طرح این موضوع زیاد بودن کتابهای انگلیسی در بازارهای کتاب بین المللی زیاد منطقی به نظر نمی رسد چون هر کشوری بر اساس فرهنگ و زبان خود سطح بازار خود را در حوزه کتاب دارد.
البته بازهم طرح این موضوع زیاد بودن کتابهای انگلیسی در بازارهای کتاب بین المللی زیاد منطقی به نظر نمی رسد چون هر کشوری بر اساس فرهنگ و زبان خود سطح بازار خود را در حوزه کتاب دارد ولی شاید برای شبکه بی بی سی پرداختن به این موضوع یک تبلیغ برای خودش باشد.
این شبکه در گزارشی جنجالی و با عنوان جنجالی تر کتابهای فرانسوی در خارج فروش ندارد روی این موضوع تاکید بیش از حد کرده است که کتابهای انگلیسی حتی در کشور فرانسه فروش می روند و به طور کلی کسی به زبان فرانسه اهمیت نمی دهد.
بهتر است این موضوع اینگونه مطرح شود که نویسندگان فرانسوی همواره در فهرست بهترین رمان های دنیای انگلیسی زبان جای دارند چون ناشران سعی می کنند بیشتر بفروشند. وولتر، فلوبر و پروست، و گاهی دوما و هوگو.
فرانسوی ها به سنت ادبی خود به شدت افتخار می کنند؛ تخمین زده شده که در فرانسه بیش از دو هزار جایزه ادبی وجود دارد. این حقیقتی است که وجود دارد. اما به استثنای میشل هولبک، کدام رمان نویس فرانسوی به بازار انگلیسی زبان راه یافته است؟ حتی ژان ماری لو کلزیو که سال 2008 برنده جایزه نوبل ادبیات شد نیز در دنیای انگلیسی زبان عملا ناشناخته باقی مانده است.
در گزارش شبکه کشور انگلیس در حقیقت از این زبان بیشتر برای افتخار خودشان استفاده شده است ولی بهتر بود از این عبارت برای آسان تر بودن زبان انگلیسی استفاده می شد.
قیمت و سختی ترجمه های ادبی نیز به طور مشخص بخشی از مشکل را تشکیل می دهند و نیز این حقیقت که بازار کتاب انگلیسی زبان بسیار رونق یافته و بنابراین نیاز به آثار خارجی زبان محدودتر شده است.
بسیاری از نویسندگان زبانهای خارجی هالیوود و ساخت فیلمهای انگلیسی زبان را عامل فروش بسیاری از کتاب ها و رمانهای عامه پسند عنوان می کنند که از نمونه آن مارک لووی نویسنده رمانهای ماجراجویانه فرانسوی است که کتابهایش بیش از چهل میلیون نسخه در سراسر جهان فروخته است.
ولی اگر بخواهیم کمی هم گزارش بی بی سی را تایید کرده باشیم باید به صحبت های کتابفروشان فرانسوی درباره عدم فروش این کتابها در سطح بین الملل اشاره کرد.
یکی از کتابفروشان شرق پاریس می گوید کتاب هایی که به زبان فرانسوی منتشر می شود معمولاً گران قیمت و نفیس ارائه می شوند و بیشتر مخاطبان رغبتی به خرید آنها ندارند. قوانین اخیر کشور فرانسه هم در محدود کردن سایت های آنلاین فروش کتاب نیز به این مشکل اضافه کرده است.
نظر شما