یکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۶
جشنواره‌ای روستایی با چاشنی قلم

روستای گردشگری «آویهنگ» از توابع سنندج دیروز میزبان جشنواره سراسری «قلم روستا» بود و در پذیرایی از صاحبان اندیشه و نویسندگانی که سال‌هاست در حوزه روستا قلم می‌زنند و از 17 استان کشور به این روستا آمده بودند، سنگ تمام گذاشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره قلم روستا عصر روز شنبه 25 آبان‌ماه جاری با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، بخشدار کلاترزان، امام جمعه روستای نگل، جمعی از مسئولان منطقه کلاترزان و اهالی فرهنگ، ادب، قلم و مردم فرهنگ دوست روستای آویهنگ از توابع سنندج برگزار شد.

این جشنوراه ملی که فراخوان آن از سال گذشته در بین اهالی روستاهای سراسر کشور اعلام شد، بنا بود 9 فروردین‌ماه امسال برگزار شود؛ اما به دلیل وقوع سیل ویرانگر در بخش‌های زیادی از کشورمان و به‌نشانه هم‌دردی با مردم سیل‌زده، به تعویق افتاد اما بعد از چند ماه، با حضور و استقبال کم‌نظیر مردمی در سالن مجتمع ورزشی روستای «آویهنگ» برگزار شد.

چیزی که جشنواره «قلم روستا» را از دیگر جشنواره‌ها متمایز می‌کرد، حضور منظم و قابل توجه مردم روستا بود که به گفته افسانه رضایی، دهیار این روستا بیش از 3000 نفر در آئین اختتامیه آن حضور پیدا کردند.

علاوه بر اهالی روستای آویهنگ، مردم روستاهای همجوار آن و تعداد زیادی از اهالی این روستا که در شهر سنندج سکونت دارند، در این مراسم حضور یافتند؛ آنها از صبح دیروز برای شرکت در این جشنواره، به روستای خود بازگشته بودند.
 

 
بخشدار منطقه «که‌لا ته‌رزان»، در ابتدای این مراسم با تبریک ماه ربیع الاول و هفته وحدت، با اشاره به حضور نویسندگانی از 17 استان در جشنواره سراسری «قلم روستا»، انجام امور فرهنگی را مهمترین دغدغه‌اش در مدت 13 ماه قبول مسئولیت خود برشمرد و گفت: منطقه «که‌لا ته‌رزان» ظرفیت‌های قابل توجهی در بخش‌های مختلف دارد و در همین راستا تلاش می‌کنیم در منطقه برنامه‌های فرهنگی در بخش‌های مختلف با حضور مردم برگزار شود.
 

 
حامد راست‌خدیو با بیان اینکه ماه گذشته شاهد برگزاری جشنواره گردو در روستای «هویه و سرهویه» بودیم، بیان کرد: امروز نیز شاهد برگزاری جشنواره سراسری قلم روستا با حضور نویسندگان و قلم به دستان روستایی هستیم.

این در حالی است که به گفته بخشدار «که‌لا ته‌رزان»، مجری، دبیر اجرایی و دست‌اندرکاران برگزاری اختتامیه جشنواره سراسری «قلم روستا» همگی از اهالی روستاهای بخش «که‌لا ته‌رزان» هستند.

دبیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری قلم روستا هم در این مراسم گفت: بیش از ۳۵ اثر از اقصی نقاط ایران به این جشنواره ارسال شد که بعد از بررسی و داوری انجام شده از این تعداد 8 اثر برگزیده شد.

صباح حسنی اضافه کرد: علاوه بر تجلیل از برگزیدگان، چهار تن از مفاخر منطقه «که‌لا ته‌رزان» هم در این مراسم مورد تقدیر قرار می‌گیرند.
 

 
وی همچنین خواستار ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره سراسری «قلم روستا» در استان کردستان شد و ابراز امیدواری کرد که تدابیری اندیشیده شود تا دوره‌های آینده این جشنواره نیز به میزبانی روستای «آویهنگ» برگزار شود.

دبیر اجرایی این جشنواره یادآور شد: این روستا دارای ظرفیت‌های عظیمی برای اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری است که انتظار می‌رود از آن استفاده شود.

دبیر دبیرستان تازه‌آباد و عیسی‌آباد هم در سخنانی در این جشنواره گفت: بر اساس سرشماری سال ۷۵ روستای «آویهنگ» در آن سال ۲۵۰۰ نفر جمعیت داشت که در سال ۹۵ این تعداد به 1372 نفر کاهش پیدا کرده است و این یعنی اینکه مردم این روستا به خارج از استان مهاجرت کرده‌اند و طی ۱۰ سال اخیر بیش از ۵۰۰ خانوار آویهنگی در شهر دماوند استان تهران ساکن شده‌اند.

اقبال نقیبی اضافه کرد: یکی از جاذبه‌های این روستا مسجد تاریخی آن است که زمان احداث آن به دوره قاجار برمی‌گردد و در سال ۸۳ هم به عنوان اثر ملی به ثبت رسید.

حمایت از تولید ملی را در این جشنواره، به‌عینه می‌شد دید؛ نمونه بارز آن پذیرایی از شرکت‌کنندگان با توت خشک و گردو و کولیره مه‌ژگه (نان محلی) بود که به‌همت ۱۵ نفر از زنان روستای آویهنگ تهیه شده بود.
 

 
اجرای هوره و سیاچمانه، موسیقی، قرائت شعر، سخنرانی، رونمایی از کتاب و تجلیل از مفاخر بخش «که‌لا ته‌رزان» و تقدیر از برگزیدگان جشنواره سراسری قلم روستا، از جمله برنامه‌های این مراسم بود.

بر اساس این گزارش، فروزان آذرنیا، سمیه صفری، علیرضا گوران، کیومرث بلده، سارینا عبداللهی، از برگزیدگان نخستین دوره جشنواره سراسری «قلم روستا» بودند که در اختتامیه این جشنواره با دریافت لوح سپاس و تندیس و هدیه نقدی مورد تجلیل قرار گرفتند.
 

همچنین غرفه‌هایی از تولیدات کشاورزی همچون میوه‌های خشک، گیاهان دارویی، عسل و صنایع دستی روستاییان آویهنگ در محوطه محل برگزاری این جشنواره برپا شده بود و مهمانان قبل از ورود به سالن، ابتدا از این محصولات دیدن کردند و تعدادی هم اقدام به خرید آنها می‌کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها