چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۸
اتحادیه بر میزان تخصیص فضا به اقلام غیرکتابی کتاب‌فروشی‌ها نظارت دارد

محمود آموزگار گفت: حق حوزه مالیاتی است که میزان عرضه انواع کالا در کتاب‌فروشی را در نظر گرفته و انواع آن را از هم تفکیک، عرضه کتاب را معاف و براساس ضرایب برای سایر اقلام مالیات تعیین شود.

محمود آموزگار، رئیس کمیسیون حقوقی اتاق اصناف تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره میزان مجاز عرضه اقلام غیر‌کتابی در کتاب‌فروشی‌ها و احتمال تداخل صنفی بیان کرد: باید توجه داشته باشیم، هر یک از اقلامی که در کتاب‌فروشی‌ها عرضه می‌شود به‌عنوان مثال لوازم‌التحریر، صاحب اتحادیه هستند. میزان عرضه کالا‌های غیر نباید بر کالا‌یی که جواز برای عرضه آن‌ صادر شده غلبه کند. میزان مجاز عرضه لوازم‌التحریر در کتاب‌فروشی 20 درصد تعیین شده است.
 
وی افزود: میزان عرضه کالای غیر در فروشگاه‌های مختلف از‌جمله کتاب‌فروشی در اتاق اصناف بین روسا اتحادیه‌ها حل و فصل شده است؛ به‌عبارت دیگر تداخل صنفی تلقی نمی‌شود که اعتراض اتحادیه ذی‌نفع را به دنبال داشته باشد تا تقاضا پلمپ صادر کند.
 
آموزگار بیان کرد: عرضه انواع گیفت و گردن‌بند به نظر جنبه آموزشی دارند و اگر میزان عرضه این اقلام بیش از 20 درصد باشد، باید از اتحادیه مربوطه جواز دریافت کنند. باید توجه داشته باشیم کتاب‌فروشان زمانی از پرداخت مالیات معاف می‌شوند که کتاب بفروشند. بنابراین حق حوزه مالیاتی است که  میزان عرضه انواع کالا در کتاب‌فروشی را در نظر گرفته و انواع آن را از هم تفکیک، عرضه کتاب را معاف و براساس ضرایب برای سایر اقلام مالیات تعیین شود.

رئیس کمیسیون حقوقی اتاق اصناف تهران افزود: در این زمینه نظارت اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان ضروری است. نمایندگان اتحادیه در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی به درستی بر اساس موازین قانونی از معافیت بخش کتاب دفاع می‌کنند اما نمی‌توان با توجه به قانون از معافیت عرضه دیگر اقلام دفاع کرد.
 
مدیر انتشارات کتاب آمه افزود: معافیت‌‌های مالیاتی براساس فهرست مشاغل معاف از مالیات مندرج در آئین‌نامه اجرایی تبصره ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم مشخص شده است. نویسندگی، تصویر‌گری، ویراستاری، مترجمی، طراح جلد، از مشاغل مرتبط با نشر کتاب معاف از مالیات هستند و جایی در قانون نیامده که عرضه کالا‌هایی مانند گیفت معاف از مالیات است.                         
 
آموزگار در ادامه درباره حل و فصل روسای اتحادیه‌‌ها در اتاق اصناف داد: حل‌و‌فصل بین اتحادیه‌ها متن قانونی نیست اما در آئین‌نامه «مشاغل همگن» آمده است که به شرط کافی بودن فضا از نظر متراژ، صاحب جواز می‌تواند برای عرضه کالا‌های همگن جواز دریافت کند؛ به‌عبارت دیگر کتاب‌فروش اگر به دنبال عرضه لوازم‌التحریر بیشتر از میزان تعیین شده باشد، براساس ضوابط قانون نظام صنفی و شرط متراژ کافی، می‌تواند از اتحادیه لوازم‌التحریر جواز دریافت کند.  
 
وی ادامه داد: آئین‌نامه «مشاغل همگن» به افراد امکان می‌دهد به شرط همگن بودن مشاغل و حداقل فضای و در اختیار داشتن فضا جواز مشاغل متعدد داشته باشند.
 
آموزگار درباره نظارت بر عملکرد کتاب‌فروشی‌ها در میزان عرضه اقلام همگن ادامه داد: اتحادیه ناشران و کتاب‌‌فروشان علی‌القاعده در رابطه با جوازی که صادر کرده نظارت و کنترل دارد تا از صحت عملکرد کتاب‌فروشان اطمینان حاصل کند.
 
مدیر انتشارات آمه بیان کرد: اینکه گفته می‌شود در کتاب‌فروشی فقط کتاب عرضه شود، حالت ایده‌آل است اما اگر صاحب مشاغل مختلف علاوه‌بر اقلام خود به عرضه کتاب اقدام کند، این توجه را باید قدر دانست. توجه داشته باشیم در کشور به‌ویژه در شهر‌ها، شاهد کاهش علاقه‌ مردم به کتاب هستیم. کتاب‌فروشی‌هایی در تهران وجود دارد که از اتحادیه‌های مختلف جواز کسب دریافت کرده‌اند و کالا‌های غیر‌کتابی عرضه می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا عرضه کالا‌ی غیر در کتاب‌فروشی ماهیت کتاب‌فروشی را خدشه‌دار می‌کند یا خیر، گفت: عرضه کالا‌های غیر در کتاب‌فروشی تهدید محسوب نمی‌شود. در کشور‌های دیگر نیز برای حفظ کتاب‌فروشی به فضای ارائه دهنده خدمات متنوع از‌جمله کافه و غذا‌خوری توجه کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها