دبیر چهارمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان در گفتوگو با ایبنا گفت:
کتابخوانی پس از کرونا شکل تازهای بهخود خواهد گرفت
منجزی گفت: کلاسهای داستاننویسی از راه دور، مسابقات کتابخوانی دفتر مطالعات و برنامهریزی و ... از اقدامات باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان است که نشان میدهد کتاب از اعضای جام باشگاهها جدا نشود.
وی افزود: دبیرخانه جام باشگاههای کتابخوانی راهکار خاصی برای اعضای جام ارائه نکردیم؛ بهاین دلیل که هر منطقهای با شرایط متفاوتی مواجه است اما مربیان و تسهیلگران باشگاهها، راهکارهایی برای ارتباط با کودکان و تداوم کتابخوانی پیدا کردند و مسابقاتی چون نامهنوشتن و کرونانویسی نیز برگزار شده است.
منجزی بیان کرد: مربیان باشگاهها میگویند که استقبال بچهها از راهدور با استقاده از شبکههای مجازی و ارتباط گرفتن با یکدیگر بسیار خوب بوده است. آنها با استفاده از شبکههای مجازی، کتاب میخوانند، درباره کتاب گفتوگو میکنند و نظراتشان را به اشتراک میگذارند.
دبیر چهارمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی عنوان کرد: کلاسهای داستاننویسی از راه دور، مسابقات کتابخوانی که بسیار مورد توجه و استقبال کودکان و نوجوانان قرار گرفته و تا 12 اردیبهشت ادامه خواهد داشت، نشان میدهد که کتاب از اعضای جام باشگاهها جدا نشدهاست.
وی ادامه داد: کرونا و قرنطینه، فرصت خوبی برای کودکان و نوجوان است که مطالعه کنند؛ چراکه زمان خود را با خانواده در خانه سپری میکنند، میتوانند کتاب بخوانند، درباره کتابها اظهارنظر کنند، به یکدیگر کتاب معرفی کنند و این فرصت خوبی برای پررنگ شدن نقش کتاب در زندگی مردم است.
منجزی خاطرنشان کرد: بهنظر میرسد که فعالیتهای چندساله جام باشگاههای کتابخوانی، پایتخت کتاب ایران، مروجان کتابخوانی و... کتاب را بیشتر در زندگی مردم و بچهها نهادینه کردهاست و حالا که در شرایط ویژهای بهسر میبریم، کتاب، تاثیرگذاری خودش را بیشتر نشان میدهد.
دبیر چهارمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان با بیان اینکه امروزه کتاب در زندگی مردم جایگاه خودش را پیدا کردهاست، گفت: در این شرایط نیز بسیاری از کتابفروشان و ناشران از راه دور اقدام به فروش کتاب کردهاند و برخی از پلتفرمها نیز کتابهای الکترونیک و صوتی را در اختیار علاقهمندان قراردادهاست تا مورد استفاده قرار بگیرد. بهنظر میرسد که با توجه به اقدامات انجام شده، شاهد این هستیم که در بسیاری از روستاها و شهرها کتابخانههای صوتی ایجاد میکنند.
وی افزود: از نظر من، کرونا سوای مشکلات اقتصادی که بهبار آوردهاست، فرصتی برای فکر کردن و شکوفاشدن خلاقیتها در تمامی زمینههای فرهنگی و هنری بودهاست.
منجزی با اشاره به تالیف کتابهای مرتبط با کرونا درباره کودکان و نوجوانان گفت: کتابهایی که در این زمینه برای اطلاعرسانی کودکان و نوجوانان نوشتهشد، بسیار مورد استقبال قرار گرفت، کودکان درباره آن نقاشی کشیدند، داستان نوشتند و بهنظر میرسد که این بحران جنبههای مثبتی نیز داشت و مردم را به تفکر واداشت تا اینکه در آینده چهکار میتوانند بکنند.
دبیر چهارمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان در پایان بیان کرد: در دوران پس از کرونا سبک زندگی مردم و حتی شکل کتابخوانی، جمعخوانیها تغییر میکند و ارتباطهای از راه دور میتواند چهاندازه موثر باشد و چطور میتوان از آنها در زندگی بهرهمند شد.
نظر شما