مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از برگزاری برنامههای روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی بهصورت مجازی و در آینده نزدیک به صورت حضوری خبر داد.
دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان ادامه داد: پیام دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همزمان با 25 اردیبهشت روز ملی فردوسی و پاسداشت زبان فارسی منتشر میشود.
مروارید گفت: ویبنار همایش تخصصی فردوسی بههمت خردسرای فردوسی نیز در روزهای 5 و 6 خردادماه برگزار میشود.
وی افزود: بهمناسبت بیست و چهارمین سالگرد سفر مقام معظم رهبری به توس در تیرماه ۱۳۷۵، برنامههای بزرگداشت فردوسی، اعطای نشان عالی فرهنگی، هنری فردوسی و افتتاح جلوخان و مراسم بزرگداشت در آرامگاه بههمت شهرداری، دانشگاه فردوسی مشهد، ادارات کل میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، بعد از ماه مبارک رمضان و از 18 تیرماه به مدت سه روز برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در مراسم اعطای نشان فرهنگی و هنری فردوسی از 6 نفر از فردوسیشناسان و اساتید زبان فارسی تجلیل و نشان عالی فرهنگی هنری فردوسی به آنان اهدا خواهد شد.
مروارید اضافه کرد: مصاحبه با فردوسیشناسان و انتشار در رسانهها و فضای مجازی، انتشار کلیپهای مرتبط با فردوسی و شب شعرهای مجازی، اکران تصاویر مفاخر و فردوسیشناسان در فضاهای شهری ازجمله برنامههایی است که در این ایام برگزار میشود.
در ادامه نیز محمدجعفر یاحقی، استاد برجسته زبان فارسی و عضو انجمن آثار و مفاخر استان از برگزاری وبینار همایش حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور فردوسیشناسان برجسته داخل و خارج از کشور در خردادماه خبر داد و گفت: با توجه به شرایط ویژه کشور و شیوع بیماری کرونا و همزمانی روز ملی بزرگداشت فردوسی با ایام شهادت امام اول شیعیان (ع)، برنامه همایش تخصصی بزرگداشت روز ملی فردوسی، 5 و 6 خرداد ماه بهصورت مجازی برگزار میشود.
وی افزود: 9 سخنران در این ویبنار مقالات خود را ارائه خواهند داد، که 7 نفر از اساتید داخل کشور و 2 نفر از اساتید خارج از کشور هستند، سرفرازی سردیسها و تندیسها عنوان سخنرانی اینجانب در ویبنار است، دکتر میرجلال الدین کزازی، «کدیور و سیاهی»، دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور، «پردهخوانی داستانهای شاهنامه و خاستگاه مانوی آن»، دکتر بهمن نامور مطلق، «تصویر شرارت و شقاوت در داستانهای شاهنامه»، پرفسور آنا کراسناولسکا از لهستان، « آغاز آشنایی مردم لهستان با شاهنامه»، دکتر حسن آبادی از سوئد، « نگارههای ترجمه ترکی شاهنامه»، دکتر قطب الدین صادقی، «جاودانگی فردوسی»، دکتر فرزاد قایمی، «نگاهی دیگر به فرجام کار رستم» و دکتر فاطمه ماهوان، «فتوکلاژ در نگارههای شاهنامه» سخنرانان این همایش خواهند بود.
دکتر یاحقی گفت: سعی خواهیم کرد بعد از همایش سخنرانیها در دسترس عموم قرار گیرد تا همه بتوانند از آنها استفاده کنند، آدرس مجازی حضور در این ویبنار هم منتشر خواهد شد که علاقمندان بتوانند در همایش شرکت کنند. نحوه برگزاری این همایش از طریق فضای مجازی متعاقبا اعلام میشود.
نظر شما