شنبه ۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۱
نگذاشتیم نمایشگاه‌های استانی کتاب تعطیل شوند

مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیش‌بینیِ برگزاری نمایشگاه کتاب تنها در نیمی از استان‌های کشور، گفت: تلاش‌هایی صورت گرفت تا این محفل فرهنگی تعطیل نشود و این‌طور هم شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، علی غیاثی ندوشن، مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز شنبه 7 دیماه در آیین گشایش هجدهمین نمایشگاه کتاب کرمان، گفت: این نمایشگاه فرصتی برای دسترسی به تازه‌های نشر مکتوب است.

وی افزود: با وجود مشکلات مالی و تنگناهای اقتصادی که دولت داشت، زحمت زیادی کشیده شد و درنهایتِ صرفه‌جویی‌هایی ممکن، نوزدهمین نمایشگاه استانی امسال در حال برگزاری است.

به گفته مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تا پایان سال هفت نمایشگاه دیگر کتاب در استان‌های دیگر نیز برگزار خواهد شد.

وی افزود: پیش‌بینی‌ها از ابتدای امسال بر این بود که با محدودیت‌های مالی که داریم تنها نیمی از استان‌ها نمایشگاه داشته باشند اما تلاش‌هایی صورت گرفت تا این محفل فرهنگی که محلی برای دیدار و ارتباط بیش‌تر اهالی کتاب و نویسندگان و ناشران و علاقه‌مندان به کتاب است و فضای بانشاطی که ایجاد می‌کند، تعطیل نشود و این‌طور هم شد.

غیاثی ندوشن در ادامه گفت: نمایشگاه کتاب استان کرمان در این دوره، هم از لحاظ تعداد ناشران و غرفه‌ها و هم کمیت و کیفیت و تنوع برنامه‌های جنبی، نسبت به گذشته متفاوت است و رشد مناسبی را داشته است.

وی سپس بابیان این‌که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکسری طرح‌های ترویجی کتاب را در سال‌های گذشته دنبال کرده است. اظهار کرد: یکی از رویکردهای خوب در این دوره، توجه به استان‌ها و تمرکززدایی در برنامه‌های فرهنگی و هنری بوده و در این راستا، در حوزه‌های مختلف بسیاری از برنامه‌ها و جشنواره‌های ملی هم‌زمان در استان‌ها هم برگزارشده است. چندین جشنواره سینمایی و از جمله نمایشگاه کتاب به دنبال تقویت این حرکت برگزار شده است.

مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان این‌که برگزاری نمایشگاه کتاب، از برکات انقلاب اسلامی است، گفت: هدف از این نمایشگاه ترویج مطالعه و فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه است تا بتوانیم زندگی بهتری داشته باشیم.

غیاثی بیان کرد: تعالی انسان‌ها از اهداف مهم نشر و کتاب و نمایشگاه است که به نظر می‌رسد کار ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی به همت همگانی اعم از نهادهای دولتی و غیردولتی و به‌ویژه خانواده‌ها نیاز دارد. پژوهش‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که کتاب‌خوانی ابتدا از خانواده باید شروع شود و همه‌ی خانواده‌ها باید این دغدغه را داشته باشند که از کودکی عادت به مطالعه ایجاد کنند. بعدازآن نهاد آموزش‌وپرورش سهم بسزایی در این زمینه دارد.

وی بابیان این‌که مدارس ما الآن نهایت هدفی که دنبال می‌کنند کنکور است و این در جای خودش ارزشمند است ولی به مطالعه‌ی آزاد کم‌تر توجه می‌شود، پیشنهاد کرد: در مدارس ما در کنار سایر زنگ‌ها باید زنگ مطالعه موردتوجه قرار گیرد و زمانی حداقل دو ساعت به‌عنوان مطالعه‌ی آزاد در نظر گرفته شود و ارتباط دانش‌آموزان با کتاب‌خانه و کتاب افزایش یاید.

غیاثی ندوشن در ادامه با اشاره به برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ترویج کتاب‌خوانی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد هم برنامه‌های متعددی برای ترویج کتاب‌خوانی دارد؛ اگرچه با توجه به تنگناهای مالی محدودیت‌هایی داریم ولی خرید و اهدای کتاب، برگزاری نمایشگاه استانی، صدور مجوز کتاب در تهران و 10 استان کشور که قبلاً این‌طور نبود، برگزاری برنامه‌های هفته‌ی کتاب و کتاب سال استان‌ها در کنار کتاب سال کشور که کرمان از این نظر پیشتاز بوده است، ازجمله این برنامه‌هاست.

وی همچنین اضافه کرد: برگزاری برنامه‌ی عصر کتاب که به تجلیل از مفاخر و فعالان نشر مکتوب هم‌زمان با تهران در استان‌ها انجام می‌شود که امیدواریم در کرمان هم هرچه زودتر این برنامه اجرایی شود.

اجرای طرح روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران که هرسال یکی از شهرها نامزد آن می‌شوند از دیگر برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارششاد اسلامیی بود که غیاثی از آنها یاد کرد.

مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی را هم که با مشارکت آموزش‌وپرورش انجام می‌شود، در حال اجرا داریم که البته از سوی آموزش‌وپرورش باید بیش‌تر به این برنامه توجه شود.

بر اساس همین گزارش، قادر آشنا مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران نیز در این مراسم با اشاره به کتاب صحیفه نور حضرت امام خمینی (ره) گفت: چون در آستانه‌ تحول عظیمی به نام انتخابات هستیم به همه‌ی شما توصیه می‌کنم که آثار امام خمینی (ره) در این خصوص را مطالعه کنید و موردتوجه قرار دهید.

وی افزود: رهبری فرمودند: انقلاب بی‌نام امام در هیچ جای جهان شناخته‌شده نیست. من همه آثار امام را خوانده‌ام و توفیق داشته‌ام که بعضی از آثار را دو بار مطالعه کنم. ایشان فرموده‌اند: پشتیبان ولی‌فقیه باشید تا به مملکت آسیب نرسد. این وظیفه ما را دوچندان می‌کند. کسانی که از روی تکلیف و احساس وظیفه و برای نجات انقلاب و پاسداشت خون شهدا می‌خواهند رأی بدهند؛ و یا به‌عنوان کاندید در این دوره از انتخابات شرکت کنند را دعوت به خواندن آثار امام در این خصوص می‌کنم. در این کتاب به‌صراحت آمده که چگونه باید رأی بدهیم و میزان رأی چیست و هم‌چنین به کسانی که می‌خواهند وارد عرصه انتخابات شوند نیز توصیه‌هایی شده است.


آشنا در ادامه گفت: دروغ و وعده خلاف و غلو کردن هیچ جایگاهی در ادبیات امام ندارد. متأسفانه ما از توصیه‌ها و پیام‌هایی که امام برای ما ارمغان گذاشته فاصله گرفته‌ایم و باید تفکرهای حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری را در این خصوص به‌عنوان سرفصل‌های کاری در جامعه نهادینه کنیم و به‌عنوان فصل الخطاب قرار گیرد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با قدردانی از برپایی غرفه بیانیه گام دوم انقلاب در نمایشگاه‌های کتاب استانی گفت: پیشنهاد می‌کنم ما به‌عنوان مدیران و متولیان؛ چهل شاخص در انقلاب که در این بیانیه به آن اشاره‌شده را جدا کنیم و خود را بسنجیم که در کجا هستیم.

وی تأکید کرد: انتخابات از نگاه امام را باید یک‌بار مرور کنیم. هم نمایندگان و هم کسانی که می‌خواهند رأی بدهند و سخنرانی کنند.

آشنا در پایان سخنان خود کتاب «نقش و جایگاه مردم در اندیشه حضرت امام» را برای مطالعه پیشنهاد و بیان داشت: مردم در اندیشه‌های امام جایگاه و نقش بالایی دارند و حرف اول و آخر را می‌زنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها