پنجشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۵
کتابخانه رودکی؛ مرکزی فرهنگی و جذاب برای کودکان اصفهانی

کتابخانه رودکی در باغ زیار اصفهان، با خلاقیت‌هایی که در آن صورت گرفته، این روزها تبدیل به یک کتابخانه جنگلی جذاب و ویژه کودکان شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، تا یک دهه پیش، تنها مراکز کتاب کودک در اصفهان، چند شعبه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود که آنها هم کودکان را از سن دبستان که سواد خواندن و نوشتن داشتند، پذیرش می‌کردند اما در حال حاضر چندین کتابخانه مختص کودکان در اصفهان فعال است؛ یکی از این مراکز، کتابخانه رودکی در باغ زیار است.

این کتابخانه که از دهه نود کار خود را برای کودکان آغاز کرده است، اگرچه دولتی و وابسته به سازمان فرهنگی، تفریحی شهرداری اصفهان است؛ اما با خلاقیت‌هایی که در آن صورت گرفته، تبدیل به یک کتابخانه جنگلی جذاب و ویژه کودکان شده است.

به گفته کتابدار شیفت صبح، این کتابخانه حدود 5000 جلد کتاب کودک دارد و برنامه‌های کتابخوانی، قصه‌خوانی و کلاس‌های بازی و قصه به طور مرتب در آن فعال است. کتابخانه از ساعت 7:30 تا 20 مشغول به فعالیت است.

کتابخانه رودکی، کتابخانه‌ای به‌روز است و اخیراً جشن تولد المر و کارگاه قصه و بازی را هم با حضور رایحه صنعتگر میزبانی کرده است و با رونمایی از آلبوم‌های موسیقی کودک، به موسیقی در کنار کتاب هم توجه ویژه‌ای می‌کند.
 

این کتابخانه در بخش‌های مختلف بازی‌های فکری، جنگل، دریا و کهکشان، امکانات متفاوت و ویژه‌ای را در اختیار کودکان علاقمند به مطالعه قرار می‌دهد. مثلاً به بهانه روز جهانی محیط زیست، کتاب «آب چال» در آن رونمایی و برای کودکان خوانده شد و از ارزش محیط زیست برای کودکان گفتند. یا با شروع تابستان، کتاب‌هایی با تِم موضوعی این فصل تابستان از جمله کتاب شعری سروده منیره حسینی را روی پیشخوان ویژه برای کودکان قرار داده است.

یکی از بخش‌های جالب این کتابخانه، بخشی به اسم «کهکشان» است که با استفاده از نورپردازی مناسب، به محیطی تاریک شبیه به کشهکشان طراحی شده و به محض ورود یک کودک به داخل آن، فضای داخل آن روشن می‌شود و با هدف ایجاد انگیزه برای کتاب خواندن، کودک را با خود به محیطی تازه و جالب توجه همراه می‌کند.

بخش جالب دیگر کتابخانه رودکی، بخش جنگلی آن است که در فضایی جالب کتاب‌ها و در محیطی شبیه به جنگل دایر شده است. بخش جالب توجه دیگر رستوران بازی‌های فکری است که در کنار کتاب خواندن، در آن بازی‌های فکری انجام می‌شود.

مادر رومینا یکی از کودکانی که مشغول به خواندن کتاب در بخش جنگلی است، در این باره به خبرنگار ایبنا گفت: با وجود فاصله‌ای که کتابخانه رودکی با خانه ما دارد، به خاطر فعالیت‌های خاص و علاقه‌ای که دخترم به کتابخانه دارد، این مسیر را تا باغ زیار می‌آییم. فعالیت بازی و قصه این کتابخانه باعث شده او به کتاب نگاه ویژه‌تری داشته باشد و برایش جذاب باشد.
 

 
آتریسا یکی از کودکانی که در رودکی مشغول کتابخوانی است، هم به خبرنگار ایبنا گفت: اینجا کتابخانه مورد علاقه من است، چون هم می‌شود در آن قصه خواند، هم بازی کرد. کتاب‌ها هم مخصوص خود ما کودکان است. در روز تولد المر هم برای ما نقاشی المر آماده کردند و روی آن نمدهای رنگی چسباندیم.

پریسا حسینی، مدیر کتابخانه رودکی درباره فعالیت‌های این کتابخانه به خبرنگار ایبنا گفت: امکان مطالعه برای کودکان در این کتابخانه تا چند سال پیش صرفاً محدود به چند قفسه کتاب می‌شد و تفاوت چندانی با بخش کتاب‌های بزرگسالان نداشت. اما با افتتاح بخش کودک، قسمت‌های بسیار متنوع و مناسبی برای مطالعه کودکان در کتابخانه ایجاد شد.

وی با اشاره به برپایی کارگاه‌های مختلف آموزشی در این کتابخانه برای کودکان عنوان کرد: بخش بازی‌های فکری در فضایی که به فضای مزرعه، شبیه‌سازی شده است و همچنین در قسمت شهری که فضای آن شبیه به یک خانه طراحی شده‌ است، و در بخش‌های مختلف جنگل و دریا هم با شبیه سازی این فضاها، سعی کرده‌ایم فضایی را مهیا کنیم که کودکان ضمن حضور در این محیط، ارتباط صمیمانه‌تری با کتاب بگیرند.

مدیر کتابخانه رودکی استفاده از این امکانات را ویژه کودکان مقطع پیش دبستانی تا مقطع دبستان دانست و افزود: عضویت در کتابخانه اختصاصی کودک، یکساله است و کودکان می‌توانند از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۸ شب با حضور در این مکان از امکانات موجود در آن بهره‌مند شوند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها