عضو هیئت داوران سومین دوسالانۀ نشان شیرازه گفت: ناشر با بهرهگیری از تواناییهای طراحان گرافیک خلاق و استفاده از امکانات فنی مناسب و مواد و مصالح مطلوب، قادر به تولید کتابهایی جذاب و توجه برانگیز خواهد بود.
وی درباره چگونگی انتخاب کاغذ و روش چاپ برای کتابها، عنوان کرد: تعیین نوع کاغذ، روش چاپ، شیوۀ طراحی گرافیک (که صفحه آرایی نیز از آن جمله است) و نوع صحافی هر کتاب کاملاً به موضوع و مخاطب آن کتاب مرتبط است و نمی توان یک قاعدۀ کلی و عمومی برای این موارد تعریف کرد.
خورشیدپور افزود: به طور مثال، صفحه آرایی یک کتاب کودک با یک کتاب علمی، ویژگیهای کاملاً متفاوتی دارد، بنابراین از جمله شرایطی که برای تعیین استانداردهای فیزیکی کتابها باید مدنظر قرار داد، موضوع و مخاطب هر گروه از کتابها است.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایبنا درباره علت تکراری بودن ظاهر کتابها و نبود خلاقیت در فیزیک کتابها، گفت: عدم خلاقیت در فیزیک کتاب نتیجۀ رویکرد و تصمیمات ناشر است، بدیهی است چنانچه ناشری تمایل، آگاهی و توان اقتصادی لازم را برای نوآوری در نشر کتاب داشته باشد.
خورشیدپور ادامه داد: تجربه نشان میدهد که ناشر با بهرهگیری از تواناییهای طراحان گرافیک خلاق و استفاده از امکانات فنی مناسب و مواد و مصالح مطلوب، قادر به تولید کتابهایی جذاب و توجه برانگیز خواهد بود.
عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران درباره بهانه برخی ناشران درباره محدودیتهای چاپخانهها و صحافیها به عنوان عامل عدم استانداردسازی کتابها نیز توضیح داد: من اینطور فکر نمیکنم، ممکن است که امکانات فنی چاپخانهها و صحافیهای ما در حد ایدهآل نباشد، اما به هر حال در حدی است که بتوان کتابهایی با شرایط فیزیکی مطلوب تولید کرد و این موضوع بهانه خوبی به شمار نمیآید.
نظر شما