پررنگ تصویرگران و نویسندگان چینی
در بخش دیگر این نشست، لی لیینگ، معاون مدیرکل شرکت صادرات و واردات ملی نشر چین در سخنانی با اشاره به اهمیت حضور چین در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: این نمایشگاه فرصت ویژه‌ای است تا چین به عنوان میهمان حضور داشته باشد و در این زمینه شعار ما برای حضور در نمایشگاه «آشنایی با کشور چین» است و هدف ما از این شعار این است که ملت بزرگ ایران و چین بتوانند زیبایی‌های همدیگر را از طریق کتاب‌خوانی بیشتر بشناسند.
 
وی افزود: در این زمینه پاویون چین در طبقه دوم شبستان و در بخش بین‌الملل در مساحتی به وسعت 600 مترمربع با ارائه کتاب و تصاویر چینی قرار دارد.
 
لیینگ با بیان اینکه 100 مترمربع از فضای غرفه به تصویرگران اختصاص دارد، عنوان کرد: قرار است 100 اثر از 50 تصویرگر چینی در این بخش ارائه شود و امیدواریم بتوانیم در این حوزه تعامل و ارتباط تصویرگران دو کشور را تقویت کنیم.
 
وی با اشاره به حضور گوئو وی‌مین، معاون دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین و هیات همراه در نمایشگاه کتاب تهران، توضیح داد: همچنین قرار است گروه نویسندگان، پژوهشگران، تصویرگران و فعالان انتشاراتی کشور چین حضور پررنگی با برنامه‌های متنوع در نمایشگاه کتاب تهران داشته باشند.
 
لیینگ همچنین از عرضه 15 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: در این میان کتاب‌های شی‌جین‌پینگ، رهبر جمهوری خلق چین و کتاب سایر نویسندگان درباره وی از عمده‌ترین آثار ما به شمار می‌آیند و این بخش با هدف آشنایی مردم ایران با چین مدرن فعلی بوده است.
 
وی ادامه داد: ترجمه چینی آثار ادبیات کلاسیک ایران یکی دیگر از برنامه‌های ما در پاویون چین است، ‌در این زمینه 23 عنوان کتاب در 10 موضوع مانند، حافظ، بوستان سعدی، شاهنامه فردوسی و .. با هدف آشنایی بهتر خوانندگان چینی از ادبیات ایران به زبان چینی ترجمه شده است.
 
لیینگ با بیان اینکه آثار ادبی نویسندگان معاصر چین یکی دیگر از برنامه‌ها ما در این پاویون خواهد بود، تاکید کرد: آثار کودک و بزرگسال مختلف چینی که به زبان فارسی برگردانده شد‌ه‌اند نیز از دیگر اقدامات ما به شمار می‌آیند و در این حوزه 10 کتاب از زبان چینی به فارسی ترجمه شده که در نمایشگاه عرضه می‌شود.
 
وی درباره حضور نویسندگان، تصویرگران و دانشمندان چینی در پاویون چین نیز گفت: قرار است 21 نفر از این افراد در نمایشگاه حضور داشته باشند که از میان آن‌ها می‌توان به گه‌جیان شیونگ پژوهشگر معروف چینی، مای‌جیا نویسنده کتاب «کشف راز» و سائو‌مون‌ شوان نویسنده ادبیات کودک چین و برنده جایزه بین‌المللی 2018 اشاره کرد.
 
پیش‌بینی 50 رویداد فرهنگی
لیینگ در بخش دیگر صحبت‌های خود از پیش‌بینی 50 رویداد فرهنگی در پاویون چاپ خبر داد و افزود: نشست مشترک داستان چین؛ یادبود دوران، نشست‌ هم اندیشی نویسندگان و محققان ایران و چین و مراسم امضای مشترک نسخه فارسی کتاب «داستان‌ چین» و امضای قرارداد رایت این کتاب برخی از این اقدامات است.
 
وی ادامه داد: در این زمینه مرکز کتاب‌های چینی و هفته فروش مستقیم کتاب‌های تخصصی چینی نیز به صورت رسمی گشایش خواهد یافت و قفسه چین در فروشگاه خانه کتاب شفق افتتاح می‌شود.
 
لیینگ با اشاره به دیگر برنامه‌های این پاویون، توضیح داد: بررسی تاریخ چاپ در چین در نمایشگاه فرهنگی چاپ و نشر چین یکی دیگر از اقدامات ما به شمار می‌آید و در این زمینه روزانه در غرفه انواع رویدادهای فرهنگی با حضور استادان میراث فرهنگی چین برگزار می‌شود.
 
انتشار سالانه 500 هزار عنوان کتاب در چین
دیگر سخنران این نشست، ژائو یونگ، معاون مدیرکل دفتر تبلیغات صادرات و واردات کمیته مرکزی جمهوری خلق چین بود، او در سخنانی اظهار امیدواری کرد که دوستی ایران و چین در سایه حضور ایران در نمایشگاه کتاب تهران بیشتر شود.
 
وی افزود: در این زمینه تبادلات فرهنگی ایران و چین از سال 2017 با حضور ایران در نمایشگاه پکن آغاز شد و اکنون با پیش‌بینی برنامه‌های دیگر ادامه دارد.
 
یونگ با بیان اینکه نمایش فرهنگ کشورمان از جمله الویت‌های ما در پاویون چین است، گفت: اغلب ناشران و نویسندگان چینی برای نخستین بار است که به ایران سفر می‌کنند و این برای نخستین بار است که این حجم از کتاب‌های چینی را برای حضور در یک نمایشگاه خارجی می‌آوریم.
 
وی ادامه داد:‌ سالانه 500 هزار عنوان کتاب با تیراژ 8هزار میلیارد نسخه در کشور چین منتشر می‌شود و در این زمینه با 190 کشور مبادلات رایت و انتشارات داریم.
 
یونگ با بیان اینک سالانه بیش از 30 هزار کپی‌رایت بین چین و سایر کشورها مبادله می‌شود، گفت: در این زمینه با 50 کشور مختلف قراردادهای مختلف برای تبادل محصولات فرهنگی امضا کرده‌ایم و امیدواریم حضور چین در نمایشگاه کتاب تهران نیز به عنوان میهمان ویژه دستاوردهای بسیار خوبی برای نشر و فرهنگ دو کشور داشته باشد.
 
سی‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت 98 در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها