مهدی قزلی، سرپرست گروه ایرانی حاضر در نخستین همایش بینالمللی ادبیات برای کودکان و نوجوانان، در سخنانی با تاکید بر مسئولیت نویسنده در تعالی جامعه گفت: در دنیایی که نقش زشتیها و بدیها و جنگ و خونریزی، پررنگ از مسائل دیگر است، ادیبان و نویسندگان میتوانند همانند پیامبران، الهامبخش انسانهای دیگر برای تحول و ساختن جامعهای عاری از خشونت باشند.
در ادامه این برنامه، الکساندر ناباکوف با ارائه گزارشی از انتشار آثار در روسیه گفت: در سال ۲۰۱۸ بیش از چهارصد میلیون نسخه کتاب در حوزه کودک و نوجوان در روسیه منتشر شده که به نسبت سال ۲۰۱۷ کمی کاهش داشته است.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور روسیه، نیز با ابراز خرسندی از استقبال از این جشنواره گفت: علاقهمندی و رضایت بازدیدکنندگان و میهمانان، مشوق ما برای ادامه این کار است.
ولادیمیر تولستوی تاکید کرد: هرچند این جشنواره اولین هست، ولی باید استمرار داشته و آخرین جشنواره ادبیات کودک و نوجوان نباشد.
یکی دیگر از مهمانان این نشست، رئیس کتابخانه کودک و نوجوان شهر مسکو بود که گزارشی از فعالیتهای کتابخانه ارائه داد.
در ادامه، ایگور اولییِنکوف، نقاش و تصویرگر روسی و برنده جایزه هانس کریستین اندرسن در زمینه تصویرسازی، با تاکید بر نقش تصویرگری در رشد ذهنی کودکان گفت: تصاویر کتابها باید موجب تفکر در کودکان شده و آنها را از کلیشه خارج کند.
گفتنی است در پایان این نشست، هیات نویسندگان ایرانی از نمایشگاه کتابی که در محوطه پارک اُپرا برگزار شده بود، دیدن کردند.
بر اساس گزارش بنیاد شعر و ادبیات داستانی، مهدی قزلی و محمدرضا یوسفی با حضور در غرفه انتشارات صدرا که عرضه کننده کتابهای این دو نویسنده به زبان روسی است، ملاقاتهایی با علاقهمندان، ناشران و اصحاب رسانه و حمید هادوی، رییس بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا، داشتند.
نظر شما