جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۱
فراتر از رکود بزرگ؛ آیا کتاب‌های کمیک از بحران کرونا نجات پیدا می‌کنند؟

در پی تعدیل نیروی شرکت جهانی ماروِل و توقف فروش عناوین جدید، هنرمندان، کتابفروش‌ها و نویسندگان نگران آینده صنعتی هستند که میلیاردها دلار ارزش دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین - هیچ کتاب کمیک جدیدی وجود ندارد. استیو گپی، مدیر شرکت توزیع کتاب‌های کمیک دیاموند، که تقریبا تمام کتاب‌های کمیک فروخته شده در دنیای انگلیسی‌زبان‌ها را پخش می‌کند، این را ۲۳ ماه مارس اعلام کرد؛ اگرچه چهره‌های ارشد این صنعت از پیش می‌دانستند چه در انتظارشان است. فراگیری ویروس کرونا خرده‌فروشان را در وضعیت قرمز قرار داده است. آنها نتوانستند صورت‌حساب خود را به دیاموند یا اجاره خود را به صاحب ملک پرداخت کنند، زیرا هیچ فروشی نداشته‌اند. گپی نوشت: «محصولاتی که توسط دیاموند توزیع شده و قرار بود اول آوریل یا بعد از آن فروخته شود تا اطلاع ثانوی برای خرده‌فروشان ارسال نخواهد شد.»
 
اگر مغازه‌ها قادر به پرداخت به دیاموند نباشند، دیاموند نیز نخواهد توانست مبلغ مجموعه ناشران کمیک را پرداخت کند، که در این صورت آنها هم قادر به پرداخت دستمزد هنرمندان، نویسندگان و ویراستاران نخواهند بود و درنتیجه آنها نیز نخواهند توانست اجاره یا قبوض خود را پرداخت کنند یا یک کتاب کمیک بخرند. فروش کمیک‌ها، رمان‌های مصور و مجموعه‌هایی که توسط دیاموند توزیع شدند در سال ۲۰۱۹ برابر ۵۲۹.۷ میلیون دلار بود. مبلغی قابل توجهی که حاکی از آن است که فاصله یک‌ماهه بین توزیع بتمن، کاپیتان امریکا و اسپاون به ده‌ها میلیون دلار درآمد معوق خواهد رسید. (اگرچه دیاموند قصد داشت ۱۷ ماه می مجددا ارسال کتاب‌های کمیک به مغازه‌ها را آغاز کند، بسیاری در سرتاسر جهان همچنان در قرنطینه‌اند.)
 
وضعیت بی‌سابقه کنونی بسیاری از افراد و شرکت‌ها را تشویق به اقدامات نوع‌دوستانه کرده است. بسیاری از ناشران در همبستگی با فروشگاه‌های متکی به فروش فیزیکی در حال حاضر کتاب‌های کمیک جدید را نمی‌فروشند. و ده‌ها هنرمند و نویسنده کتاب‌ها و هنرهای خود را برای سود دیگران به حراج گذاشته‌اند. جیم لی، نویسنده و هنرمند کتاب‌های کمیک دو ماه است که هر روز پوستر یک ابرقهرمان را طراحی می‌کند و آنها را به نفع فروشگاه‌های کمیک در ای‌بِی به فروش می‌رساند.
 
دنیای کمیک حالا به دوقسمت تقسیم شده، بخشی عمده‌ای که در آن هیچ چیز ندارند و بخشی که شامل دو شرکت صاحب‌نام است و همه چیز دارد: دی‌سی کامیکس و ماروِل کامیکس که زیرمجموعه شرکت‌های تجاری عظیم دیزنی (مارول) و ای‌تی اند تی (دی‌سی) به ارزش ۱۹۲ میلیارد دلار و ۲۲۴ میلیارد دلار هستند. اگرچه مارول و دی‌سی نیز از ویروس همه‌گیر کرونا لطمه دیده‌اند، هنوز آنقدر بزرگ هستند که حرفه‌ای‌ها و خرده‌فروشان نه تنها برای راهنمایی، بلکه برای کمک به این دو امید دارند. دی‌سی تا کنون ۲۵۰ هزار دلار به خیریه کتاب‌فروشان اهدا کرده و برای اولین بار از دهه ۱۹۷۰ به خرده‌فروشان اجازه می‌دهد که کمیک‌های فروش نرفته را بازگردانند. سخنگوی این شرکت گفت آنها به دنبال ارزیابی روش‌های جدید توزیع کتاب‌های کمیک به مغازه‌ها برای سفارشات پستی هستند.
 
و به گفته منابع نزدیک، مارول کارکنان ویرایشی خود را به نصف کاهش داده است. سخنگوی این شرکت گفت آنها تعداد دقیق این افراد را تایید نمی‌کنند اما این افراد اخراج نشده‌اند و به مرخصی بدون حقوق رفته‌اند و در این مدت مبلغ بیمه همچنان به آنها پرداخت خواهد شد. گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که مارول همچنین کار کردن روی حداقل ۲۰ درصد کتاب‌های آینده خود را متوقف کرده است. با این حال آنها مبلغی تخفیف هم برای ناشران در نظر گرفته‌اند.

ران هیل، صاحب فروشگاه جیم هانلیز یونیورس در نیویورک می‌گوید قدردان بعضی حرکات است به‌ویژه آنهایی که از سوی افرادی نظیر لی صورت می‌گیرد. اما در کل از پاسخ ضعیف ناشران به این همه‌گیری ناراحت است. هیل و خرده‌فروشان نظیر او تنها به تخفیف نیاز ندارند؛ آنها نیازمند بخشودگی بدهی و همچنین درک این نکته هستند که همه –فروشگاه‌ها، توزیع‌کنندگان، استودیوها- در حال حاضر در یک قایق قرار دارند. هرچه سریع‌تر این اتفاق بیفتد، شانس بقای همه بیشتر خواهد بود.
 
هیل می‌گوید: «این فراتر از رکود بزرگ است. در این میان من فقط یک آدمم که کتاب کمیک می‌فروشد اما احساس می‌کنم این حقیقت دامن همه را گرفته. در خبرها خواندم که شرکت میسیز و تئاترهای ای‌ام‌سی دارند تعطیل می‌شوند. چرا اجازه می‌دهیم این مکان‌ها تعطیل شوند؟»
 
در حالی که هیچ‌کدام از مینی‌کمیک‌های جدید رابرت سیکوریک، هنرمند امریکایی کتاب‌های کمیک، قرار نیست راهی بازار شوند، برخی از کارهای او مثل کتاب ترامپ در ۱۶ صفحه و به‌صورت سیاه و سفید فروش خوبی داشته‌اند. سیکوریک می‌گوید: «این کار به‌طرز عجیبی سودآور شد، چون مردم بسیار به ترامپ و کارهایش حساس شده‌اند.» او همچنین می‌گوید: «دنیای بعد از همه‌گیری باید فروشگاه کمیک داشته باشد. متنفرم از اینکه چیزی غیر از این را پیش‌بینی کنم که از پس این شرایط برمی‌آییم و از آن عبور می‌کنیم.»
 
اما بسیاری به اندازه او خوش‌بین نیستند. وارن الیس، نویسنده کتاب‌های کمیک، روز ۱۲ آوریل در خبرنامه‌اش نوشت: «باید قبول کنم که بازار کمیک‌های انگلیسی‌زبان قرار نیست به هیچ عنوان به شکلی که ۲۰۰ سال پیش داشت برگردد. با حرکت به جلو شاهد اتفاقات دردناکی خواهیم بود.»
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها