وی تصریح کرد: اینجانب ضمن تقدیر از حمایتهای کمنظیر دکتر عباس صالحی وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد حسینزادگان استاندار مازندران، رییس سازمان برنامه و بودجه و معاونین استاندار، این اتفاق فرهنگی را به تمامی مازندرانیها بهویژه اهالی فرهنگ و هنر و اندیشه تبریک میگویم و یاد بزرگمرد مازندران که سالها در راه تاریخ و فرهنگ و ادب این کهن مرز و بوم تلاش کرد و بهتازگی به دیار باقی کوچ کرد؛ زندهیاد استاد حسن انوشه را گرامی میداریم.
زارع دبیر شورای اطلاع رسانی استان گفت: این مجموعه پنج جلدی نخستین دائرةالمعارف جامع مازندران است و با تلاش بیش از هزار و ۲۰۰ مؤلف و دانشور طی حدود یک دهه فعالیت گردآوری شده است و اکنون از سوی نشر نی، آخرین مرحله چاپ آن نیز انجام شد و آماده عرضه به بازار کتاب است.
او با اشاره به غنای این دانشنامه بیان کرد: جلد نخست مجموعه دیباچه آن است که در آن بهطور کامل درباره دانشنامه شرح داده شده است. در جلد دوم سرفصلهای تاریخ، اقوام، جغرافیای طبیعی و محیط زیست، باستانشناسی و معماری قرار دارد، جلد سوم به سرفصلهای شهرستانها و شهرها، نظامهای اداری، آموزشی و فرهنگی، اقتصاد و نامآوران پرداخته شده است. جلد چهارم مربوط به سرفصل فرهنگ و مردمنگاری در حوزه فرهنگ ناملموس و فرهنگ ملموس است و جلد پنجم به سرفصلهای زبان، ادبیات، موسیقی، رسانه و ارتباطات و افزودههای دیگر اختصاص دارد.
عباس زارع با اشاره به اینکه دانشنامه تبرستان و مازندران در ثبت، ضبط و حفظ دستاوردهای باستانی، تاریخی، جغرافیایی، زیست محیطی، اقتصادی، فرهنگی و هنری و میراث مادی و معنوی این سرزمین توانسته موفق باشد، گفت: گستره اطلاعات دانشنامه، حوزههای فرهنگ تبری زبان از جمله استان گلستان، البرز، تهران، گیلان، قزوین و مازندران را در بر میگیرد که در نوع خود قابل ستایش است.
این مسئول فرهنگ و هنر در پایان اظهار امیدواری کرد: به امید خدا پس از نابودی ویروس کرونا ، با حضور مقامات ملی و استانی طی مراسم باشکوهی این دانشنامه را رونمایی خواهیم کرد و پس از آن کار توزیع و فروش کتاب آغاز خواهد شد و اصحاب تحقیق و پژوهش، دانشجویان و دانش آموزان، اهالی فرهنگ و هنر و مردم عزیز برای دریافت اطلاعات مورد نیاز خود میتوانند از این دانشنامه ، استفاده مطلوب و ارزشمندی داشته باشند.
نظر شما