رئیس اتحادیه صحافان تهران گفت: نبود ثبات قیمت مواد اولیه مورد نیاز فعالان چاپ و نشر و کمبود نقدینگی در این صنعت شرایطی ایجاد کرده است که اکنون صحافیها تنها با ۵۰ درصد ظرفیت خود کار کنند.
وی با بیان اینکه بازار کاسبی و تولید طی ماههای اخیر کساد شده است، ادامه داد: اینروزها صحافان نیز با ۵۰ درصد توان و ظرفیت خود کار میکنند و بخش زیادی از صحافیها به دلیل کمرونقی و بیرونقی فعالیت چاپ و نشر در ماههای اخیر کمکار شدهاند.
غفاریرهبر افزود: به نظر میرسد این رکود تا ماه یازده و دوازده ادامه داشته باشد تا اینکه موعد تهیه و تولید سررسید و تقویم برسد، همچنین ناشران خود را برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب سال آینده مهیا کنند.
وی با اشاره به کمکار شدن ناشران در سالهای اخیر و کاهش تیراژ کتابها، گفت: ناشری که تا چند سال پیش کتابهایش را در پنج هزار نسخه چاپ میکرد، الان تیراژ کتابهایش نهایتا به یک هزار نسخه میرسد و حتی ناشران دیگر به تیراژهای پایینتر روی آوردهاند که طبیعتا روی کار صحافان نیز تاثیر داشته باشد.
رئیس اتحادیه صحافان تهران تاکید کرد: از سوی دیگر بحران تامین مواد اولیه مشکل دیگر صحافان است و در کنار آن نوسانات بهای قیمت مواد اولیه مورد نیاز صحافان شرایطی ایجاد کرده است که در کار صحافان رکود ایجاد شود و آنها برای تامین و خریداری مواد مورد نیاز با مشکلات جدی روبهرو باشند.
وی با بیان اینکه تا زمانی که قیمت مواد اولیه ثبات پیدا نکند این وضعیت ادامه خواهد داشت، عنوان کرد: بسیاری از صحافان طی سالهای اخیر تلاش کرده بودند دستگاههای خود را بهروز کرده و مدرن کنند اما متاسفانه به تناسب سرمایهگذاری که انجام داده بودند نتوانستند بهره ببرند و سود کنند و این موضوع آسیبهای جدی به بدنه صنف وارد کرده است.
به گفته غفاریرهبر، تمام این حاشیهها شامل تحریم و سه برابر شدن قیمت مواد اولیه و کمبود کالاهای باکیفیت در بازار همگی در صنعت چاپ و نشر کشور تاثیر داشته است و اگر شرایطی از سوی دولت تامین شود که مشکل نقدینگی برای کارگاهها مرتفع شود میتوانیم امیدوار باشیم که دستاندرکاران این حوزه از وضعیت کنونی خارج شوند.
نظر شما