محمدرضا دانایی با بیان اینکه هنوز اطلاع جامع و شفافی درباره وضعیت پیشرو در حوزه فرهنگ وجود ندارد، گفت: آینده نامعلومی پیشرو اهالی حوزه نشر؛ خصوصا کتابفروشان قرار دارد که بسیار نگرانکننده است.
وی افزود: اصلیترین دغدغه ناشران و کتابفروشان، تامین هزینههای مالی و عمل به تعهد چکها است. متاسفانه این روزها شاهد این هستیم که چکهای بسیاری از کتابفروشان و ناشران پاس نمیشود.
دانایی درباره اقداماتی که باید برای حمایت از خانواده صنعت نشر انجام بگیرد، عنوان کرد: اگر متولیان حوزه فرهنگ برای حمایت از خانواده نشر و جلوگیری از آسیب بیشتر این حوزه، وام کمبهرهای درنظر بگیرند، تاثیرگذار خواهد بود و میتوان چرخ سیستم صنعت نشر که پیش از کرونا ضعیف بود و در این شرایط ضعیفتر شده است را دوباره سرپا نگهداریم.
وی ادامه داد: با بحران کرونا و قرنطینه مردم، تمایل مردم به کتابخوانی و فروش اینترنتی و تلفنی کتابها افزایش یافته است.
مدیر کتابفروشی «سوده» بیان کرد: در این شرایط، کتابفروشیها باید با ابتکارات خلاقانه خود، مانع از آسیب بیشتر و ضررهای مالی شوند. اگر پلتفرم آنلاین و یا سفارش تلفنی کتاب ندارند، باید تدابیر مربوط به تولید و راهاندازی آن را انجام بدهند تا از این طریق بتوانند به حیات خود ادامه بدهند.
دانایی با اشاره به اصلیترین دغدغه خود در شرایط کرونا و تعطیلی کتابفروشیها گفت: چالش ما، نبود مشتری حضوری در کتابفروشیها و فروشگاههای کتاب است. مشتری در کتابفروشی حاضر نمیشود و فروش اینترنتی و تلفنی کتاب هم تعریف چندانی ندارد. درحال حاضر دو ماه است که با این مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنیم.
وی عنوان کرد: دوره فاصله اجتماعی، بهترین زمان برای مطالعه است؛ اما متاسفانه بهدلیل طرح فاصله اجتماعی بسیاری از کتابفروشیها تعطیل شدند و با معضلات بسیاری مواجهاند.
دانایی در پایان گفت: امیدوارم که این بحران هرچه زودتر به اتمام برسد و شاهد رونق تمامی کسب و کارها؛ بهویژه صنعت نشر باشیم. تنها دغدغه ما در این شرایط، همین است.
نظر شما