سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹
ماجرای چاپ در ایران به روایت پیشکسوتان

کتاب «چاپ» مجموعه گفت‌وگو با هفت پیشکسوت حوزه چاپ به همت هاشم اکبریانی و از سوی خانه کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، کتاب «چاپ؛ گفت‌و‌گو با فعالان حوزه چاپ» دفتر هفتم تاریخ شفاهی نشر معاصر به همت هاشم اکبریانی از سوی خانه کتاب منتشر شده‌است.

این کتاب، مجموعه گفت‌‌وگو با سید‌عبدالمطلب پیامی، سید‌مهدی پیامی‌، سید‌حسین احمدی‌، هوشنگ رهنما‌شیرزاد، پیمان کوفی، محمد امین و شیرین متین رضا هفت فعال حوزه چاپ است.

اکبریانی در مقدمه، چاپ در ایران را دارای پیشینه طولانی معرفی می‌کند که تحولات فراوانی را پشت سرگذاشته و از چاپ سنگی به چاپ دیجیتال رسیده‌است. در این مقدمه آمده‌است:

«کتاب جایگاه ویژه در این صنعت داشته‌ بی‌شک اولین گام‌‌ها در صنعت چاپ ایران به کتاب مربوط می‌شود و پس آن است که چاپ در عرصه‌های مختلف رخ می‌نمایاند. در عین حال نباید فراموش کرد که چاپ کتاب هم خود شاهد گستردگی فراوان بوده‌است. نگاهی کوتاه به چاپ، نشان از آن دارد که امروزه چاپ‌های مختلفی برای تولید کتاب وجود دارد و دستگاه‌ و تخصص‌های خاصی به آن اختصاص یافته‌است.

علاوه‌بر این ابزار و اقلام استفاده‌شده در صنعت چاپ هم تغییرات زیادی به خود دیده‌است. از جوهر و رنگی که استفاده می‌شود تا دستگاه‌های بزرگ ده‌ ورقی و چهار ورقی همگی دستخوش تحولات بسیاری شده‌اند. نکته مهم دیگر تخصصی شدن روز‌افزون چاپ است. روزگاری که چاپخانه شامل چاپ حروفچینی، صحافی و گاه حتی لیتوگرافی می‌شد.» 
 
 کتاب «چاپ؛ گفت‌و‌گو با فعالان حوزه چاپ» با شمارگان 500 نسخه در 171 صفحه به بهای 20 هزار تومان از سوی خانه کتاب منتشر شده‌است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها